2024-04-05

KAUSI ON ALKAMASSA!

Eletään huhtikuuta, mitä tarkoittaa myös sitä että Suomen jalkapallo kausi on kunnolla alkamassa, siitäkin huolimatta että maastossa on vielä luntaa. Mutta löytyy painetta siihen että jalkapallo kausi pitäisi pidentää Suomessa. Silloin pitää myös kunnat/seurat olevat valmiita panostamaan kunnolla stadioneihin/kenttiin että ne ovat vaatimalla tasolla. Samalla on myös seuran helpompaa kehittää omaa toimintaa myös kun ei tarvitse olla tiloissa jotka ovat 70-luvulta. Onneksi myös Pietarsaaressa ollaan saamassa tähän tilanteeseen parannusta.
Kuten todettua, niin viime kausi ei ollut tuloksellisesti sitä mitä toivottiin 12 pistettä 22 ottelussa ei riitä, vaan JBK oli C-lohkon viimeinen ja odotti vierailu Kolmosessa, missä vastaan olisi tullut mm. FF Jaro Akademi. Mutta kuten ollaan välillä nähty suomalaisessa jalkapallossa, niin erilaisia käänteitä voi valitettavasti tulla. Ja siinähän kävi niin että lopulta FC Honka sekä Helsingfors IFK joutuivat laittamaan konkurssihakemuksen sisään, ja niiden tilalle tarvittiin uusia joukkueita, Porvoon FC Futura sekä JBK olivat ensimmäisenä jonossa, ja molemmat ottivat haasteen vastaan että pelataan taas Kakkosessa.
JBK on rakentanut omaa joukkuetta rauhassa, ajattelematta kovin paljon sitä että missä sarjassa ollaan. Vieläkin JBK:lla on jaloilla aika nuori joukkue, mutta löytyy myös kokemusta mikä oli yksi asia mikä ehkä puuttui viime kaudella. Jos joku pelaaja pitäisi nostaa esille ennen kauden alkua voisi se olla Samuel Uusitalo. 28 ottelua KPV:ssä ja 27 ottelua FF Jarossa. On pelannut myös GIF Sundsvallin junioreissa Ruotsin puolella. Ennen kauden alkua JBK on pelannut neljä harjoitusottelua, ollaan kohdattu FF Jaron (2-2), VPS Akatemian (3-2 voitto), KPV:n (2-0 voitto) sekä FF Jaro Akademin (1-1).

Suurilta osin kohdataan tuttuja vastustajia tälläkin kaudella.

JBK, Pietarsaari
GBK, Kokkola
Närpes Kraft, Närpiö
JS Hercules, Oulu
OTP, Oulu
OPS, Oulu
Kuopion Elo, Kuopio
TP-47, Tornio
JPS, Jyväskylä
SJK Akatemia/2, Seinäjoki

Uusia joukkueita sarjassa ovat OPS, JPS sekä SJK Akatemia/2. Kaksi viimeistä mainittua ensimmäistä kertaa koskaan tällä tasolla pelaamassa. Mainittavaa on myös että koko viime kauden kärkiviisikko pelaa nykyään Ykkösessä. Joku voisi väittää että Kakkosen C-lohkon “kerma” on poissa. Sarja tullaan pelaamaan sillä tavalla että ensin pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen tämän lohkon kuusi parasta pelaavat kerran vielä vastakkain, kaksi lohkon parasta sekä kaksi parasta kolmosta jatkavat sitten karsintaa “play-off” systeemillä muita lohkojen joukkueita vastaan (yhteensä 8 joukkuetta), parien voittajat nousee Ykköseen. Alempi sarja minne neljä joukkuetta jää pelaavat kaksinkertainen sarja, missä kaksi viimeistä putoaa Kolmoseen.

Muutama kysymys ennen kuin kausi alkaa:

– Millainen joukkue Miika Juntusen OPS saa kasaan?
– Närpes Kraftilla on paljon nuorempi joukkue kuin viime kaudella, ja pitkään valmentajana ollut Peter Sundlin poistui, miten homma lähtee liikkeelle uuden valmentajan kanssa?
– GBK voidaan nähdä aika selvänä ennakkosuosikkina tällä kaudella (missä mm. Jasper Uwaegbulam myös pelaa nykyään), mutta kuka lähtee haastamaan GBK:ta?

JBK:n kannalta kausi alkaa “varaslähdöllä” Kuopiossa nyt tulevana sunnuntaina, 15:00 Väre Areenalla. Ottelu joka oli tarkoitus pelata vasta seuraavana lauantaina alunperin. Ensimmäinen kotiottelu sarjassa on 20 huhtikuuta kun JS Hercules tulee Pietarsaareen, ottelu pelataan valitettavasti Tellushallissa kun Keskuskentän nurmi ei ole silloin vielä riittävän hyvässä kunnossa, ja muuta vaihtoehtoa ei oikein ole. Ottelu alkaa silloin 16:00. Mutta huomioikaa että JBK on taas mukana Suomen Cupissa muutaman vuoden poissaolon jälkeen, tiistain arvonta toi vastaan RoPS, ottelu joka myös pelataan Pietarsaaressa Tellushallissa 16 huhtikuuta, kello 18:30.

2023-10-10

KAUSI PÄÄTTYI TAPPIOON


9′ 1-0 Pietro Kytölaakso

Yleisöä: 176

Ottelupöytäkirja

Kooste

Lehdistötilaisuus

Viime sunnuntaina JBK:lla oli kauden viimeinen ottelu, kausi joka on ollut hyvin hankala. Kausi päättyi Kokkolassa paikallisvastustajaa GBK:ta vastaan. Aiemmin kesällä Pietarsaaren Keskuskentällä pelatussa ottelussa JBK oli selvästi parempi joukkue pelillisesti, mutta vieraat veivät pisteet Kokkolaan henkilökohtaisen virheen takia aivan loppuhetkillä. GBK on pelannut tällä kaudella hyvin vaihtelevan kauden, kotona ovat hävinneet vain kerran, mutta vieraissa on yleensä ollut vaikeaa, ja tuli yhteensä vain yhdeksän pistettä, ja 31 päästettyä maalia 11 ottelussa. JBK:lla oli muutama muutos kokoonpanossa viime otteluita nähden, ja avauksessa oli mm. Oskar Ross ensimmäistä kertaa JBK:n kanssa. Kuten todettua, niin JBK:lla ei ollut enää pelattavaa tässä ottelussa, vaan putoaminen oli jo varma. Eikä myöskään GBK:lla ollut enää mitään pelattavaa. Vähän lunta oli tullut aamulla myös Kokkolassa, mutta olosuhteen Keskuskentällä olivat kyllä hyvät siitä huolimatta.

Ottelun ainoa maali tuli jo yhdeksännellä minuutilla. Pietarsaarelaisille hyvin tuttu Toro pisti syötön JBK:n puolustuslinjan taakse, missä Pietro Kytölaakso (myös taustaa Pietarsaaren jalkapallosta) oli paikalla, kiersi maalivahdin Hannes Käldströmin ja pisti pallon sisään. JBK loi kyllä jotain tilanteita, mutta GBK oli kyllä vähän parempi ensimmäisellä jaksolla.
Toinen jakso jatkui aika samalla tavalla. GBK:lla oli muutama paikka pistää viimeinen naula JBK:n arkkuun, mutta hyvistä tilanteista huolimatta pallo ei mennyt sisään. JBK haki tasoitusta viimeiseen asti, mutta ei siinä onnistunut. Näin olleen kausi päättyi tappioon.

Vähän faktaa menneestä kaudesta.

– JBK:lla oli yksi pelaaja joka pelasi jokaisessa ottelussa, nimittäin Carl Strang. Isak Löv, Adam Sundelin ja Adrian Nyfelt pelasivat 19 ottelua, Rasmus Korkea-Aho sekä Yaroslav Shkliar pelasivat 16 ottelua.
– JBK:n paras maalintekijä kaudella oli Jasper Uwaegbulam 7 maalilla 7 ottelussa, mutta hän siirtyi kesken kauden FF Jaron riveihin. Rasmus Korkea-Aho, Isak Löv sekä Albin Björkskog tekivät kolme maalia.
– Eniten varoituksia keräsi Rasmus Korkea-Aho, kuusi kappaletta. Alban Tema, Adam Sundelin, Walter Moore ja Benjamin Östman saivat neljä varoituksia. JBK ei ottanut punaista korttia tällä kaudella.
– Kotikentällä pelattiin seuraavasti, yksi voitto, kolme tasapeliä ja seitsemän tappiota. Maalierolla 20-26. Ainoa voitto tuli kauden avauksessa JS Herculesia vastaan, ottelu joka pelattiin Tellushallissa, eli sen jälkeen kun joukkue pääsi Keskuskentän nurmelle pelaamaan ei saatu enää voittoja aikaan.
– Vieraskentällä pelattiin seuraavasti, yksi voitto, kolme tasapeliä ja seitsemän tappiota. Maalierolla 6-22. Ainoa vierasvoitto tuli Närpiössä missä Kraft kaatui 2-0. JS Hercules ja Kuopion Elo oli heikompia vieraskentällä kuin JBK.
– JBK:n yleisökeskiarvo kotikentällä oli 138. Eniten keräsi ottelu GBK:ta vastaan missä oli 335 katsojaa. Eniten vierasotteluissa oli Rovaniemellä missä ottelua seurasi 771 katsojaa.

Ensi kaudella pelataan siis Kolmosessa, missä JBK oli viimeksi kaudella 2016. Missä pelataan myös muutama paikallisottelu Esse IK:ta vastaan ja FF Jaro U23. Muita joukkuita sarjassa tulee olemaan ilman muutoksia KPV Akatemia, Sundom IF, FC Kiisto, Korsnäs FF, Sporting Kristina ja VPS Akatemia. SJK-j voitti Vaasa/Seinäjoki alueen Nelosen ja nousee Kolmoseen. Kokkola/Pietarsaari alueen Nelonen voitti FC Ylivieska, joka tekee paluun Kolmoseen pudottua 2022.

