2021-01-29

Tränarna

JBK har skrivit kontrakt med Emil Öhberg. Emil kommer att vara som målvakt, asissterande tränare och målvaktstränare.

2021-01-07

Kris Huckstepp klar som ny tränare för JBK

JBK har kommit överrens med en ny tränare, efter att man fått in 46 ansökningar från åtta olika länder så föll valet på Kris Huckstepp, urpsrungligen hem från England. Tränade senast Vasa IFK:s damer som kvalade till ligan denna säsong. Har tränar bakgrund också i VPS (assisterande tränare under Petri Vuorinen 2015),  Vasa IFK, FC Sport, Närpes Kraft och FC Korsholm.

Kris Huckstepp kommenterar till Österbottens Tidning att han är stolt över att ha fått chansen som tränare för JBK. Vill föra traditionen vidare med att utveckla spelare till FF Jaro. Som sina styrkor som tränare nämner han att få ut det bästa av spelarna, och lära känna dem som människor. Jimmy Wargh som tidigare blev klar som tränare för FF Jaro känner Kris Huckstepp sedan tidigare, och båda två har en liknande syn på hur fotboll skall spelas.

Tränaruppdraget börjar 7 januari med morgonträningar.

Kris Huckstepp kommer också att ha han om FF Jaros talagrupp (14-17 åringar).

2020-12-05

Vi söker en tränare på heltid

FF Jaro Junior JS och Jakobstads Bollklubb, JBK, söker nu gemensamt en tränare på heltid. Utgångsläget är ett tidsbundet avtal på ett år, start 4.1.2021 eller enligt överenskommelse.

Halva tjänsten fungerar man som talangtränare för FF Jaro Juniors lovande juniorer i de äldre årsklasserna (13-17år). Andra halvan av tjänsten är man huvudtränare för JBK i division 2 (Kakkonen/Tvåan). Positionen utgör en viktig länk i vår trappstegsmodell för juniorutveckling och är i tätt samarbete mellan Jaro Juniors B-juniorlag, JBK och FF Jaros representationslag i division I (Ykkönen/Ettan).

Vi söker en utvecklingsinriktad och ivrig tränare.

Vi erbjuder en målinriktad verksamhet, möjlighet att utvecklas i tränarkarriären, samt goda träningsfaciliteter året runt.

Vi förväntar oss minst UEFA B tränarlicens och tränarerfarenhet. Vi förväntar oss en god pedagogisk förmåga att träna och utveckla ungdomar och beredskap att följa föreningarnas riktlinjer, samt samarbetsförmåga och goda sociala färdigheter. Språkkunskaper är en fördel.

FF Jaro är grundad 1965 och FF Jaro Junior JS är en egen förening sedan 2009. JBK är grundad 1944 och samtliga föreningar är verksamma i Jakobstad med en gedigen fotbollskultur.

Sänd din fritt formulerade ansökan och CV senast 18.12.2020 till michael.ostman@ekorosk.fi. Tilläggsuppgifter ges av Michael Östman, ordförande FF Jaro Junior JS, tel. +358 40 503 6480.

2020-06-13

JBK KRYSSADE I PREMIÄREN

Matchprotokoll

Highlights från matchen

Publik: 245

JBK:s premiär för säsongen 2020 var en ganska intressant historia på förhand när man mötte JIPPO från Joensuu. Laget spelade föregående säsong i Zon A, och kom där på en fin andra plats med bara två förluster under säsongen. Under 25 matcher släppte man in bara 18 mål, och gjorde 38. Spelade dock 13 oavgjorda matcher. Lagen har mötts bara en gång tidigare, då en match i Finska Cupen 2011, också då spelade man i Joensuu, var matchen slutade 0-0 efter full tid, JIPPO drog till sist det längre strået efter straffar och gick vidare.

JIPPO började matchen klart vassare, och man får tacka Topi Valtonen som gjorde två fina räddningar i början av matchen, kanske lite tur med också för det vitklädda bortalaget. Men efterhand kom JBK bättre med i matchen, trots att riktigt vassa målchanser fattades.

I den andra halvleken var JBK betydligt bättre med i spelet överlag. Och förde spelet stundvis också. Några chanser hade man, Kevin Larsson var 1 mot 1, men tog en för hård touch i bollen och JIPPO:s försvarare kunde komma emellan. I situationen innan var JIPPO mycket nära att göra 1-0 när Topi Valtonen var en bit utanför målet för att täcka skott och blev lite utspelad. Alex Ramsay var också nära att få huvudet på ett inlägg, men bollen gick över honom. Matchens sista spark var en frispark för JBK från cirka 25 meter som Rasmus Korkea-Aho slog över muren och 15 centimeter utanför stolen, nära tre poäng där. Men matchen slutade alltså mållös!

Inkommande onsdag spelar JBK sin hemmapremiär, när Oulun Luistinseura kommer på besök. OLS slog FC Kiisto med 2-0 i sin första match för säsongen. Matchen börjar 18:30 på Västraplan, välkommen!

Säsongen börjar äntligen!

Efter en minsann speciell försäsong så är vi äntligen vid dörren när serien äntligen håller på att sparka igång för JBK:s del. Försäsongen började med lite lätta träningar i december tillsammans med FF Jaro. Första träningsmatchen spelades 24 januari när man vann 3-0 mot KPV Akatemia. Efter det hade man en minst sagt svängig historia mot Vasa IFK som slutade i en förlust med 5-6. Norrvalla FF som steg tillbakas till Trean fick se sig besegrade med siffrorna 5-1. NIK vann man med 6-1 mot. Sedan kom corona viruset in i bilden och all fotbolls verksamhet stannade av, för totalt cirka tre månader. Starten av Division 2 fick skjutas upp, man fick ett nytt spelsystem och ett nytt spelprogram. Skulle man ännu ens spela fotboll denna sommar frågade väl sig många också. Men så kom beslutet från Bollförbundet, Division 2:ans säsong börjar 13 juni! Innan det hann man spela ännu två träningsmatcher. NIK mötte man igen, nu på Västraplan i fint väder, och med publik! Slutresultatet efter 3 x 30 minuters spel var 2-2 efter en sen kvittering av NIK. 6 juni mötte man KPV Akatemia i Karleby på planen i Yxpila, JBK vann med 2-1.

Ett nytt spelsystem ja? Jo, man spelar inte riktigt som man brukar, alla lag får man inte ens se på Västraplan denna säsong. Mot dom “lokala lagen” GBK, Vasa IFK och FC Kiisto spelar man tre gånger. Vasa IFK och FC Kiisto möter man två gånger på Västraplan, två gånger spelar man i Karleby. Sedan har man också hemmamatch mot OLS, Rovaniemi Football Academy (fd. RoPS II), JJK som ännu 2017 spelade i Veikkausliiga, men blev degraderad och fick ekonomiska problem, men börjar nu vara tillbakas i finrummet igen, JS Hercules möter man också på Västraplan. Vilket innebär att man endast har en bortamatch mot JIPPO från Joensuu, FC Vaajakoski, Kemis nya bekantskap Kemi City FC som grundades efter att PS Kemi gick i graven, säsongen avslutas precis som säsongen innan med en match i Kuopio mot KuFu98.

Säsongen börjar som sagt mot JIPPO i Joensuu på Mehtimäkis konstgräsplan på lördag 17:00. JIPPO (Joensuun Iloiset Peli-Pojat) som är grundat 2001 efter en fusion mellan Ratanat och JiiPee (Joensuun Pallo). Säsongerna 2006-2014 spelade JIPPO i Division 1. Föregående säsong spelade man i Zon A i Division 2, förlorade bara två matcher under säsongen, och slutade på en andra plats efter MP från S:t Michel som avancerade till Division 1. I JIPPO spelar idag bland annat Timo Tahvanainen som är bekant från FF Jaro var han spelade 2011-2012.

Onsdagen den 17 juni 18:30 spelar JBK sin hemmapremiär i serien på Västraplan, då mot OLS från Uleåborg, välkommen då om Joensuu känns lite för avlägset!

Spelarkontrakt

Anders Brunell fortsätter som målvaktstränare. Kevin Larsson och Jeremias Klemets är också klara för JBK.

Senaste Nytt med Jimmy Wargh

2020-01-05

Första träningen är över med JBK, hur känns det?
Känns bra att komma igång, i november-december väntar man bara på att få äntligen komma igång.

Hur har du lagt upp försäsongen?
Januari blir lite knackig på grund av att jag inte vet ännu vem som kommer att vara med i FF Jaros trupp och vissa spelare studerar på annan ort. Antonio Hotta, Oskar Sandström, Alex Ramsay och Benjamin Östman är för tillfället och tränar med FF Jaro också, men är intresserade av dom också förstås.

Hur var det att se på JBK:s matcher ifjol? Trots allt ett av dom bättre lagen i Division 2.
JBK spelar bra fotboll, med mycket egna spelare. Såg 5-7 matcher ifjol.

Tycker du att du har en bra/intressant grund att bygga ifrån?
Materialet är intressant, finns yngre och äldre. Men en ung träningsring just nu. Behöver finnas en mix i laget.

Hur ser du på lagbygget?
Är nöjd, finns en viss osäkerhet i och med FF Jaro och vad dom gör. Men samarbetet med FF Jaro tror jag nog att kommer funka bra. Spelare från FF Jaro kommer att spela med oss, och kanske någon från JBK får chansen där också. Finns en del intressanta spelare med. Är intresserad av alla spelare från ifjol, ingen har sagt nej.

Hurudan är du själv som tränare?
Har inte varit ansvarig tränare på några år (var ifjol med FF Jaros B-juniorer, och innan det med FF Jaros 14 åringar). Ser mig själv som krävande, man skall järnet när man är med. En kravnivå skall finnas där.

Första träningsmatchen är inplanerad till 24.1 mot KPV Akatemgia, det ser vi framemot!
Jo, tre träningsmatcher är klara. Tanken är att vi skall spela varannan helg. Och också en del fredagsmatcher så att alla intresserade har chans att komma och se, och inte match på samma dag som FF Jaro.

Vill ännu tillägga att Kevin Larsson, Anton och Linus Kass är aktuella, men dom studerar på annan ort och vill att deras vardag också funkar ifall det blir ett kontrakt.

ÅRSMÖTE

Torsdag 28.11. kl. 18:00 vid Stadshotellet. Samma kväll kl. 19:00 säsongsavslutning!

2019-10-12

FÖRLUST I ROVANIEMI


  

46′ 1-0 Roni Pietsalo
61′ 2-0 Niklas Jokelainen
71′ 3-0 Niklas Jokelainen
81′ 4-0 Roni Pietsalo
90′ 5-0 Aleksi Koivumaa

Matchprotokoll

Publik: 56

I lördags var det dags för den första matchen i den första matchen i uppflyttningsserien mellan dom fyra bästa lagen i zon-C. För JBK innebar det en match i Rovaniemi mot RoPS/2. Första matchen lagen emellan på Västraplan slutade i en 2-0 bortaseger för RoPS/2. Drygt 5 veckor sedan förlorade JBK med 3-2 i Rovaniemi. Vädret uppe i Rovaniemi var väldigt arktiskt, en liten vind och lite snöfall när lagen värmde upp. Speciellt mycket snö kom det väl inte under matchens gång.

Första halvleken slutade mållös, trots att JBK hade två mycket goda chanser att gå upp i ledningen, en gång tog bollen på en RoPS/2 spelare på handen i straffområdet också, men domaren friade i den situationen.

Andra halvleken var bara drygt 25 sekunder gammal när RoPS/2 öppnade målkontot. En lite tilltrasslad situation framför JBK:s mål, till slut studsade bollen till Roni Pietsalo som kunde lägga in den i mål. RoPS andra mål kom efter en timmes spel, JBK:s uppspel gick rakt i foten på en RoPS-spelare, som med första beröringen lade en långboll upp till Niklas Jokelainen som var starkare i duellen med JBK:s spelare och rullade bollen förbi Konstantin Sorokin. Tio minuter senare och ställningen var 3-0. Målet kom från en hörne som slogs till bakre området, var Niklas Jokelainen fick ta emot och vända bort en JBK:are innan han lade bollen i mål via Konstantin Sorokin. RoPS fjärde mål kom efter att man ha vunnit bollen på mittfältet, kom runt på kanten, pass in till målet var Roni Pietsalo var helt fri. På övertid kunde RoPS fastställa slutresultat efter att JBK tappat bollen på mittplan, två passningar senare och Aleksi Koivumaa var halft genom, vände bort en JBK-försvarare och lag bollen i mål via Konstantin Sorokin.

Samtidigt spelade SJK Akatemia och KuFu98 1-1 i Seinäjoki, vilket innebar att SJK Akatemia är nu ohotad i toppen av tabellen, och spelar nästa säsong i Division 1.

JBK:s följande och sista hemmamatch för säsongen spelas inkommande lördag mot just SJK Akatemia, dock spelas matchen i Tellushallen pga regntunga moln som kommer att befinna sig över Jakobstad under större delar av lördagen. Matchen börjar 14:00.