JBK kiittää kaikkia jotka ovat olleet mukana tavalla tai toisella tällä kaudella! Tullaan takaisin Kakkoseen parempana kaudella 2025! Ensi vuonna seura täyttää myös 80 vuotta, niin toivottavasti nähdään otteluissa myös silloin!

2023-05-15

KAUDEN ENSIMMÄINEN TAPPIO VAASASSA

31′ 1-0 Jyri Kiuru
37′ 2-0 Kasperi Polvilampi
52′ 3-0 Eddie Hiekkanen

Yleisöä: 147

Ottelupöytäkirja

Viime lauantaina JBK:lla oli kauden ensimmäinen vierasottelu kahden Telluksessa pelatun ottelun jälkeen. Ja kaiken lisäksi päästiin ulos pelaamaan missä sarjaottelut pitää kyllä pelata. Ja kun saa pelata kunnollisella jalkapallostadionilla kuten Lemonsoft Stadion on niin ei voi kyllä valittaa. Vielä kun sää oli todella hyvä, sanonta että Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki ei voinut kyllä argumentoida vastaan lauantaina. Vasa IFK oli aloittanut kauden 3-3 tasapelillä RoPS:ia vastaan, missä RoPS tuli yliajalla kahden maalin takaa tasoihin. Kuopiossa Vasa IFK kävi häviämässä nousijalle Kuopion Elolle 2-1. Vasa IFK:lla oli hyvä kausi viime vuonna, ja voi kyllä laskea yhdeksi ennakkosuosikiksi myös tällä kaudella. Koska FF Jarolla oli ottelu samana päivänä mukana oli vain Joas Snellman sekä Benjamin Östman, Teemu Järvenlahti ja Rasmus Korkea-Aho jatkavat toistaiseksi olevalla lainalla JBK:ssa. Vasa IFK:ssa pelaa myös tällä kaudella Viktor Strömbäck jolla on monta kautta takana JBK:ssa.

Ottelun ensimmäinen 25 minuuttia oli aika tasainen, ja myös JBK:lla oli muutama hyvä hyökkäys, mutta ihan hyvät maalinteko paikat olivat harvassa JBK:lla. 31 minuutilla Vasa IFK meni johtoon. Meritoitunut Jyri Kiuru sai pallon pystyyn, ja nosti pallon yli Joas Snellamanin joka tuli vastaan peittämään. Vain kuusi minuuttia myöhemmin ja syöttö taas JBK:n linjan taakse, Joas Snellman tulee kauaksi vastaan mutta Kasperi Polvilampi oli ensimmäisenä pallossa ja rullasi pallon maaliin.
Toinen jakso oli vanhentunut kuusi minuuttia kun Vasa IFK:n pelaaja oli kiertämässä Joas Snellmanin, mutta JBK:n maalivahti kaatoi pelaajan ja pallo pilkullle. Joas Snellman oli hyvin mukana rangaistuspotkussa, mutta Eddie Hiekkasen laukaus meni maaliin. JBK taisteli hyvin loppuun asti, ja yritti viimeiseen saakka saada jotain aikaan, mutta maaleja ei nähty enää. Laatu omassa pelissä oli tänään aivan liian heikko että Vasa IFK:n kaltainen joukkue olisi kaatunut. Kun samalla tuli muutama henkilökohtainen virhe niin tappio oli tuloksena. Viime kaudet LBK:ssa pelannut Noah Björkskog teki tässä ottelussa debyytin Kakkosessa ja JBK:n paidassa, kuten myös Pietarsaaren oma poika Oscar Ross.

Mukava oli myös nähdä että jalkapallo kulttuuri kasvaa Suomessa, myös tällä tasolla. Kun Vasa IFK:lla on nykyään kannattaja joukko joka kannustaa omia laulamalla, rumpu oli myös mukana. Ehdottomasti lisää sellaista!

JBK:n seuraava ottelu on tulevana lauantaina 20 toukokuuta alkaen 16:00. Silloin päästään myös Keskuskentälle vihdoin! Nurmikenttä ei ole niin vihreä, mutta ulos hallista päästään ainakin. Vastustaja ottelussa on OTP Oulusta.

2023-05-07

LOPPUHETKEN TASOITUS TOI PISTEEN INTENSIIVISESSÄ OTTELUSSA

4′ 1-0 Isak Löv
18′ 1-1 Santtu Seppänen
28′ 1-2 Vili Saarikoski
33′ 2-2 Isak Löv
67′ 2-3 Vili Saarikoski (rangaistuspotku)
89′ 3-3 Alban Tema

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 80

Myös kauden toinen ottelu pelattiin Pietarsaaressa, aurikoisesta säästä huolimatta ottelu jouduttiin pelaamaan sisällä Tellushallissa. Viime kaudella OLS vei pisteet Länsikentältä maalein 1-2, mutta JBK onnistui sitten voittamaan ottelun Oulussa 0-1. JBK:han voitti kauden avauksen toista oululaista joukkuetta vastaan, JS Hercules, peräti 8-1.OLS pelasi 1-1 Närpes Kraftia vastaan Oulussa. Mukana FF Jarosta olivat tällä kertaa Aron Bjonbäck, Roni Björkskog, Sebastian Huldén ja Joas Snellman. Teemu Järvenlahti sekä Rasmus Korkea-Aho jatkavat vielä toistaiseksi lainalla JBK:ssa.

Ottelu alkoi yhtä hyvin kuin kauden ensimmäinen ottelu, ja JBK meni johtoon neljännellä minuutilla. OLS ei saanut purettua kunnolla kulmapotkun, vaan pallo tuli suoraan Isak Löville joka laukoi pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin ja tilanne oli 1-1. Santtu Seppänen tuli laidalta läpi ja pisti pallon ohi Joas Snellmanin. Kymmenen minuuttia myöhemmin ja OLS oli kääntänyt ottelun. Vili Saarikosken vapaapotku meni yläkulmaan. Kuitenkin vain viideksi minuutiksi, Aron Bjonbäckin matala keskitys löysi Isak Lövin joka laukoi pallon ohi Nuutti Kaikkosen OLS-maalissa. 66 minuuttia oli pelattu kun OLS meni taas johtoon. Huonosti pelattu tilanne alusta saakka johti lopulta siihen että Carl Strang rikkoi rangaistusalueella, pallo pilkulle ja Vili Saarikosken viimeistely oli yhtä varma kuin vapaapotkussa. Loppua kohti JBK sai vähän painetta kohti OLS:in maalia, ja 89 minuutilla palkinto tuli kun Alban Tema sai pallon rangaistusalueella ja laittoi sen etukulmasta sisään ja tilanne oli 3-3! Aivan loppuhetkillä JBK:lla oli vapaapotku aivan rangaistusalueen ulkopuolella, mutta Rasmus Korkea-Ahon laukaus meni muuriin.

Kokonaisuudessaan hyvätasoinen Kakkosen ottelu, oli vauhtia, tilanteita molempiin suuntiin, kova intensiteetti. Varsinkin toinen jakso meni myös aika fyysiseksi, JBK sai lopulta kuusi varoitusta, sekä valmentajalle Carl-August Löfille myös yksi. OLS sai kolme varoitusta. Yleisö ei kyllä lähtenyt pettyneenä kotiin! Mainita voisi myös että ukrainalainen Yaroslav Shkliar teki ottelussa debyytin JBK:n paidassa.

Ottelun aikana oli vähän teknisiä ongelmia eikä ottelusta tullut siksi koskaan mitään tulosseurantaa. Tiedot ottelupöytäkirjassa ovat vieläkin puutteellisia.

JBK:n seuraava ottelu on ensimmäinen vierasottelu, mutta yksi niistä lyhyimmistä kun matka käy Vaasaan. Ottelu Vasa IFK:ta vastaan pelataan Lemonsoft Stadionilla lauantaina 13.5. alkaen 17:00.

2023-04-24

SELKEÄ VOITTO KAUDEN AVAUKSESSA

3′ 1-0 Jasper Uwaegbulam
20′ 2-0 Jasper Uwaegbulam
22′ 3-0 Axel Sandstedt
36′ 4-0 Oma maali
43′ 5-0 Jasper Uwaegbulam
71′ 6-0 Isak Löv
74′ 7-0 Alban Tema
86′ 7-1 Deniz Kocol
87′ 8-1 Jasper Uwaegbulam

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 198

Sunnuntaina JBK:lla oli edessä pitkään odotettu kauden avaus Kakkosessa, missä vastaan tuli JS Hercules Oulusta. Viime kaudella kun joukkueet kohtasivat Hercules voitti Oulussa 5-0. Pietarsaaressa Länsikentällä pelattiin 1-1. Kauden avausottelu jouduttiin pelata Tellushallissa koska Länsikentän alusta alkaa olla niin huonossa kunnossa että siellä ei haluata pelata, ja Keskuskentän nurmi ei ole vielä pelattavassa kunnossa. JBK on toistaiseksi lainanut FF Jarosta Teemu Järvenlahti, Rasmus Korkea-Aho sekä Joas Snellmanin. FF Jaron joukkueesta pelasivat myös Aron Bjonbäck, Antonio Hotta, Roni Björkskog sekä Anton Strömbäck. JS Herculeksella vaikuttaa olevan todella nuori ryhmä koossa, ja ajavat omia junioreita rohkeammin mukaan edustukseen.