2019-09-28

JBK KRYSSADE I KARLEBY


  

2′ 0-1 Kevin Larsson
65′ 1-1 Miika Hohenthal
78′ 1-2 Kevin Larsson (straff)
83′ 2-2 David Carlsson (straff)

Matchprotokoll

Målen från matchen

Publik: 159

På lördagen hade JBK äran att vara på besök hos GBK i Karleby i deras sista hemmamatch för säsongen. JBK hade ju vunnit derbymatchen på Västraplan med 3-2 i slutet av juni. Konstantin Sorokin hade fått en liten skada under veckan och Anders Brunell fick göra en comeback mellan stolparna.

Strax när den andra minuten hade rullat igång så hade JBK bollen i mål. Alex Ramsay hittade Kevin Larsson som kom halft genom, och placerade bollen säkert in vid bakre stolpen. Fler mål såg man inte i den första halvleken.

JBK kunde behålla ledningen i drygt en timme innan GBK kvitterade, bollen kom via David Carlsson till Miika Hohenthal som säkert placerade in bollen. 13 minuter senare och JBK tilldömdes en straff när Elmer Kääntä kom i ryggen på Axel Vidjeskog, inget snack om saken. Kevin Larsson placerade bollen i krysset, otagbart för Olli Nylund. Men fem minuter senare och det blev straff i andra sidan av planen. Juuso Öst gled och täckte ett möjligt inlägg, bollen tog på armen och straff var det. David “Tulle” Carlsson var lika säker från straffpunkten och ställningen var 2-2.

Ännu återstår en match innan dom fyra första lagen börjar sin enkelserie. Det blir en intressant omgång när JBK möter KuFu98 på Västraplan, SJK Akatemia möter RoPS/2 i Rovaniemi. SJK Akatemia har en 12 poängs ledning, men efter det står RoPS/2 på 42 poäng, KuFu89 på 41 poäng och JBK på 40 poäng.

JBK:s följande match är alltså inkommande lördag 5.10. klockan 14:00 på Västraplan, när KuFu98 från Kuopio kommer på besök. Viktiga poäng på spel!

2019-09-22

EN KLAR SEGER I ULEÅBORG


  

6′ 0-1 Rasmus Korkea-Aho
26′ 0-2 Rasmus Korkea-Aho
49′ 0-3 Markus Kronholm
69′ 0-4 Jonathan Nylund
71′ 1-4 Abdul Sesay
77′ 1-5 Alex Ramsay

Matchprotokoll

Publik: 57

Senaste söndag hade JBK sin andra match för säsongen i Uleåborg, denna gång var det Oulun Luistinseura, kortare sagt alltså OLS som stod för värdskapet på Castréns konstgräsplan. I maj vann ju JBK med 1-0 mot OLS på Västraplan. JBK var med en mycket tunn trupp i Uleåborg, och i öppningen fanns bland annat Marcel Wargh och Samuel Uusitalo som ennu är B-juniorer.

Det var JBK som höll i taktpinnen direkt från början. Och i den sjätte minuten gick man upp i ledning. Det var Juuso Öst som lade en lång boll in i straffområdet, Juuso Särkelä i OLS-målet kom ut och boxade, men fick inte iväg bollen ordentligt, utan den landade rakt i fötterna på Rasmus Korkea-Aho som lade in bollen i tomt mål. Tjugo minter senare och Rasmus fick det att rassla i målnätet igen. JBK bröt Juuso Särkeläs uppspel på mittplan, och två passningar senare var Rasmus Korkea-Aho fri mot målvakten och gjorde inga misstag. Efter målet tog OLS lite av en “timeout” också när OLS-tränaren Augustine Jibrin kallade laget till sidan av planen för en stund innan man fortsatte spela igen, riktigt stor skillnad på matchbilden hade det inte dock.

Bara fyra minuter var spelade av den andra halvleken när JBK gjorde 0-3. En fin lång boll som nådde Markus Kronholm som gick i djupled, och lade säkert in bollen. Tjugo minuter senare och ställningen var redan 0-4. Det var Markus Kronholm som skarvade vidare bollen till Jonathan Nylund som kom ensam genom och placerade säkert in bollen. Men bara två minuter senare så kom OLS åt att reducera, ett inlägg i boxen som inte JBK fick rensat bort, och Abdul Sesay kunde lägga in bollen. Sex minuter senare och Alex Ramsay fastställde slutresultatet, fick ett inlägg från kanten som han lade in på första beröringen.

Detta resultat innebär också att JBK säkrade en plats med fyra bästa, vilket då igen innebär att man spelar ännu 3 stycken matcher i en enkel serie mot SJK Akatemia, KuFu98 och RoPS/2.

JBK:s följande match en exotisk bortamatch i Karleby, var GBK står för motståndet förstås. JBK har nu två matcher i rad spelat inför 50-60 personer, kanske lite mer nu i nästa match! Matchen är inkommande lördag 28 september med start 15:00 på Centralplan i Karleby.

2019-09-15

HERCULES FÖLL I REGNET PÅ VÄSTRAPLAN


 

27′ 1-0 Wilterlynd Inalien
49′ 2-0 Wilterlynd Inalien
53′ 2-1 Onni Heikkinen
86′ 3-1 Juuso Öst

Matchprotokoll

Publik: 59

Senaste söndag var man tillbakas på Västraplan efter ett besök på Centralplan mot Vasa IFK när man firade 75-års jubileum och vann matchen 1-0. Nu stod Hercules från Uleåborg för motståndet, i Uleåborg så spelade man 1-1 i slutet av juni. Regnade mer eller mindre under hela matchens gång, var nog bara dom tappraste som hade hittat sig till Västraplan denna gång.

Matchens första mål efter att Kevin Larsson har spelat Wilterlynd Inalien fri, som också fick med sig bollen trots att passningen kom lite bakom honom, ett kyligt avslut och JBK var i ledning. Strax innan målet hade Linus Kass räddat bollen strax innan mållinjen också.

Direkt i början på andra halvlek var Wilterlynd Inalien framme igen. Alex Ramsay som spelade fram amerikanaren framför målet, och bollen var igen bakom Aki Peltokorpi som nyligen också debuterade med Finlands U16-landslag, ung kille. Men bara fyra minuter senare och Hercules kom in i matchen genom en reducering. Lite snöpligt mål var det. Konstantin Sorokin fick en bakåtpassning, men hans utspark misslyckades, och bollen landade vid cirka 2o meter rakt i foten på Onni Heikkinen som med första beröringen lade bollen i ett tomt JBK-mål. I matchens slutskede avgjorde JBK matchen med ett tredje mål. Wilterlynd Inalien spelade in bollen till målet, bollen lämnade fri och först på bollen var Juuso Öst som klackade (!) in bollen.