JBK otti ohjat haltuun heti ensimmäisistä minuuteista. Ja vain kolme minuuttia oli pelattu kun JBK sai kulmapotkun, pallo otti kimmokkeen Herculeksen pelaajasta ja siitä suoraan Jasper Uwaegbulamille joka puski JBK:n johtoon. Minuutilla sama mies oli esillä taas. Anton Strömbäckiltä upea levitys laitaan Aron Bjonbäckille joka otti pallon haltuun vauhdissa, matala keskitys maalille missä Jasper Uwaegbulam laukoi suoraan syötöstä riman kautta maaliin, upea maali oli! Vain pari minuuttia myöhemmin Adam Sundelin katkaisee Herculeksen pelin, pallo menee kohti Axel Sandstedt joka pääsee puolustajasta ohi ja sijoittaa pallon maaliin ohi. Päivän neljäs maali tuli kulmapotkusta, pallo meni lopulta Herculeksen pelaajasta maaliin. Muutama minuutti ennen puoliaikaa JBK teki vielä viidennen maalinsa, Sebastian Huldén antoi kulmapotkun ja Jasper Uwaegbulam puski pallon sisään.
Toinen jakso alkoi vähän rauhallisemmin, ja seuraava maali tuli minuutilla 71. Alban Tema taisteli pallon itselle, eteni kohti maalia, pieni syöttö vierelle Isak Löville joka laukoi pallon verkkoon. Muutama minuutti myöhemmin JBK eteni laitaa pitkin, pallo jäi elämään Herculeksen boksissa eikä he saaneet sitä purettua, vaan Alban Tema oli paikalla ja viimeisteli maalin. Seuraava maali teki vierailijat. Benjamin Sandnäs kuljetti palloa jossain 25 metrissä omasta maalista, Deniz Kocol riisti pallon ja laukoi upeasti taka yläkulmaan. Ei mitään mahdollisuuksia Joas Snellmanilla. Vain minuutti myöhemmin ja JBK viimeisteli loppulukemat kun Jasper Uwaegbulam puski taas yhden kulmapotkun sisään.

Jasper Uwaegbulam teki neljä maalia, neljä JBK:n maalista tuli kulmapotkusta, hyvin yleisöä Tellushallissa. Hyvin onnistunut kauden avaus kaikenpuolin.

Seuraava ottelu pelataan niin ikään Tellushallissa, myös silloin saadaan vieraita Oulusta kun OLS saapuu Pietarsaareen. Ottelu pelataan lauantaina 6 toukokuuta kello 16:00.

2023-04-21

KAUSI ALKAA!

Talvi on ohi, lumi alkaa sulaamaan. Se tarkoittaa yleensä myös sen että Suomen jalkapallo kausi alkaa taas. Näin myös 2023. 9 tammikuuta selvisi että Carl-August Löf tulee valmentamaan JBK:ta tällä kaudella, sekä Jaro U23 joka pelaa nyt Kolmosessa, joukkueethan menevät aika lailla käsi kädessä. JBK on talven aikana pelannut kuusi harjoitusottelua. Kaikki  alkoi 11 helmikuuta kun JBK voitti GBK:n 2-0 Tellushallissa. 25 helmikuuta vastassa oli FF Jaron B-juniorit jotka kaatuivat 4-1. 11 maaliskuuta oli GBK:n vuoro isännöidä JBK:ta Kokkolassa, silloin GBK voitti 2-1. 25 maaliskuuta JBK kohtasi NIK:n LKI Areenassa Pännäisessä, ja voitti ottelun 2-1. 6 huhtikuuta JBK kohtasi Esse IK:n (jonka Alexei Eremenko nykyään valmentaa) jossa JBK voitti 2-1. 15 huhtikuuta JBK matkusti Mustasaareen kohtaamaan Vasa IFK:n Botniahallin ulkopuolella olevalla tekonurmikentällä, JBK voitti ottelun 4-2. Kokoonpanot talven otteluissa ovat vaihdelleet aika paljon ottelusta toiseen, mutta loppujen lopuksi JBK:n kauden joukkue alkaa muodostua. Jotain muutoksia on tullut kun vertaa viime kauteen. Täysin uusina joukkueessa ovat Carl Strang sekä Johannes Sundqvist jotka ovat molemmat tulleet Esse IK:sta. Uusi on myös ukrainalainen Yaroslav Shkliar joka pelasi TUS:in kanssa Vitosta viime kaudella. Noah Björkskog on tullut LBK:sta. Albanialainen Alban Tema jatkaa, kuten myös Jasper Uwaegbulam joka teki paljon maaleja alkukaudella 2022. Teemu Järvenlahti, Rasmus Korkea-Aho sekä Roni Björkskog tullaan näkemään myös paljon JBK:n paidassa vaikka heillä on myös sopimus FF Jaron kanssa. JBK:ssa tullaan näkemään myös yksi todella rutinoitunut pelaaja, nimittäin Walter Moore. Tuli Pietarsaareen ja FF Jaroon pelaamaan jo 2015. Silloin 29 ottelua Veikkausliigassa. Yhteensä tuli 111 ottelua FF Jaron paidassa, oli kaudella 2018 myös AC Oulussa. Kokemusta on myös Kazakstanin sarjasta. Onhan tilillä myös kunnioitettavat 74 maaottelua Guyanan kanssa. Ja kaudella 2019 hän itse asiassa pelasi kaksi ottelua JBK:n kanssa, niin musta-valko paita on jo tuttu. Samalla kaudella ammattillaisura päättyi FF Jarossa, mutta on pitänyt kuntoa yllä pelaamalla IF Standardin ja IK Myranin kanssa Kolmosessa ja Vitosessa. Pelasi vielä viime kaudella IF Standardin kanssa.

Tälle kaudelle sarjasysteemi Veikkausliigasta alaspäin muuttuu, ja otetaan käyttöön vähän samanlainen systeemi kuin Ruotsissa on. Veikkausliiga – Ykkösliiga – Ykkönen – Kakkonen. Tällä kaudella lohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen pelaavat kaksiosaiset Ykkösliiga-karsinnat. Ensin pelataan välierät ja sitten finaali, jonka voittaja nousee Ykkösliigaan. Ne Ykkösliiga-karsintoihin päässeet kolme muuta joukkuetta, jotka eivät nouse Ykkösliigaan ja Kakkosen toiseksi paras lohkokakkonen nousevat Ykköseen kaudelle 2024. Toiseksi paras lohkokakkonen ei osallistu Ykkösliiga-karsintaan. Kolmanneksi paras lohkokakkonen sekä kaikissa lohkoissa 3, 4 ja 5 sijoittuneet joukkueet (yhteensä 10 joukkuetta) pelaavat nousukarsinnat Ykköseen. Ottelut pelataan kaksiosaisina playoff-otteluina, ja otteluparien voittajat nousevat Ykköseen. Kunkin 12 joukkueen Kakkosen lohkon viimeiseksi sijoittuneet joukkueet sekä kaksi vähiten pisteitä kerännyttä 11. sijoittunutta joukkuetta putoavat Kolmoseen. Kakkosesta putoaa yhteensä siis viisi joukkuetta. Jatkossa Ykkösliigassa pelaa kymmenen joukkuetta, Ykkösessä 12 joukkuetta, Kakkonen muodostuu kolmesta lohkosta missä jokaisessa on kymmenen joukkuetta.

Miltä näyttää tämän kauden C-lohko? JJK nousi Ykköseen, RoPS:lla oli suuria taloudellisia ongelmia talven aikana, mutta saivat kuitenkin rivit kuntoon että pääsevät osallistumaan sarjaan. Takaisin tällä tasolla on TP-47 Torniosta. Nyt löytyy myös kaksi joukkuetta Kuopiosta kun KuPS Akatemia (entinen KuFu-98) sekä klassinen Kuopion Elo pelaavat tässä lohkossa. Kuopion Elolla on kolme kautta korkeimmalla tasolla Suomessa (1969-1970 ja 1982), pelaajia kuten Ilja Venäläinen sekä Tero Taipale ovat edustaneet seuraa. Mutta saivat taloudellisia ongelmia 80-luvun loppupuolella ja yhdistyi lopulta Kuopion Pallotoverien (Koparit) kanssa mistä tuli FC Kuopio. 2012 Kuopion Elo teki paluun jalkapallokartalle ja aloitti Vitosesta, ja nyt Kuopion Elo nähdään myös Pietarsaaressa. Muuten nähdään vanhoja tuttuja JBK:ta vastaan tällä kaudella. JBK tulee pelaamaan kaksi ensimmäistä ottelua Tellushallissa, sen jälkeen tarkoitus olisi käyttää Keskuskenttää eikä Länsikenttää olleenkaan, jos ei tule yllättäviä sattumuksia vastaan. (sääilmiöitä jne.) Tämä siksi koska Länsikentän alusta ei ole enää toivotunlainen, on huonossa kunnossa.

Sunnuntaina on edessä kauden avaus JBK:n kannalta, vastustaja on JS Hercules Oulusta. Ottelu Tellushallissa alkaa 16:00. Tervetuloa kannustamaan JBK:ta taas voittoon!

2022-11-05

Kauden päättäjäiset, lauantaina 12.11 klo 18.00 Kaupunginhotellilla. Tervetuloa! Koskee joukkuetta, joukkueenjohtoa, toimitsijoita ja hallitusta!

2022-08-07

KOMEETAT VEI PISTEET LÄNSIKENTÄLTÄ

31′ 0-1 Rasmus Häkkinen
44′ 1-1 Adam Mekki
90′ 1-2 Juho Honkonen

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 126

Lauantaina JBK:lla oli mahdollisuus kartoittaa pistepottia taas kun Komeetat Jyväskylästä tuli ensimmäistä kertaa koskaan Pietarsaareen. Ottelu Jyväskylässä keväällä JBK oli voittanut 2-1, silloin kyseessä oli JBK:lle kauden ensimmäinen voitto. Närpes Kraft ottelun jälkeen on tapahtunut jonkin verran JBK:n leirissä. FC Vaajakoskea voitettiin kentällä 6-3, mutta “kabinetissa” tulos muuttui 0-3:ksi, kun JBK:lla oli kentällä pelikelvoton pelaaja. Samassa ottelussa tekivät Adam Mekki ja Elias Machaal debyytin JBK:n paidassa, molemmat ovat lainalla SJK Akatemiasta. Uutena mukaan liittyi myös kokenut Chris Corcoran, monta vuotta takana GBK:ssa. Kajaanin Haka kaatui hyvän suorituksen jälkeen 2-0, mutta vierasotteluissa Vasa IFK:ta ja JJK:ta vastaan, kaksi kärkijoukkuetta Kakkosessa, tulisena oli tappiot ilman tehtyjä maaleja. Albanialainen Alban Tema joka on ollut JBK:n mukana jo hetken aikaa oli saanut luvat kuntoon ja teki debyytin nyt Komeettoja vastaan, hän on hyökkääjä. Ja kun katsoo taulukkoa vähän tarkemmin saattaa huomata että JBK on tehnyt 13 maalia 13 ottelussa, vain just Komeetat on tehnyt vähemmän maaleja sarjassa. Niin ehdottomasti tervetullut lisäys kokoonpanoon. FF Jarosta oli mukana viisi pelaajaa tässä ottelussa, FF Jaron uusin hankinta Matias Kivikko, Albin Björkskog, Aron Bjonbäck sekä Benjamin Östman. Maalia vartioi Hannes Käldström.

Puolen tunnin kohdalla vaalean sininen vierasjoukkue menivät johtoon, taisi olla syöttö maalivahdille johon Rasmus Häkkinen pääsi väliin, kiersi Hannes Käldströmin ja pallo maaliin. Noin muuten pallo oli enemmän kyllä JBK:n hallussa, ja sai luotua myös jotain puolittaisia paikkoja. Aivan ennen jakson päätöstä JBK pääsi tasoittamaan, ja millainen maali se oli! Keskitys oikealta johon Adam Mekki teki näyttävän saksi-/akrobaattinen potku ja pallon riman alle. Näitä maaleja ei usein näe, harmi kun ottelua ei kuvattu ja sitä ei voi katsoa uudestaan. Varmasti hienoin maali Länsikentällä sitten Rasmus Korkea-Ahon laukaus 35 metristä.

Toisen jakson loppupuolella JBK rakensi kaksi hyvää maalinteko tilannetta, ensin Joakim Häggblomilla oli pusku kohti maalia, ja sinne se olisi luultavasti mennytkin jos ei Komeettojen pelaaja olisi saanut jalka väliin ja pallo pois. Kymmenen minuuttia myöhemmin Aron Bjonbäckilla oli terävä laukaus kohti etukulmaa, mutta laukaus pysähtyi sivuverkkoon. Juuri kun yliaika oli alkanut tuli JBK:lle kylmä suihku. Keskitys vasemmalta löysi Juho Honkosen pää ja pallo ohi Hannnes Käldströmin. Ottelun viimeisillä minuuteilla JBK ei saanut oikein mitään rakennettua ja pisteet menivät Komeettojen mukana Jyväskylään, pieni revanssi myös keväältä. Oli samalla niiden ensimmäinen vierasvoitto Kakkosessa.

Seuraavaksi JBK kohtaa kaikki kolme Oulun joukkuetta peräjälkeen. Seuraavana sunnuntaina 14 elokuuta JBK pelaa OLS:ia vastaan Raatin Stadionilla, ottelu alkaa 14:00. Seuraava kotiottelu on 21 elokuuta kun Hercules tulee Pietarsaareen, silloin ottelu alkaa 18:30.

2022-06-23

JBK JÄI ILMAN PALKINTOA KRAFTIA VASTAAN

49′ 0-1 Samir Isanovic
80′ 0-2 Kevin Peth (rp)
90′ 1-2 Joakim Häggblom

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 118

Juhannuksen aattona JBK:lla oli kotiottelu Närpes Kraftia vastaan. Närpes Kraft joka on aloittanut kauden todella hyvin. Seitsemän ottelun jälkeen joukkue on vielä ilman tappiota. Viimeksi kaatui RoPS 2-0 Närpiössä. Sen lisäksi joukkue on päästänyt vain viisi maalia näissä seitsemässä ottelussa. Viime kaudella JBK voitti Närpes Kraftin Länsikentällä 2-0, mutta kymmenen päivää myöhemmin tuli 4-0 tappio Närpiössä. Jarosta mukana oli tänään Benjamin Östman ja Albin Björkskog, maalia vartioi tällä kertaa Joas Snellman.

Ensimmäisellä jaksolla pallonhallinta oli JBK:n eduksi, mutta ihan hyviä maalinteko tilanteita olivat harvassa. 40 minuuttia oli pelattu kun Jasper Uwaegbulam laukoi pallon rimaan, ennen sitä JBK:lla oli muutama ihan nätti syöttö ennen kuin Uwaegbulam pääsi paikkaan.

49 minuutilla vieraat menivät johtoon kun bosnialainen Samir Isanovic pisti keskityksen sisään aivan maalin edestä. Tunnin kohdalla oli Teemu Järvenlahden vuoro laukoa pallo ylärimaan. Tuuri ei ollut JBK:n mukana tänään. Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Kraftille tuomittiin rangaistuspotku, hyvin epäselvän tilanteen jälkeen. Kukaan JBK:n penkillä ei ymmärtänyt mistä rangaistuspotku tuli. Tilanteessa ennen sitä tultiin kovaa Teemu Järvenlahden selkään/takaraivoon, ja hetki sen jälkeen tuomari vihelsi pallon pilkulle. No ei siinä, pietarsaarelaisille hyvin tuttu Kraftin kapteeni Kevin Peth pisti pallon varmasti maaliin. Yliajalla Joakim Häggblom pääsi kaventamaan ottelun, mutta sen lähemmäksi JBK ei tänään tullut. Vaikka pallo pyöri heti maalin jälkeen Kraftin rangaistusalueella, mutta JBK ei saanut pallon haltuunsa. Näin olleen Närpes Kraft jatkaa vieläkin ilman tappioita sarjassa.

JBK:n seuraava ottelu pelataan Kokkolassa, kun vastaan tulee aina rakas arkkivihollinen GBK. Ottelu pelataan 10 heinäkuuta alkaen 18:30.

2022-06-12

KAHDEN MAALIN TAKAA TASOIHIN TOI PISTEEN

4′ 0-1 Paulo Ippolito
55′ 0-2 Michael Ibiyomi
76′ 1-2 Adrian Nyfelt
90′ 2-2 Teemu Järvenlahti

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 121

Sunnuntaina JBK:lla oli vieraita Oulusta kun Oulun Työväen Palloilijat, lyhyemmin sanottuna siis OTP, oli kylässä. Kuuluu myös siihen ryhmään johon kauden alku ei ole mennyt kovin hyvin. Kotikentällä tuli voitto GBK:sta, Närpiössä pelasivat 0-0, muut ottelut ovat päättyneet tappioon. Jos ei ollut ihan ajan tasalla mikä ottelu oli menossa Länsikentällä olisi voinut “läpällä” luulla että JBK pelaa kansainvälinen ottelu. Kun OTP:n avauksesta löytyi kolme Nigeriasta, kolme myös Argentiinasta, yksi Portugalista ja maalivahti oli Italiasta. Kaksi suomalaista olivat avauksessa, yhdellä on myös kaksoiskansalaisuus (toinen niistä Suomi). JBK:n kannalta voisi mainita että kentällä oli kaksi Sevchenkoa kun maalia vartioi tällä kertaa Mykyta Savchenko. Viime kaudella kun joukkueet kohtasivat Länsikentällä ottelu päättyi 2-2, silloin JBK oli 2-0 johdossa ensimmäisen jakson jälkeen, mutta OTP tuli tasoihin kahden Michael Ibiyomin maaleilla.

OTP meni johtoon heti neljännellä minuutilla. OTP:lla oli kulma jonka Mykyta Savchenko tuli ulos nyrkkeilemään, mutta pallo meni suoraan argentiinalaiselle Paulo Ippolitolle joka puski pallon maaliin noin kymmenestä metristä kun Mykyta Savchenko oli vielä vähän ulkona tilanteesta ulostulon jälkeen. Puolen tunnin kohdalla OTP koitti laukausta jostain 40 metristä, mutta Mykyta Savchenko oli ajan tasalla ja torjui laukauksen kulmaksi. Ensimmäisen jakson yliajalla tuli jakson paras paikka JBK:lta, kun Joakim Häggblom pääsi puskemaan kulmasta, mutta Mattia Guarnieri torjui.

Kymmenen minuuttia oli pelattu toisesta jaksosta kun OTP meni jo 2-0 johtoon. Pallo pelattiin aina vaaralliselle Michael Ibiyomille joka oli yhtäkkiä yksin vastaan Mykyta Savchenkoa, nosti pallon hallitusti hänen yli maaliin. Sen jälkeen JBK heräsi kunnolla mukaan otteluun, ja alkoi loimaan paikkoja maalintekoon myös. Vain hetki maalin jälkeen Anton Strömbäckillä oli hyvä laukaus kohti maalia, mutta se torjuttiin. 76 minuutilla JBK kavensi kun Adrian Nyfelt pääsi laukomaan pallon takakulmaan. Tämän jälkeen JBK haki kovasti tasoitusta, ja yliajalle paikalle saapuneet palkittiin kun Teemu Järvenlahti laukoi aika samasta paikasta kuin Adrian Nyfelt, ja myös samaan kulmaan. Ja näin pisteeet tasattiin taas joukkueiden välillä.

Seuraava ottelu JBK:n kannalta on myös Länsikentällä, kun Närpes Kraft tulee vierailullee. Ottelu pelataan 23 kesäkuuta alkaen 18:30. Närpes Kraft on vielä voittamaton sarjassa, pelaavat tosin vielä ottelun RoPS:ia vastaan ennen kuin tulevat Länsikentälle.

2022-06-07

ISO TAPPIO OULUSSA

5′ 1-0 Onni Heikkinen
45′ 2-0 Jyri Vääräniemi
58′ 3-0 Simon Thurling
78′ 4-0 Christian Bohui
90′ 5-0 Jyri Vääräniemi

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 71

Viime sunnuntaina JBK:lla oli kauden ensimmäinen ottelu Oulussa, vastaan asettui JS Hercules. Joukkue jolla oli kolme ottelua ilman voittoa ennen sunnuntain ottelua, Vaasassa tuli tappio Vasa IFK:lle, niin Närpes Kraftia vastaan kuin RoPS:ia vastaan tuli 2-2 tasapeli. Herculesta valmentaa tanskalainen valmentaja. JBK oli Komeetat voiton jälkeen hävinnyt OLS:lle Länsikentällä 2-1. Viime kaudella JBK hävisi molemmat ottelut Herculekselle, Oulussa tuli 3-0 tappio ja Länsikentällä tulos oli 1-2. Ottelu pelattiin kuluneella Castrénin tekonurmella auringonpaisteessa.