Segern till trots så är JBK kvar på en fjärde plats i tabellen med 36 poäng, KuFu och RoPS/2 står både två på 38 poäng. RoPS/2 som dessutom förlorade i Uleåborg mot OLS. Tre matcher kvar att spela.

JBK:s följande match är i Uleåborg mot just OLS som senaste vann mot RoPS/2 med 3-1. Matchen spelas inkommande söndag 22 september med start 15:00 på Castren.

2019-08-25

EN MÅLS SEGER I JUBILEUMSMATCHEN


 

44′ 1-0 Kevin Larsson

Matchprotokoll

Publik: 335

Förra söndagen var det feststämning på Centralplan i Jakobstad när JBK firade 75 år sedan grundandet av föreningen. På plats fanns också gammla styrelseordföranden som blev ihågkomna med en ros av nuvarande ordföranden Timo Kuusisto. Hugo Still (1957-1959), Stig Johansson (1972-1973 och 1998-2019), Bror Nygård (1983-1987) och Johan Nyman (2015-2016) fanns på plats. Varje spelare hade med sig en av JBK:s egna juniorer in på planen också. Matchen i Vasa tidigare under säsongen slutade med en klar 4-0 seger för JBK. Dagen till “äran” var vädret väldigt blåsigt i första halvleken, och i andra halvleken fick man över sig två ordentliga regnskurar också, med ett inlsag av blixten också.

Första målet för kvällen kom alldeles i slutet av halvleken. En fin sidledes passning av Wilterlynd Inalien till Kevin Larsson som var ganska ren på högra kanten, Johannes Ström tog första försöket, men Kevin Larsson var först på returen också och lade in bollen i mål. Vasa IFK var inte helt ofarliga, utan man hade bollen två gånger i JBK:s mål, båda gångerna var situationen offside dock.

Andra halvleken bjöd inte på mera mål, och i slutet så kom inte Vasa IFK åt att skapa riktigt farliga chanser mot Topi Valtonens mål. JBK var närmare 2-0 än Vasa IFK 1-1, Kevin Larsson med två chanser, men ställningen stod sig till slutet.

Segern betydde också det att JBK avancerade till en tredje plats efter att KuFu98 förlorat mot FC Vaajakoski på hemmaplan. GBK på en femteplats är sju poäng från fjärde platsen. Publiken var fint med under hela matchen också, och stötte JBK. Vilket var fint att se! Hoppas vi får se en fortsättning på det också under matcherna som är kvar under säsongen.

JBK:s följande match är en längre resa när man åker till Rovaniemi för att möta RoPS/2 på Rovaniemen Keskuskenttä, matchen är lördagen den 7 september klockan 15:00. En viktig match i och med att RoPS/2 är på en andra plats med 35 poäng, JBK på en tredje med 33 poäng. Lagen på platserna 1 och 2 får två hemmamatcher och en bortamatch i serien mellan dom fyra bästa lagen.

2019-08-18

KLAR SEGER MOT VPS-J AKATEMIA – KEVIN LARSSON MED ETT HATTRICK


 

26′ 0-1 Kevin Larsson
37′ 0-2 Kevin Larsson
50′ 0-3 Wilterlynd Inalien
81′ 0-4 Jaakko Alasuutari
90′ 0-5 Kevin Larsson

Matchprotokoll

Publik: 71

I söndags hade JBK en match mot VPS-J Akatemia, matchen spelades inte på Elisa Stadion i Vasa, utan på konstgräsplanen utanför Botniahallen. Var faciliteterna var lite annorlundare än på Elisa Stadion. Tidigare under säsongen när man möttes på Västraplan så ledde VPS-J Akatemia med 1-0 i paus, men JBK vände på steken i andra halvlek och vann till slut med 2-1. VPS hade i truppen Samu Alanko, Mika Kaarre och Fabrice Gatambiye från Veikkausliiga-laget.

Första målet för dagen var ett fint uppbyggt mål! Konstantin Sorokin öppnar snabbt med ett kast, bollen spelas vidare till Kevin Larsson som har öppen gata på vänstra kanten, avancerar in mot mål och placerar säkert in bollen bakom Mika Kaarre. JBK:s andra mål kom 11 minuter senare. Också det var ett fint mål. Brytning på mittfältet, Viktor Strömbäck passar framåt till Kevin Larsson som blir fälld, men får trots det kontroll på bollen igen som går vidare till Wilterlynd Inalien, en fin lyftning av honom bakom VPS försvar, Kevin Larsson tar emot och lägger in bollen.

JBK fortsatte att ösa på i andra halvleken. Efter bara fem minuter så placerade Wilterlynd Inalien in ett skott i borte hörnet, och ställningen var 0-3. Under sista 10 minuterna gjorde JBK ennu två mål. 0-4 kom efter att Wilterlynd Inalien passat till Jim Myrevik som lade ett lågt inlägg mot mål, som Jaakko Alasuutari fick strax utanför straffområdet, vände bort en spelare och lade in bollen via bortre stolpen, inget hårt skott, men väl placerat. På övertid fullbordade Kevin Larsson sitt hattrick. Sumit Singh och Kevin Larsson spelade fint tillsammans, efter en djupledspassning kunde Kevin Larsson lägga in bollen. Direkt efteråt blåste domaren av matchen också.

Sist och slutligen en klar seger för JBK alltså. Skulle ha kunnat bli fler mål också, Kevin Larsson missade öppet mål efter en kontring, ett skott i stolpen hade man också.

JBK:s följande hemmamatch är föreningens 75-års jubileums match, när Vasa IFK står för motståndet på Centralplan i Jakobstad söndagen den 25 augusti. Matchstart är 18:30. Om inte vädret tillåter spel på Centralplan är matchen normalt på Västraplan. Då om nånsin gäller det att komma och se JBK spela!

2019-08-11

JBK VANN ÖVER SERIELEDAREN


 

39′ 1-0 Wilterlynd Inalien (straff)
66′ 1-1 Joonas Lepistö
89′ 2-1 Anton Sandlin

Matchprotokoll

Publik: 206

I lördags var det dags för en intressant match på Västraplan när obesegrade serieledaren SJK Akatemia kom på besök. Två matcher har man spelat oavgjort hittils. I deras trupp fanns några spelare från Veikkausliiga-laget också, så som Maximo Tolonen och Samba Benga. På våren när lagen möttes i Seinäjoki vann SJK Akatemia med 3-0.