Ottelu oli vanhentunut vain parisen minuuttia kun JBK:lla oli pallo tolpassa, Albin Björkskogin laukaus osui aivan tolpan sisäreunaan. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Hercules meni johtoon. Onni Heikkisen matala laukaus painui Joas Snellmanin ohi. JBK jatkui kuitenkin hyvää peliä takaiskun jälkeen, pitivät palloa omalla hyökkäysalueella ja rakensi myös tilanteita tasoittaa ottelun. Danylo Savchenkolla oli laukaus kohti yläkulmaa mutta Aleksanteri Patronen sai käden väliin. Jakson lopussa Hercules sai vapaapotkun hyvästä paikasta, pallon muurin yli ja matkalla kohti maalia otti osumaa vielä yhteen Hercules pelaajaan ja pallo maaliin. Jakso oli JBK:lta varmaan kauden paras, siitäkin huolimatta taululla oli 2-0.
Noin vartti oli pelattu toista jaksoa kun Hercules lisäsi johtoa ja vähän kuin tappoi myös ottelun. Matala keskitys johon Simon Thurling pääsi laukomaan suoraan syötöstä maaliin. Vartti ennen loppua Christian Bohui tuikkasi pallon maalin kulman jälkitilanteesta, aivan maalin edestä. Vielä yliajalla Jyri Vääräniemi sijoitti pallon maaliin ja loppulukemat 5-0.
Kuten sanottua, niin tilanne olisi voinut olla aivan erilainen ensimmäisellä jaksolla, mutta nyt kävi näin ja loppulukemat lopulta turhan isoja. Toisella jaksolla JBK ei ehkä ihan päässyt samalle tasolle kuin ensimmäisellä.

Seuraava ottelu JBK:n kannalta on perinteinen kuuden pisteen ottelu, kun toinen oululaisjoukkue tulee Länsikentälle, nimittäin Oulun Työväen Palloilijat, joka on saalistanut neljä pistettä, JBK:lla on viisi. OTP:n takana taulukossa putoajan paikalla löytyvät vielä GBK ja Komeetat, molemmilla kaksi pistettä. Ottelu OTP:ta vastaan pelataan tulevana lauantaina 11 kesäkuuta kello 17:00, ja paikkana siis Länsikenttä.

2022-05-23

KAUDEN ENSIMMÄINEN VOITTO JYVÄSKYLÄSSÄ

18′ 1-0 Toni Nousiainen
36′ 1-1 Jasper Uwaegbulam
64′ 1-2 Jasper Uwaegbulam

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 221

Kohokohdat

Sunnuntaina JBK:lla oli edessä seuraava ottelu kun matka vei kohti Jyväskylää missä oli ensimmäinen kolmesta ottelusta kaupungissa. Nyt vastassa oli uusi tulokas Kakkosessa, Komeetat. Seura joka on perustettu 2010. Ja pelaa nyt siis ensimmäistä kertaa Kakkosessa. Seuralla on oma tekonurmikenttä Keltinmäellä Jyväskylän reunamilla. Komeetat ovat aloittaneet kauden kolmella tappiolla, maalitilikin vielä avaamatta. JBK hävisi kauden kotiavauksensa JJK vastaan viime hetken maalilla, JJK vei pisteet 2-1 voitolla.

Komeettojen ensimmäinen maali Kakkosessa tuli 18 minuutin jälkeen. Jasper Uwaegbulam eteni rangaistusalueelle mutta kaatui, ja Komeetat pääsi palloon, pitkä syöttö kohti Toni Nousiaista joka otti pallon haltuun ja laukoi matalan vedon maaliin ohi Hannes Käldströmiä. Kymmenen minuuttia ennen jakson loppua JBK tasoitti. Teemu Järvenlahti laittoi keskityksen joka meni aina rangaistusalueen toiselle puolelle missä Jasper Uwaegbulam laittoi pallon pienestä kulmasta takatolpan kautta sisään. Muuten aika tasainen jakso, Komeetat ehkä vähän enemmän niskan päällä ja loi enemmän tilanteita, edes puolittaisia. Tunnin jälkeen pallo oli Komeettojen maalissa vähän sekavan tilanteen jälkeen. Ensin Komeetat oli lähellä tehdä oman maalin, mutta sai sen selvitettyä, ei kuitenkaan niin hyvin ettei Alex Ramsay päässyt puskemaan pallon maaliin. Mies rikkoi kuitenkin samassa tilanteessa ja maali hylättiin. Mutta vain viisi minuuttia myöhemmin ja JBK siirtyi lopulta johtoon. Jasper Uwaegbulam puski kulmapotkun sisään. Viimeinen puolituntinen JBK hallitsi kenttätapahtumat aika hyvin, jotain pientä Komeetat sai aikaan vielä, mutta JBK sai tilanteet selvitettyä. Ihan loppuhetkillä Komeetat pisti pallon JBK:n puolustuslinjan taakse, mutta Hannes Käldström oli ajan tasalla ja tuli ulos johonkin 35 metriin kaatamaan Komeettojen pelaajan, sai siitä kyllä keltaisen kortin muistoksi. Mutta vaarallinen hyökkäys saatiin näin katkettua.

Noin muuten ihan positiivinen tapahtuma Jyväskylässä, katsomoiden täyttöaste Comets Parkin ympärillä oli hyvällä tasolla. Asioita tehdään siellä vähän “omalla tavalla”, erottuu kyllä joukosta positiivisellä tavalla.

Seuraava ottelu JBK:n kannalta on tulevana sunnuntaina 29.5. kun Länsikentälle tulee vieraita Oulusta, ottelu OLS:ia vastaan alkaa 14:00.

2022-05-08

DRAMATIIKKAA KAJAANISSA KUN JBK OTTI YHDEN PISTEEN

36′ 1-0 Henrique Junior Nunes Quadros
40′ 2-0 Joao Pedro Goncalves Varela
56′ 2-1 Jasper Uwaegbulam
90′ 2-2 Benjamin Östman

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 152

Viime lauantaina JBK:n ottelut jatkuivat kun matka suuntasi kohti Kainuuta ja Kajaania missä Kajaanin Haka isännöi niiden kauden kotiavausta JBK:ta vastaan. Joukkue joka teki paluun Kakkoseen tälle kaudelle, viimeksi kohdattiin 2019, silloin Kajaanissa päädyttiin 2-2 tulokseen, myös silloin toukokuussa. Mutta siitä kokoonpanosta kukaan ei ollut mukana tässä ottelussa. Kajaanin Haka aloitti kauden Vaasassa voittamalla Vasa IFK:n 1-0. JBK otti yhden pisteen Rovaniemeltä kun RoPS tasoitti ihan viime hetkillä. Kajaanin Hakalla on aika monikulttuurinen joukkue. Avauskokoonpanosta löytyi kolme pelaajaa Portugalista, yksi brasilialainen, yksi Kap Verdestä ja yksi Kamerunista. Penkillä istui vielä yksi portugalilainen myös. Ja onhan päävalmentaja myös Portugalista. Kun joukkueet lämmittelivät tuli räntää, mutta kun ottelu alkoi sade alkoi jo hiipua.

Ottelu oli hyvin erilainen kun vertaa kauden avausotteluun Rovaniemellä, kun Kajaanin Hakalla on vähän kokeneempia pelaajia myös. Ottelun ensimmäinen paikka tuli seitsemän minuutin kohdalla, mutta Kajaanin Hakan pelaajan laukaus meni ohi. Hetki myöhemmin Danylo Savchenkolla oli laukaus vähän ohi yläkulmasta. 23 minuutin kohdalla Kajaanin Haka pääsi vähän turhan helposti etenemään kohti JBK:n maalia, mutta laukaus suuntasi ohi taas. Puolen tunnin kohdalla JBK:lla oli hyvä tilanne mennä johtoon kun Jasper Uwaegbulam eteni hienosti laidalla ja löysi Isak Lövin, mutta hänen laukaus meni ohi maalin. 36 minuutin kohdalla tuli ottelun avausmaalin. Kajaanin Hakan pelaaja tulee laidalta läpi, onnekkaan pompun jälkeen pallo tulee Nunes Quadrosille joka sai ollan aivan vapaana ja sijoitti pallon alakulmaan. Vain neljä minuuttia myöhemmin ja tilanne oli jo 2-0. Tilannetta edelsi JBK:n tilanne toisessa päässä, mutta Jasper Uwaegbulamin laukaus blokattiin, sen jälkeen Kajaanin Haka pääsi vastahyökkäykseen, pallo JBK:n puolustuslinjan taakse ja Goncalves Varela oli yksi läpi, Joas Snellman oli torjua tilanteen mutta pallo meni hänen kautta maaliin.
Toinen jakso alkoi JBK:n kannalta pirteästi kun Adam Sundelin löysi Jasper Uwaegbulamin joka pääsi laukomaan, mutta Paavo Jarva kotijoukkueen maalissa torjui. Hetkeä myöhemmin JBK kavensi, Benjamin Östmanin keskitys löysi Jasper Uwaegbulamin pään ja pallo maaliin. Varttia myöhemmin ja JBK saa hyvästä paikasta vapaapotkun, keskitys maalille mistä JBK:n pelaaja pääsee puskemaan, mutta Joona Heiskanen torjuu palloa kädellä, sama mies otti varoituksen myös vapaapotku tilanteessa, siitä toinen kortti heti perään ja mies suihkuun. Samassa tilanteessa JBK:lle tuomittiin myös pilkku jonka Jonas Emet meni antamaan, mutta siinä Paavo Jarva veti pidemmän korven ja tilanne oli vielä 2-1. Varsinaisen peliajan viime hetkillä Kajaanin Haka pääsi tulemaan 3 vastaan 2, mutta Joas Snellman torjui yrityksen hienosti. Viidennelle lisäaika minuutilla nähtiin JBK:n tasoitus. Isak Löv antoi keskityksen boksiin missä Benjamin Östman laukoi suoraan syötöstä etuyläkulmaan, upea maali siihen paikkaan! Ja ilo oli ylimmillään JBK:n penkillä.

Kokonaisuutena oli kyllä hyvä Kakkosen ottelu, oli tilanteita molempiin suuntiin aika paljon ja hyvä tempo ottelussa. JBK näytti että ei anna periksi ihan helposti, vaikka rangaistuspotku missatiin. Hyvin taisteltu koko joukkueelta!