Matchens första mål fick man se efter 39 minuter. Jim Myrevik lag en fin boll mot Kevin Larsson som var på väg ensam genom, men Veeti Mustonen kom i ryggen och JBK får en straff. Som Wilterlynd Inalien lägger säkert i mål.

SJK:s kvittering som kom i den 66 minuten var en intressant situation. Ett inlägg in till mål som Joona Lepistö kom med huvudet på, men en fin räddning av Topi Valtonen, returen fick han fötterna på på något vis och Topi Valtonen grävde bort bollen från målet. Bokstavligen, för den assisterande domaren hade sett att bollen var inne, och SJK Akatemia hade kvitterat. VAR skulle ha varit intressant i denna situation, men sånt finns ju inte att tillgå på Västraplan i en match i Division 2. JBK:s glädjande ledningmål fick man se alldeles i slutet. Anton Kass med ett inlägg i boxen, Rasmus Korkea-Aho når inte bollen, men bakom han har Anton Sandlin dykt upp som lägger med knät (!) bollen i en fin lyra över Severi Ikäheimo.

En överlag mycket bra fotbollsmatch, gott tempo och båda lagen hade chanser att göra mer mål. Viktor Strömbäck hade till exempel en lobb från cirka 25 meter som Severi Ikäheimo fick fingrarna på, och bollen strax över ribban.

JBK spelar följande match inkommande söndag när man åker till Korsholm för att möta VPS-J Akatemia, som tog sin första seger för säsongen i senaste matchen när PK-37 fick se sig besegrade. En match som inte spelas på fina Elisa Stadion, utan på konstgräsplanen utanför Botniahallen. Matchen börjar 18:30.
JBK:s följande hemmamatch är föreningens 75-års jubileums match, när Vasa IFK står för motståndet på Centralplan i Jakobstad söndagen den 25 augusti. Matchstart är 18:30 också då.

2019-07-20

3-0 SEGER I VAAJAKOSKI


 

57′ 0-1 Wilterlynd Inalien (straff)
63′ 0-2 Kevin Larsson
90′ 0-3 Alfred Söderman

Matchprotokoll

Publik: 269

Highlights från matchen (filmat av FC Vaajakoskis mediateam)

I lördags var det dags för JBK med en bortamatch i Vaajakoski, som numera tillhör Jyväskylä. I hemmamatchen tidigt på säsongen så vann ju JBK med hela 7-1 på Västraplan. Senast man möttes i Vaajakoski var 2011, då slutade matchen 1-1.

Den första halvleken var ganska svår för JBK, man skapade inte mycket farligt i anfallsväg. I den 30 minuten tilldöms FCV en straff när Jusa Ihalainen springer Juuso Haapasaari på hälarna, och han faller. Men straffen var inte den bästa av Samu Suoraniemi, utan bollen gick klart över JBK:s mål. Direkt efter målet hade FCV en bra chans att gå upp i ledning, efter några studsar och en räddning av Topi Valtonen kommer bollen till Toni Järvinen, men hans skott gick över mål från ett ganska öppet läge.

Den andra halvleken var 53 minuter gammal när FCV kom ensam genom på vänstra sidan, men Peetu Lintinen fick en dålig första beröring på mottagningen, och avslutet blev också misslyckat, Topi Valtonen behövde inte ens ingripa trots att det såg farligt ut. En par minuter senare var Juuso Haapasaari fri framför mål, men fick inte pannan ordentligt på inlägget och bollen klart förbi. I den 57 minuten kom då JBK:s öppningsmål, en fin boll bakom försvaret av Wilterlynd Inalien som Kevin Larsson sprang på, Pyry Friman i FCV-målet kom emot och tog Larssons ben istället för bollen, bollen på straffpunkten och Wilterlynd Inalien var säkerheten själv, trots att Pyry Friman fick händerna lite på bollen. Sex minuter senare och JBK gick upp i en tvåmåls ledning. En liknande boll av Rasmus Korkea-Aho som Wilterlynd Inalien gav till straffsituationen, Kevin Larsson vann duellen mot Teemu Roponen och lyfte in bollen över Pyry Friman som kom emot. I matchens sista sekunder kom Sumit Singh fint runt på kanten, avancerade in mot mål, skott från en snäv vinkel som gick ut till Alfred Söderman som hade enkelt att lägga in bollen i öppet mål.

JBK spelar följande match inkommande torsdag när man får besök av Haka från Kajana. Matchen spelas på Västraplan med start 18:30. Vad är inte bättre än att njuta av lite fotboll nu under Jakobs Dagar också i detta fina väder!

2019-06-30

SEGER I LOKALDERBYT


 

10′ 0-1 Lawrence Smith
13′ 1-1 Wilterlynd Inalien
17′ 1-2 Miika Hohentahl
21′ 2-2 Joakim Häggblom
85′ 3-2 Wilterlynd Inalien

Matchprotokoll

Publik: 330

I söndags var det dags för en av säsongens kanske mest intressanta matcher när lokal konkurrenten GBK från Karleby kom på besök till Västraplan. Innan omgången låg lagen efter varandra i tabellen, JBK på en fjärde plats med 17 poäng och GBK på en femte plats med 14 poäng. Ifjol när lagen möttes vann GBK båda möten med 2-1.

Inledningen på matchen var händelserik. Tio minuter var spelad när GBK fick en hörna, bollen kommer ut tillbaks ur straffområdet, ett nytt inlägg mot mål som amerikanen Lawrence Smith nickar in. Bara tre minuter senare och ställningen var 1-1. En brytning på mittplan, Anton Kass frispelar Wilterlynd Inalien som rundar Olli Nylund i GBK-målet och trots att han hamnade i en snäv vinkel så fick han in bollen. Men fyra minuter senare och GBK var upp i ledning igen. En lyftning in bakom JBK:s backlinje, Miika Hohentahl springer emellan, tar ner och lägger in strax framför näsan på Konstantin Sorokin. Igen gick det fyra minuter, och JBK kvitterade. JBK får en frispark vid hörnet av straffområdet, en fin boll av Anton Kass in mot mål som Joakim Häggblom får huvudet på.

Andra halvleken var kanske lite av ett ställningskrig, JBK hade nog dom vassare chanserna, och lite mera boll också. Avgörandet fick man se i den 85 minuten när Markus Kronholm hittar Wilterlynd Inalien med ett inlägg som han tar väl hand om, och slutligen lämnar alla poäng i Jakobstad. Dom röd-vita supportrarna som hade tagit sig till Västraplan fick gå hem besvikna.

Efter segern och KuFu:s förlust i Uleåborg mot OLS så tog JBK ett stadigare grepp nu om den fjärde platsen i tabellen, som skulle också innebära att JBK får kämpa om segern i C-zonen, som skulle ge en plats i Ettan. Fyra bästa spelar vidare i en enkel serie, poängen man har samlat har man med sig.