JBK:n seuraava ottelu on Länsikentällä, eli kotiavaus kyseessä! Vastassa on yksi sarjan ennakkosuosikista kun JJK Jyväskylästä saapuu paikalle. Ottelu pelataan lauantaina 14 toukokuuta kello 17:00.

2022-05-01

YKSI PISTE JBK:LLE KAUDEN AVAUKSESTA, TASOITUS VIIME HETKILLÄ

8′ 0-1 Jasper Uwaegbulam
90′ 1-1 Aapo Savolainen

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 249

Lauantaina oli JBK:n kauden avaus Kakkosessa kyseessä kun JBK matkusti Lappiin Rovaniemelle Rovaniemen Palloseuraan vieraaksi. Seura joka viime kaudella pelasi hyvän kauden Ykkösessä ja tuli toiseksi VPS:n jälkeen, ja karsi Veikkausliiga paikasta AC Oulun kanssa, mutta hävisi sen ja sen jälkeen alkoi tulla tietoa että seuran talous on hyvin kriittinen, ja seura päätti lopulta ettei pelata Ykkösessä, vaan otti Rovaniemi Football Academyn paikan Kakkosesta. Joukkueesta lähti periaatteessa kaikki pelaajat, ja kaikki saatiin rakentaa uudelleen. JBK:lla oli FF Jarosta mukana kolme pelaajaa, Benjamin Östman, Joas Snellman sekä Marcel Wargh. Mukana oli myös FF Jaron maalivahti Mykyta Savchenkon veli Danylo joka on tehnyt JBK:n kanssa sopimuksen. Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Jasper Uwaegbulam jolla on kokemusta viiden kauden ajan Paide Linnameeskondista Viron liigassa, sekä yhden kauden Maardu Linnameeskondin kanssa myös. Pelasi viime kaudella Norrvalla FF:ssä.

Ottelu alkoi JBK:n kannalta hyvin, ja menivät johtoon kahdeksannella minuutilla. Pallo pelattiin RoPS:in maalivahdille  Lauri-Emil Vetrille joka sai kovaa prässiä heti, hänen avaus meni Jasper Uwaegbulamin kautta maaliin. Tämän jälkeen RoPS:lla oli läpiajo ja toinenkin hyvä tilanne tasoittaa ottelun, mutta Joas Snellman torjui. Teemu Järvenlahdella oli myös painava laukaus jonka RoPS:in maalivahti torjui kulmaksi. Noin tunnin kohdalla RoPS sai hyvän tilanteen kun JBK:n alakerrassa syntyi epätietoisuutta/huonoa kommunikointia ja RoPS pääsi läpiajoon, mutta Joas Snellman torjui taas hienosti. Kymmenen minuuttia ennen loppua RoPS sai vapaapotkun 35-40 metristä, pitkä pallo JBK:n rangaistusalueelle ja RoPS pääsi puskemaan pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Loppua kohti RoPS nosti enemmän pelaajia ylös ja paine kohti JBK:n maalia kasvoi. Aivan viime hetkillä rovaniemeläisillä oli aihetta juhlia kun tasoitus tuli. JBK:n maalivahdin ja puolustuksen välillä oli epävarmuutta miten tilanne pitäisi hoitaa, kommunikointi ei toiminut, ja Aapo Savolainen pääsi väliin ja tuikkasi pallon maaliin, ja ottelu päättyi tasapeliin. Ennakkoon JBK olisi kyllä hyväksynyt yhden pisteen Rovaniemeltä, harmi vaan että se piti tulla tällä tavalla. Kokonaisuudessaan RoPS:lla oli kyllä parempia maalinteko tilanteita läpi ottelun, mutta Joas Snellman JBK:n maalissa pelasi todella hyvin!

JBK pelaa seuraavan kerran Kajaanissa 7 toukokuuta kello 17:00 Kajaanin Liikuntapuistossa, vastassa on siis Kajaanin Haka.

2022-04-29

KAUSI ALKAA!

Taas on pitkä harjoituskausi takana ja nyt on aika pelata taas pisteistä Kakkosessa. Harjoituskauteen on JBK:n osalta sisältynyt viisi harjoitusottelua josta on tullut neljä voittoa ja yksi tasapeli. Usein ollaan myös harjoiteltu ja pelattu FF Jaron kanssa. JBK:lla on taas farmisopimus FF Jaron kanssa.

Kauden ensimmäisessä sarjaottelussa vastaan tulee Rovaniemen Palloseura, joukkue joka sijoittui toiseksi Veikkausliigassa 2018, mutta sen jälkeen on seurassa tapahtunut aika paljon. Viime kaudella joukkue karsi Veikkausliigaan, mutta AC Oulu oli parempi. Sen jälkeen alkoi tulla uutisia että seuran talouspuoli on hyvin heikossa kunnossa, ja lopulta ajauduttiin siihen että paikka Ykkösessä ei otettu vastaan, vaan otettiin niin sanotusti uutta vauhtia Kakkosesta mistä löytyi jo Rovaniemi Football Academy. Joukkue koostuu pitkälti hyvin nuorista pelaajista, suurin osa alle 20 vuotta. Kaikki tärkeimmät pelaajat viime kaudesta ovat siirtyneet muualle. Kaikesta huolimatta RoPS:lla on hyvä juniorituotanto ja uusi lahjakkuuksia tulee kyllä jatkossa myös!

Noin muuten tämän kauden C-lohkosta voisi nostaa esille että nähdään ihan uusi tuttavuus Länsikentällä myös, kun Komeetat Jyväskylästä nousivat Kakkoseen, seura jolla on ihan oma kenttä myös. Kajaanin Haka saadaan myös nähdä taas. GBK sai kuten tiedossa on paikan taas Kakkoseen kun Palloliitto sekoili miten täydennysjärjestelyt toimivat kun joku jää pois. JBK:n kotiavaus tulee olemaan 14 toukokuuta kun yksi sarjan ennakkosuosikista saapuu Länsikentälle, JJK. Seuraava ottelu RoPS:in jälkeen pelataan Kajaanissa Hakaa vastaan 7 toukokuuta.

Tulevan yön aikana Rovaniemellä tulee  vähän luntaa, mutta ottelun aikan pitäisi olla suht selkeää ja +3 astetta.

Valitettavasti ottelua ei nähdä online mistään, muuten RoPS tulee kyllä näyttämään ottelut Ruudussa, mutta palveluntarjoaja ei ole saanut kalustoa paikalle vielä tähän otteluun, näin ilmoittavat RoPS:in kotisivut.

Ottelu alkaa Rovaniemen Keskuskentällä 15:00. JBK käyttää VR:n palvelut siihen että päästään turvallisesti paikan päälle, lähtö aikaisin aamulla.

2022-04-24

TOIMINTAKERTOMUS 2020

HALLITUS 2020

Puheenjohtaja: Johan Nyman
Varapuheenjohtaja: Leif Nyman

Sihteeri: Jari Jakobsson
Rahastonhoitaja: Mia Nyman
Jäsen: Björn Nyman
Jäsen: Kristoffer Lillsunde
Varajäsen: Andreas Matkala
Varajäsen: Fredrik Aaltonen

Edustusjoukkue pelasi Suomen Palloliiton järjestämässä Kakkosen pohjoislohkossa, jossa sijoitus oli 4. 12:sta joukkueesta. JBK jatkaa siis Kakkosessa myös kaudella 2021. Runkosarjassa (vain 17 ottelua covid-19 pandemian takia) JBK voitti 7 ottelua, pelasi 5 tasapeliä ja 5 tappiota. Maalisuhde oli 24 – 23. Jimmy Wargh valmensi joukkuetta, Pavle Milosavljevic toimi pelaavana valmentajana ja mv-valmentajana toimi Anders Brunell. Huoltajina toimivat Björn Nyman ja Kristoffer Lillsunde ja joukkuejohtajina Jari Jakobsson, Andreas Matkala ja Leif Nyman. Farmisopimus Ykkösessä pelanneen FF Jaron kanssa toimi hyvin.

Kauden päättäjäisiä ei pidetty covid-19 pandemian takia. Seuraavat pelaajavalinnat tehtiin:
Vuoden maalitykki: Kevin Larsson (6 maalia)

Yleisön suosikki: Rasmus Korkea-Aho

Kauden pelaaja: Anton Kass

Kauden nuori pelaaja: Joas Snellman

Junioritoiminta jatkui kolmatta vuotta muutaman vuoden tauon jälkeen. Noin 30 junioria, 7 – 9 vuoden ikäisiä, osallistui toimintaan. Juniorivastaavana toimi Lars Sandvik.

Jäsenmaksu oli 20 euroa. Seuran puheenjohtajaa Johan Nyman’ia muistettiin hänen 50-vuotis syntymäpäivänään lahjoittamalla hänelle valokuva, konjakki-pullo ja kukkia.

2021-01-29

Valmentajat

JBK on tehnyt sopimuksen Emil Öhbergin kanssa. Emil toimii maalivahtina , apuvalmentajana sekä maalivahtivalmentajana.

2020-12-05

Haemme jalkapallovalmentajaa kokopäiväiseen työsuhteeseen

FF Jaro Junior JS ja Jakobstads Bollklubb, JBK, hakevat yhdessä jalkapallovalmentajaa kokopäiväiseen työsuhteeseen. Lähtökohtaisesti työ on vuoden mittainen, 04.1.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Valmentaja toimii puolet ajastaan FF Jaro Junioreiden vanhempien ikäluokkien (13-17 v.) lahjakkaiden pelaajien talenttivalmentajana. Toisen osan hän toimii JBK:n päävalmentajana, joka pelaa Kakkosessa. Valmentaja on tärkeä lenkki juniorikehityksemme pelaajapolkumallissamme ja näin tiiviissä yhteistyössä Jaro Junioreiden B-junioreiden, JBK:n ja Ykkösessä pelaavan FF Jaron edustusjoukkueen välillä.

Me etsimme nyt pelaajiemme kehitystä edustavaa innokasta valmentajaa.

Tarjoamme tavoitteellisen toimintaympäristön, mahdollisuuden kehittyä uralla sekä hyvät ympärivuotiset harjoittelumahdollisuudet.