JBK spelare nästa gång långt borta i öst, närmare bestämt i Kuopio när KuFu98 står för motståndet på Savon Sanomat Areena. Matchen spelas inkommande lördag 6 juli med start 19:30.

2019-06-16

RoPS/2 BÄTTRE PÅ VÄSTRAPLAN


 

81′ 0-1 Janne Ojaniemi
87′ 0-2 Samuel Olabisi

Matchprotokoll

Publik: 113

På söndagen fortsatte JBK sina matcher på Västraplan när man fick möta RoPS/2. Ett helt obekant motstånd för JBK. RoPS/2 vann Division 3 i Lappland förra säsongen, och steg alltså till Division 2. Representationslaget deras spelar ju som bekant i Veikkausliiga. RoPS/2 saldo förra säsongen i Lapplands Division 3 var mycket övertygande, man spelade 20 matcher, vann 19 och förlorade en, med en målskillnad till slut på 90-14. Man har också börjar säsongen i Division 2 bra, och låg på en fjärde plats innan söndagens match, deras saldo efter sju matcher var 4-2-1, och en målskillnad på 21-8. Man hade också hjälp av liga-laget, tex. Sampo Ala som tillhör U17 landslaget fanns med i öppningen, också debuterat i Veikkausliiga och gjort mål dessutom.

Den första halvleken var överlag ganska chansfattig, men i stora drag ganska jämnt. JBK hade svårt att komma till ordentliga lägen.

Den andra halvleken var inte mycket annorlunda från den första. RoPS hade nog chanser att gå upp i en ledning flera gånger, men Konstantin Sorokin spelade bra och höll JBK med i matchen. Men i den 81 minuten gick gästerna upp i ledning. Erik Kantola hittar en medspelare med en djupledspassning, ett inspel till mål och Janne Ojaniemi lägger in bollen vid främre stolpen. Sex minuter senare och RoPS punkterade matchen med att göra ennu ett mål. RoPS fick en frispark vid hörnflaggan, ett inlägg till mål och nigerianske backen Samuel Olabisi nickade in bollen.

Efter förlusten så är JBK nu på en tredje plats i tabellen, som trots allt är mycket jämn! SJK Akatemia kör ennu på rent spel och har 21 poäng, men sedan kommer RoPS/2 på 17 poäng, JBK på 16, KuFu98 på 15, GBK på 13 poäng.

JBK spelar sin följande match onsdagen den 26 juni i Uleåborg, när Hercules står för motståndet på Castrén, matchen börjar 19:30. Finns skäl att ringa in söndagen den 30 juni i kalendern också när det är dags för en mycket intressant derbymatch på Västraplan när GBK kommer hit. Då börjar matchen 18:30

2019-06-03

JBK SVÄNGDE MATCHEN TILL EN VÄLFÖRTJÄNT SEGER


 

4′ 0-1 Momodou Sarr
57′ 1-1 Wilterlynd Inalien
76′ 2-1 Jusa Ihalainen

Matchprotokoll

Publik: 75

På måndagen fick JBK gäster från Vasa när VPS-J Akatemia kom på besök. Laget som steg från Trean till Division 2 tills denna säsong. Senast lagen möttes var 2016 när både två spelade i Trean. Då vann JBK båda matcherna, 1-0 i Vasa och 4-3 på Västraplan. Men VPS-J Akatemia hade då ett helt annat lag, ingen (!) från matcherna då spelade med VPS-J Akatemia också i måndags, så ingen vits att lägga vikt vid dom matcherna. Sedan dess har VPS-J Akatemias samarbete med representationslaget blivit starkare också, och idag hade man med Momodou Sarr och Fabrice Gatambiye från Liga-laget. Lagen möttes ju förstås också i en träningsmatch i Tellushallen i slutet på mars, då JBK vann med hela 7-1. VPS-J Akatemia har börjat säsongen lite trevande, man vann premiären i Kajana, men efter det har man förlorat fyra matcher i rad, med 6-0 i Karleby tex.

Matchen var bara fyra minuter gammal när gästerna gick i ledning. En lyftning bakom JBK:s backlinje som Momodou Sarr var först på, ett fint avslut i bortre hörnet, otagbart för Konstantin Sorokin. JBK var kanske inte riktigt på tårnarna i första halvleken, och man gick i pausvila i en bortaledning.

Till andra halvleken kom ett JBK som spelade på den nivån man skall göra. Och i den 57 minuten så kvitterade man matchen. Wilterlynd Inalien hade ett fint väggspel med Anthony Olusanya, tog sig förbi ennu en försvarare innan han lade bollen säkert i mål. Igen ett mycket fint mål av JBK. En kvart innan slut så tog JBK ledningen. VPS-J Akatemia lyckades rensa bort hörnan, men Jusa Ihalainen fick tag på bollen och sköt den i mål från drygt 20 meter. Mer mål kom det inte i matchen och JBK kunde ta en ny välförtjänt seger.

Nämnas kan ju att JBK har spelat fyra hemmamatcher och vunnit alla med en målskillnad på 16-3. Wilterlynd Inalien är på en delad andra plats i skytteligan i C-zonen med 8 fullträffar. Och JBK ligger ju som sagt på en andra plats i tabellen efter att lagen har spelat 5-7 matcher (dom flesta 6 stycken).

JBK spelar sin följande match i Vasa när Vasa IFK står för motståndet. Matchen är på måndagen den 10.6. klockan 18:30, och matchen spelas ju på Nya Ehnvallen i Gerby.

2019-05-26

JBK VISADE KLASS MOT PK-37


 

6′ 1-0 Kevin Larsson
10′ 2-0 Wilterlynd Inalien
30′ 2-1 Viljami Aittokoski
35′ 3-1 Severi Kähkönen
46′ 4-1 Wilterlynd Inalien
51′ 5-1 Wilterlynd Inalien
59′ 6-1 Wilterlynd Inalien

Matchprotokoll

Publik: 162

JBK som har börjat serien i positiva tecken med två segrar och en oavgjord tog på söndagen emot PK-37 från Idensalmi på Västraplan. Förra säsongen slutade matcherna lagen emellan så att JBK vann på Västraplan nästan exakt ett år sedan med 1-0, sent mål då av Joakim Häggblom. I Idensalmi lämnade poängen åt hemmalaget efter en 3-1 seger. Innan söndagens match hade inte PK-37 ennu öppnat målkontot, i premiären i Seinäjoki blev det en 4-0 förlust. I följande omgång åkte GBK iväg med poängen från Idensalmi efter en 3-0 seger. I Vaajakoski förlorade man med 1-0.

JBK öppnade matchen bra och visade direkt åt PK-37 att detta inte kommer bli någon enkel kväll. Sex minuter var spelade när Kevin Larsson blev frispelad och rullade in bollen. Bara fyra minuter senare och det rasslade igen bakom Ville Kosonen. Severi Kähkönen passade in till mål och Wilterlynd Inalien lag foten till. Efter en halvtimmes spel kom dock gästerna med i spelet ordentligt. Ville Seppä som vaktade JBK:s mål för dagen fick en bakåtpassning, men hans uppspel lyckades inte helt, och Viljami Aittokoski kunde frispelas med en passning, och bollen i mål. Men JBK kom igen, bara fem minuter senare var ställningen 3-1. En fin soloprestation av Severi Kähkönen som han avslutade med ett skott i taket på målet.

Många hade väl korven på hälft ennu när JBK gjorde sitt fjärde mål, bara 20 sekunder var spelade av den andra halvleken. En dålig bakåtpassning av PK-37 som Wilterlynd Inalien hann upp, rundade Ville Kosonen och lade bollen i mål. Bara fem minuter senare och Wilterlynd Inalien kunde fritt nicka in Anton Kass inlägg. Vid en timmes spel blev ställningen redan 6-1. En djupledsboll av Severi Kähkönen till Wilterlynd Inalien som rullade in bollen invid främre stolpen. Hans fjärde mål i matchen, och tredje mål i andra halvleken när den var 14 minuter gammal! Men målfabrikationen slutade där.

JBK spelar sin följande match på Kristi himmelsfärd, inkommande torsdag alltså, när man reser till Seinäjoki för att möta serieledaren SJK Akatemia, som öppnat serien med 5 raka vinster och leder serien, direkt efter JBK. Matchen börjar 17:00 på moderna Oma SP-Stadion.

2019-05-18

EN POÄNG I KAJANA EFTER SEN KVITTERING


 

39′ 0-1 Kevin Larsson
61′ 1-1 Lassi Toppinen
64′ 2-1 Niko Parkkari
90′ 2-2 Wilterlynd Inalien

Matchprotokoll

Publik: 153

I lördags hade JBK säsongens första bortamatch på programmet när man åkte till Kajana för att möta Kajaanin Haka. Kajaanin Haka som kom två i Norra Finlands Division 3, men eftersom varken PS Kemi eller JJK kunde ta emot platsen i Division 2 så fick Kajaanin Haka chansen att spela i Division 2. Kajaanin Haka har börjat säsongen med en hemmaförlust med 1-3 mot VPS/2, en match som spelades i hallen i Kajana pga snön som kom, i följande omgång fick man ordentligt med stryk i Kuopio när KuFu vann med 6-0. 2017 möttes man senast, då vann JBK i Jakobstad med 4-0, i Kajana spelade man 0-0.

JBK gick upp i ledning efter 39 minuter, när Kevin Larsson (i matchprotokollet står ennu fel namn) lade in bollen. JBK hade chanser att i princip punktera matchen redan i den första halvleken, men bollen ville inte in trots en hel del chanser. Nio stycken hörnor hade man också.

I den andra halvleken kom Haka både ikapp och förbi. Kvitterningen kom när Lassi Toppinen kom åt att skjuta fint i bortre hörnet. Bara tre minuter senare gick Haka upp i ledningen efter en kommunikationsmiss i försvaret, varken försvaret eller Konstantin Sorokin tog bollen, och Niko Parkkari fick göra ett ganska enkelt mål. I slutskedet skapade JBK lite press mot Hakas mål, och när man var redan inne på övertid så kom JBK:s kvittering, efter ett inlägg av Anton Kass så lade Wilterlynd Inalien in bollen på första beröringen.

Efter matchen belönades Jim Myrevik från JBK och från Kajaanin Haka Niko Parkkari.

Matchen sändes live på JBK:s Facebook-sida, men pga tekniska problem så avbröts sändningen strax innan JBK:s 0-1 mål, hela andra halvleken finns dock på film. Kvaliteten var tydligen lite si och så.

JBK spelar följande match på Västraplan, när PK-37 från Idensalmi kommer på besök. Matchen spelas söndagen 26 maj klockan 18:30.

2019-05-12

FC VAAJAKOSKI UTAN CHANS PÅ VÄSTRAPLAN


  

2′ 1-0 Wilterlynd Inalien
7′ 2-0 Walter Moore
9′ 3-0 Walter Moore
23′ 4-0 Kevin Larsson
56′ 5-0 Linus Kass
66′ 6-0 Severi Kähkönen
76′ 6-1 Panu Väliaho
90′ 7-1 Severi Kähkönen

Matchprotokoll

Highlights från matchen (filmat av FC Vaajakoskis mediateam)

Publik: 55

Söndagen 12 maj mötte JBK FC Vaajakoski på Västraplan. Ett lag som man inte mött speciellt ofta, senast var 2011 när man spelade i samma zon. Då spelade man 1-1 i Vaajakoski och på Västraplan så vann JBK med 4-3. FC Vaajakoski spelade senaste säsong i A-zonen, och slutade där på en tionde plats med 23 poäng efter 22 matcher, och skulle ha blivit nerflyttad till Division 3. Men eftersom FC Blackbird från Jyväskylä inte tog emot platsen i Division 2 trots att man vann Keski-Suomis Division 3 flyttade man upp FC Vaajakoski tillbakas, och fick ta platsen i C-zonen.

Matchen var bara 1.20 gammal när JBK gick till ledning efter en hörna som Wilterlynd Inalien kunde stöta in bakom Ville Viljala, som har erfarenhet från Division 1 också med JJK och Ekenäs IF. Bara fem minuter senare och bollen var i FC Vaajakoskis mål igen. Rasmus Korkea-Aho bröt ett uppspel, Kevin Larsson spelade till Jim Myrevik som igen lade vidare till en framrusande Walter Moore, säkert avslut i mål. JBK:s tredje mål kom bara drygt minuten senare, en kort öppning av Ville Viljala som Walter Moore reagerade snabbt på, stal bollen och placerade den i mål. Också i JBK:s fjärde mål var Walter Moore inblandad, ett inlägg till mål som Kevin Larsson lag in direkt från luften. JBK hade bud på flera mål i den första halvleken, men 4-0 i paus.