Vaatimuksena on vähintään UEFA B valmentajalisenssi sekä valmennustaustaa. Hakijalta odotetaan myös hyviä pedagogisia taitoja valmentaa ja kehittää nuoria sekä valmius noudattaa seurojen suuntaviivauksia. Toimessa edellytetään myös yhteistyökykyä ja hyviä sosiaalisia taitoja. Kielitaidot katsotaan eduksi.

FF Jaro on perustettu 1965 ja FF Jaro Junior JS on vuodesta 2009 oma seuransa. JBK on perustettu 1944 ja kaikki nämä seurat toimivat vahvan jalkapallokulttuurin kaupungissa Pietarsaaressa.

Lähetäthän vapaamuotoisesti kirjoitetun hakemuksesi ja CV:si viimeistään 16.12.2020 Michael Östmanille, . Lisätietoja antaa Michael Östman, puheenjohtaja FF Jaro Junior JS, puh. +358 40 503 6480

Kausi alkaa vihdoin!

Erikoisen pre-seasonin jälkeen ollaan vihdoin siinä pisteessä että JBK:n kausi on alkamassa. Harjoittelukausi alkoi joulukuussa kevyellä harjoittelulla FF Jaron kanssa. Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin 24 tammikuuta kun KPV Akatemia kaatui 3-0. Sen jälkeen pelattiin  maali-iloitttelua Vasa IFK:ta vastaan, vieraat vei voiton maalein 5-6. Norrvalla FF joka nousi takaisin Kolmoseen hävisi Tellushallissa 5-1. NIK:ta voitettiin 6-1. Sen jälkeen corona virus astui kuvioihin ja jäädytti kaikki jalkapallo toiminta noin kolmeksi kuukaudeksi. Kakkosen alku siirrettiin, otettiin käyttöön uusi pelijärjestelmä ja uusi otteluohjelma myös. Ja pelataanko edes jalkapalloa tänä kesänä moni varmaan ihmetteli. Mutta sitten tuli päätös Palloliitolta, Kakkonen alkaa 13 kesäkuuta! Ennen sitä JBK ehti vielä pelata kaksi harjoitusottelua. NIK:n kanssa pelattiin uudestaan, nyt aurinkoisessa säässä Länsikentällä, yleisön edessä myös! Ottelu päättyi lopulta 2-2 kun NIK tasoitti ihan lopussa. Ottelua pelattiin 3 x 30 minuuttia. 6 kesäkuuta kohdattiin KPV Akatemian Ykspihlajan kentällä Kokkolassa, JBK voitti 2-1.

Niin, uusi pelisysteemi? Kyllä, ei pelataan ihan kuten normaalisesti, vaan kohdataan nämä “paikalliset joukkueet” GBK, FC Kiisto sekä Vasa IFK:n kolme kertaa. Vasa IFK ja FC Kiisto tulevat kahdesti Länsikentälle, Kokkolassa pelataan kahdesti. Muita joukkueita pelataan sitten vain yhden kerran. Länsikentällä nähdään myös OLS, Rovaniemi Football Academy (entinen RoPS II), JJK joka pelasi vielä 2017 Veikkausliigassa, mutta putosi silloin, ja siihen päälle vielä suuret taloudelliset ongelmat johti siihen että JJK haki vauhtia Kolmosesta. Mutta nyt takaisin ainakin nyt Kakkosessa. Myös JS Hercules kohdataan Länsikentällä. Mikä merkitsee sitä että vieraissa kohdataan sitten JIPPO, FC Vaajakoski, Kemin uusi tuttavuus Kemi City FC joka perustettiin PS Kemin raunioiden jälkeen, kausi päättyy aivan kuten edellisellä kaudella ottelulla Kuopiossa KuFu98 vastaan.

Kuten sanottua, niin kausi alkaa nyt lauantaina ottelulla Joensuussa JIPPO:a vastaan Mehtimäen tekonurmikentällä, alkaen 17:00. JIPPO (Joensuun Iloiset Peli-Pojat) joka on perustettu 2001 kun Ratanat ja JiiPee (Joensuun Pallo) löivät hanskat yhteen. Kaudet 2006-2014 JIPPO pelasi Ykkösessä. Edellinen kausi meni JIPPO:n kannalta loistavasti, hävisi vain kaksi ottelua koko kaudella, ja jäi MP:n jälkeen toiseksi Kakkosen A-lohkossa. JIPPO:ssa pelaa vielä tänä päivänä Timo Tahvanainen joka on tuttu FF Jarosta missä hän pelasi 2011-2012.

Keskiviikkona 17 kesäkuuta JBK pelaa ensimmäinen kotiottelu kun OLS tulee Länsikentälle, ottelu alkaa silloin 18:30. Tervetuloa silloin jos Joensuu tuntuu liian kaukaiselta!

Pelaajasopimukset

Anders Brunell jatkaa maalivahtivalmentajana. Kevin Larsson ja Jeremias Klemets pelaavat JBK:ssa tulevalla kaudella.

Uusimmat uutiset Jimmy Warghin kanssa

2020-01-05

Ensimmäinen harjoitus JBK:n kanssa on takana, miltä nyt tuntuu?
Tuntuu hyvältä kun pääsee käyntiin, marraskuusa ja joulukuussa sitä vaan odottaa että pääsee vihdoin käyntiin.

Miten olet valmistellut esikauden?
Tammikuu tulee olemaan vähän sekava kun en tiedä vielä kuka tulee olemaan FF Jaron ryhmässä, ja jotkut pelaajat opiskelevat toisella paikkakunnalla. Antonio Hotta, Oskar Sandström, Alex Ramsay ja Benjamin Östman ovat tällä hetkellä FF Jaron kanssa harjoittelemassa, mutta olen tietysti kiinnostunut myös niistä.

Miten oli katsella JBK:n ottelut viime kaudella? Kaikesta huolimatta yksi parhaimmista joukkueista viime kaudella Kakkosessa.
JBK pelaa hyvää jalkapalloa, monella omalla pelaajalla. Katselin 5-7 ottelua viime kaudella.

Oletko sitä mieltä että sinulla on hyvä/mielenkiintoinen runko mistä rakentaa?
Materiaali on kyllä mielenkiintoinen, löytyy nuorempaa ja vanhempaa. Mutta nuori harjoitusrinki juuri nyt. Joukkueessa pitää olla hyvä sekoitus.

Oletko tyytyväinen joukkueeseen?
Olen tyytyväinen, löytyy pieni epävarmuus siinä mitä FF Jaro tekee. Mutta yhteistyö niiden kanssa tulee kyllä varmasti toimimaan hyvin myös tänä vuonna. Pelaajia sieltä tulee olemaan meidän kanssa, ja ehkä myös joku siirtyy toiseen suuntaan. Löytyy paljon mielenkiintoisia pelaajia mukana. Olen kiinnostunut jokaiseseta pelaajasta jotka olivat viime vuonna mukana, kukaan ei ole sanonut ei.

Millainen olet valmentajana?
En ole ollut vastaava valmentajana jonkun vuoteen (olin viime kaudella FF Jaron B-junioreiden kanssa, ennen sitä FF Jaron 14 vuotiaiden kanssa). Näen itseni vaativana valmentajana, pitää olla sata lasissa kun ollaan mukana. Jonkinlainen vaatimustaso pitää olla.

Ensimmäinen harjoitusottelu on sovittuna 24.1 KPV Akatemiaa vastaan, sitä kohti!
Kyllä, kolme harjoitusottelua ovat sovittuna. Tarkoitus on pelata joka toinen viikonloppu. Ja myös perjantaisiin että kaikki kiinnostuneita pääsevät katsomaan, ettei ottelut menevät samalle päivälle kuin FF Jaron kanssa.

Haluan vielä lisätä että Kevin Larsson, Anton ja Linus Kass ovat ajankohtaisia, mutta ne opiskelevat toisella paikkakunnalla, ja jos sopimus syntyy haluan että myös niiden arkipäivä on antoisa.

VUOSIKOKOUS

Torstaina 28.11. klo. 18:00 Kaupunginhotellilla. Samana iltana 19:00 kauden päättäjäiset!

2019-09-28

JBK TASASI PISTEET GBK:N KANSSA KOKKOLASSA

    

2′ 0-1 Kevin Larsson
65′ 1-1 Miika Hohenthal
78′ 1-2 Kevin Larsson (rp)
83′ 2-2 David Carlsson (rp)

Yleisöä: 159

Ottelun pöytäkirja

Maalit ottelusta

Lauantaina JBK:lla oli kunnia olla GBK:n vieraana niiden viimeisessä kotiottelussa. JBK oli kesäkuun lopussa voittanut GBK:n 3-2 Länsikentällä. Konstantin Sorokin oli aiemmin viikolla saanut pienen vamman ja Anders Brunell sai tehdä paluun tolppien väliin.

Juuri kun ottelun toinen minuutti lähti käyntiin JBK:lla oli jo pallo maalissa. Alex Ramsay löysi Kevin Larssonin joka oli puolittain läpi, ja pisti pallon varmasti takanurkkaan. Enemmän maaleja ei nähty ensimmäisellä jaksolla.

JBK:n johto pysyi reilun tunnin ennen kuin GBK tasoitti. Pallo tuli David Carlssonin kautta Miika Hohenthalille joka pisti pallon varmasti sisään. 13 minuuttia myöhemmin ja JBK:lle tuomittiin rangaistuspotku kun Elmer Kääntä tuli Axel Vidjeskogin selkään, ei mitään sanomista siinä. Kevin Larsson pisti pallon yläkulmaan pilkusta, ei mitään mahdollisuuksia Olli Nylundilla. Mutta viisi minuuttia myöhemmin ja myös toisessa päässä kenttää nähtiin rangaistuspotku. Juuso Öst liukui tilanteeseen peittämään mahdollista keskitystä, mutta pallo osui käteen ja pallo pilkulle. David “Tulle” Carlsson oli yhtä varma ja tilanne oli 2-2.

Vielä on yksi ottelu pelaamatta ennen kuin tämä yksinkertainen sarja neljän joukkueen kanssa alkaa. Tulee mielenkiintoinen viimeinen kierros kun JBK kohtaa KuFu98:n Länsikentällä, ja Rovaniemellä RoPS/2 kohtaa SJK Akatemian. SJK Akatemialla on 12 pisteen johto sarjassa, mutta sen jälkeen RoPS/2:lla on 42 pistettä, KuFu98:lla 41 pistettä, ja JBK:lla 40 pistettä.