Andra halvleken var drygt tio minuter gammal när JBK fick en hörna, som Linus Kass lade in på andra försöket, efter att första skottet träffat en röd-tröjad spelare. JBK:s sjätte mål kom efter att Wilterlynd Inalien spelat Severi Kähkönen halft fri, och lade in bollen bakom Ville Viljala. Med en kvart kvar av speltiden kom gästerna åt att komma med i målprotokollet också, ett fint skott av Panu Väliaho som gick ribba-in. I slutskedet gjorde Severi Kähkönen ennu ett mål efter en kommunikationsmiss i FC Vaajakoskis försvar. Speciellt i andra halvleken gjorde Topi Valtonen några fina räddningar också.

JBK spelar inkommande helg säsongens första bortamatch, mot Kajaanin Haka i Kajana. Matchen spelas på lördag 18 maj klockan 17:00.

2019-05-05

JBK TOG EN SEGER I PREMIÄREN


  

60′ 1-0 Wilterlynd Inalien

Matchprotokoll

Publik: 156

Efter en lång och en ganska händelserik vinter för JBK:s del så sparkade man igång seriesäsongen äntligen senaste söndag med en hemmamatch mot Oulun Luistinseura från Uleåborg. Föregående säsong möttes man också, nästan vid exakt samma datum spelade man i Uleåborg, då vann JBK med 3-1. Drygt två månader senare möttes man på Västraplan var JBK vann igen, då med 2-0.

Redan efter sex minuter hade Wilterlynd Inalien ett skott i stolpen efter att ha gått förbi två OLS-spelare. Men närmare än så kom man inte i den första halvleken.

Andra halvleken var 15 minuter gammal när Topi Valtonen öppnade kort till Anton Sandlin, som lag en lång öppnande boll mot Wilterlynd Inalien, tog emot bollen, for förbi försvararen och lag bollen i bortre hörnet, 1-0. Strax efter målet skadade sig Viktor Strömbäck sig ganska illa åt vristen och hamnade att avbryta matchen. Speciellt JBK hade en del chanser att öka på sin ledning, men man såg inte fler än ett mål denna gång. OLS riktigt farliga lägen var ganska lätt räknade.

Också JBK:s följande match spelas på Västraplan, då är det Jyväskyläs “första lag” som kommer på besök, nämligen FC Vaajakoski. Matchen spelas inkommande söndag 12 maj klockan 15:00.

2019-04-13

JBK OCH VASA IFK SPELADE OAVGJORT


  

9′ 0-1 Mustafa Maki
53′ 1-1 Alfred Söderman

På lördagskvällen 13 april spelade JBK en träningsmatch mot Vasa IFK på Västraplan. Vasa IFK som föll från Division 2 efter föregående säsong, men fick chansen att komma tillbakas tillsammans med FC Vaajakoski via bakdörren när JJK och PS Kemi inte kunde ta emot platsen i Division 2.

Redan efter 9 minuter gick gästerna upp i ledning när Mustafa Maki fick bollen och rundade Jonas Edström i JBK-målet och lag in bollen. Efter en halvtimmes spel hade Rasmus Korkea-Aho en frispark som gick i stolpen, Vasa IFK-målvakten följde med situationen kyligt med blicken bara. Till halvtids vilan gick man alltså i en bortaledning.

I den 53 minuten kvitterade JBK. Joakim Häggblom lag ett lågt inlägg mot mål, bollen kom till Alfred Söderman som placerade in bollen i nedre hörnet. En stund efter målet hade Vasa IFK ett skott från öppet läge, men bollen gick i stolpen. Drygt tio minuter senare och Vasa IFK hade ett bra läge att gå i ledning, efter en frispark. Men man prickade stolpen igen, målvaktens bästa vänn. Strax efteråt hade gästerna ennu en par goda chanser till att göra mål, men matchen slutade 1-1.

Överlag en ganska jämn match som nog skulle ha kunna slutat i vinst för någondera med bättre skärpa. Helt ofarliga var inte heller JBK trots Vasa IFK:s stolpträffar.

2019-03-30

JBK KROSSADE VPS-J AKATEMIA


  

1-0 10’ Kasper Granholm
2-0 30’ Jonathan Nylund
3-0 37’ Jahir Barraza
4-0 43’ Jahir Barraza
5-0 45’ Oma maali
5-1 69’ Jesse Kankaanpää
6-1 86’ Anton Sandlin
7-1 90’ Washilly Tshibasu

JBK spelade idag sin sjätte träningsmatch inför säsongen, för motstådet stod VPS Akatemia från Vasa, som avancerade till Division 2 till denna säsong. I slutet av februari möttes man i Vasa, då vann VPS-J Akatemia med 1-0.

Redan från början tog JBK hand om spelet, och i den 10 minuten gick man i ledning från en hörna, Jahir Barraza från Mexiko som är och visar upp sig för FF Jaro var med JBK idag, och nickade bollen i ribban, Kasper Granholm tog hand om returen och förde JBK upp i ledning. 20 minuter senare ökade JBK på sin ledning, inlägg till bortre stolpen var Jonathan Nylund var helt fri och rullade in bollen vid främre stolpen. 37 minuter var spelade då Jahir Barraza presenterade sig på allvar, och lag in bollen på första beröringen efter ett inlägg. Bara sex minuter senare och ställningen var 4-0. Igen ett inlägg till mål, denna gång lag Jahir Barraza pannan till och bollen gick i bortre hörnet. Ennu i halvlekens slutsekunder spelade Jahir Barraza bollen framåt mot Sumit Singh, men en VPS-försvarare kom emellan och lag bollen i eget mål. VPS-J Akatemia skapade inte mycket framåt i den första halvleken.

Den andra halvleken var betydligt lugnare, och JBK:s anfallsspel kom kanske lite av sig också. Jahir Barraza hade inte många bollar att jobba med. I den 69 minuten kom VPS-J Akatemia åt att reducera efter ett felpass av JBK:s försvar, målgörare var Jesse Kankaanpää. I matchens slutskede gjorde JBK ennu två mål. JBK hade en hörna som nickades bort, men man kom åt att lägga ett nytt inlägg till mål var Anton Sandlin nickade in bollen. Ännu i sista minuten så kunde Washilly Tshibasu avsluta målkavalkaden med att lägga in bollen i tomt mål efter att VPS-J Akatemia misslyckats i uppspelet.

Matchen streamades live på JBK:s Facebook-sida, och finns att ses där.

För tillfället har JBK ennu en match inplanerad innan seriespelet börjar den 5 maj på Västraplan mot OLS från Uleåborg, lördagen den 13 april spelar man mot Vasa IFK, matchen börjar 18:00, och meningen är att man skall då spela på Västraplan.

Följ oss på Social Media

facebook
instagram
instagram

2020 © Jakobstads Bollklubb
Web made by Gloo Creative Studio