JBK:n seuraava ottelu on siis tulevana lauantaina 5 lokakuuta kello 14:00 Länsikentällä, missä KuFu98 Kuopiosta tulee vastaan. Tärkeistä pisteistä pelataan!

2019-09-22

SELKEÄ VOITTO OULUSSA

    

6′ 0-1 Rasmus Korkea-Aho
26′ 0-2 Rasmus Korkea-Aho
49′ 0-3 Markus Kronholm
69′ 0-4 Jonathan Nylund
71′ 1-4 Abdul Sesay
77′ 1-5 Alex Ramsay

Yleisöä: 57

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina JBK:lla oli kauden toinen ottelu Oulussa, tällä kertaa isäntä Castrenin tekonurmella oli Oulun Luistinseura, eli lyhyemmin sanottuna OLS. Toukokuussa joukkueet kohtasivat Länsikentällä, ja silloin JBK voitti 1-0. JBK:lla oli hyvin ohut kokoonpano Oulussa, ja avauksessa oli mm. Marcel Wargh ja Samuel Uusitalo jotka ovat vielä B-junioreita.

JBK piti tahtipuikkoa alusta saakka. Ja kuudennella minuutilla JBK meni johtoon. Juuso Öst laittoi korkean pallon kohti boksia, Juuso Särkelä OLS-maalissa tuli vastaan nyrkkeilemään, mutta ei saanut palloa pois kunnolla, vaan pallo tuli suoraan Rasmus Korkea-Ahon jalkoihin joka laittoi pallon tyhjään maaliin. Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin laittoi Rasmus Korkea-Aho maaliverkot heilumaan taas. JBK katkaisi Juuso Särkelän avauksen keskikentällä, kaksi syöttöä myöhemmin Rasmus Korkea-Aho oli läpi ja pisti pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen OLS:in valmentaja Augustine Jibrin käsi pelaajat kentän laidalle, ja otti vähän kuin aikalisän ennen kuin peli jatkui taas. Mutta tämä ei kuitenkaan muuttanut pelin kulkua sen enemmän.

Vain neljä minuuttia oli pelattu kun JBK siirtyi 0-3 johtoon. Markus Kronholm sai hienon pitkän pallon, otti sen haltuun ja sijoitti pallon ohi Juuso Särkelän. Taas meni kaksikymmentä minuuttia ja JBK onnistui maalinteossa. Markus Kronholm jatkoi pallon eteenpäin Jonathan Nylundille joka tuli yksin läpi eikä erehtynyt. Mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin OLS pääsi kaventamaan. Keskitys maalille jonka JBK ei saanut siivottua pois ja Abdul Sesay pisti pallon sisään. Kuusi minuuttia myöhemmin ja Alex Ramsay viimeisteli loppulukemat. Keskitys laidalta jonka hän laittoi ensimmäisellä kosketuksella maaliin.

Tämä tulos merkitsi myös sitä että JBK varmisti paikan neljän joukossa, mikä merkitsee sitä että JBK pelaa vielä yksinkertaisen sarjan missä on myös SJK Akatemia, RoPS/2, ja KuFu98.

JBK:n seuraava ottelu on eksoottinen matka Kokkolaan missä vastassa on GBK. JBK on nyt pelannut kaksi ottelua putkeen 50-60 hengen edessä, ehkä nyt on edes vähän enemmän katsomoissa? Ottelu on lauantaina 28 syyskuuta kello 15:00 Kokkolan Keskuskentällä.

2019-09-15

HERCULES KAATUI SATEESSA LÄNSIKENTÄLLÄ

   

27′ 1-0 Wilterlynd Inalien
49′ 2-0 Wilterlynd Inalien
53′ 2-1 Onni Heikkinen
86′ 3-1 Juuso Öst

Yleisöä: 59

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina JBK oli takaisin Länsikentällä, kun viime ottelu oli 75-vuotis juhlaottelu Vasa IFK:ta vastaan viereisellä Keskuskentällä, missä ottelu päättyi JBK:n 1-0 voittoon. Nyt vastustaja oli Hercules Oulusta. Kesäkuun lopussa kohdattiin Oulussa, silloin päädyttiin 1-1 lukemiin. Ottelun aikana tuli enemmän tai vähemmän sadetta koko ajan, ja katsomossa oli kyllä vain ne urheimmat henkilöt tällä kertaa.

Ottelun ensimmäinen maali tuli kun Kevin Larsson vapautti Wilterlynd Inalienin läpiajoon, joka sai tuurilla pallon mukaan kun syöttö jäi vähän taakse. Kylmänviileä viimeistely ja JBK oli johdossa. Juuri ennen maalia Linus Kass oli siivonnut pallon pois vähän ennen maaliviivaa.

Heti toisen jakson alkuun Wilterlynd Inalien oli esillä taas. Oli Alex Ramsay joka syötti Wilterlynd Inalienille maalin eteen, ja pallo oli taas Aki Peltokorven takana, joka debytoi äskettäin Suomen U16 maajoukkeessa, nuori kaveri kyseessä. Mutta vain neljä minuuttia myöhemmin ja Hercules pääsi ottelun mukaan kavennuksen jälkeen. Vähän nolo maali myös. Konstantin Sorokin sai syötön jalkaan, mutta potku ylöspäin epäonnistui pahemman kerran ja pallo tuli suoraan Onni Heikkisen jalkaan, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksella 20 metristä suoraan JBK:n tyhjään maaliin. Mutta viime hetkillä JBK ratkaisi ottelun tekemällä 3-1. Wilterlynd Inalien syötti maalille, minne pallo jäi pelattavaksi myös, ensimmäisenä palloon oli Juuso Öst joka kantapäällä (!) pisti pallon maaliin.

Voitosta huolimatta JBK on vielä neljännellä sijalla 36 pisteellä. Niin KuFu:lla kuin RoPS/2:lla on 38 pistettä. RoPS/2 joka myös hävisi OLS:lle Oulussa samaan aikaan. Kolme ottelua vielä jäljellä.

JBK:lla on seuraava ottelu Oulussa, missä vastaan tulee juuri OLS joka voitti siis RoPS/2 maalein 3-1 viime kierroksella. Ottelu pelataan Castrenilla, 22 syyskuuta kello 15:00.

2019-08-25

MAALIN VOITTO JUHLAOTTELUSSA

   

44′ 1-0 Kevin Larsson

Yleisöä: 335

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina oltiin juhlatunnelmissa Pietarsaaren Keskuskentällä kun JBK juhlisti 75 vuotta sitten seura perustettiin. Paikalla oli myös vanhoja puheenjohtajia jotka palkittiin ruusulla nykyisen puheenjohtajan Timo Kuusistolta. Hugo Still (1957-1959), Stig Johansson (1972-1973 ja 1998-2019), Bror Nygård (1983-1987) ja Johan Nyman (2015-2016) olivat paikalla. Jokaisella pelaajalla oli mukana myös seuran oma juniori kun menivät kentälle. Ottelu aiemmin Vaasassa oli päättynyt JBK:n 4-0 voittoon. Päivän “kuuniaksi” keli oli hyvin tuulinen, ja toisessa jaksossa saatiin myös kaksi rankkaa sadekuuroa kentän ylle, yksi salama oli myös joukossa.

Ottelun ainoa maali nähtiin ensimmäisen jakson lopussa. Wilterlynd Inalienilta puolenvaihto Kevin Larssonille, jolla oli reippaasti tilaa oikealla laidalla. Ensimmäinen laukaus Johannes Ström torjui, mutta toinen löysi tiensä verkon perukoille ja JBK johtoon. Vasa IFK ei ollut ihan vaaraton, vaan pallo oli kaksikin kertaa Topi Valtosen takana, mutta molemmissa tilanteissa tilanne oli paitsio.

Toinen jakso ei tarjonnut enää maaleja, ja Vasa IFK:n viimeinen rynnistys jäi aika köyhäksi. Kunnon paikkoja ne eivät oikein saanneet. Vaan 2-0 oli lähempänä kuin 1-1. Kevin Larssonilla oli parikin paikkaa tehdä illan toinen maali.

Voitto merkitsi myös sitä että JBK nousi taulukossa kolmanneksi kun KuFu98 hävisi kotona FC Vaajakoskelle. GBK viidennellä sijalla on jo seitsemän pistettä neljännen paikan perässä. Yleisö oli myös hyvin mukana, mitä oli kivaa nähdä! Toivottavasti nähdään samanlaista meininkiä kauden viimeisissä otteluissa myös.

JBK:lla on vähän pidempi matka ottelupaikalle seuraavan kerran, kun matka käy Rovaniemelle missä vastassa on toki RoPS/2. Ottelu pelataan lauantaina 7 syyskuuta kello 15:00 Rovaniemen Keskuskentällä. Tärkeä ottelu kun sijoille 1 ja 2 tulleet saavat tässä neljän joukkueen sarjassa kaksi kotiottelua ja yksi vierasottelu. RoPS/2:lla on 35 pistettä ja ovat toisena, JBK:lla 33 pistettä ja siis kolmantena.

2019-08-18

SELKEÄ VOITTO VPS-J AKATEMIASTA – KEVIN LARSSONILLE HATTUTEMPPU

   

26′ 0-1 Kevin Larsson
37′ 0-2 Kevin Larsson
50′ 0-3 Wilterlynd Inalien
81′ 0-4 Jaakko Alasuutari
90′ 0-5 Kevin Larsson

Yleisöä: 71

Ottelun pöytäkirja

Sunnuntaina JBK:lla oli ottelu Mustasaaressa VPS-J Akatemiaa vastaan. Ottelu oli poikkeuksellisesti Botniahallin ulkotekonurmella eikä modernilla Elisa Stadionilla. Missä fasiliteetit ovat vähän erilaisempia kuin tuolla tekonurmikentällä. Aiemmin tällä kaudella kun joukkueet kohtasivat Länsikentällä VPS-J Akatemia johti 1-0 tauolla, mutta JBK käänsi ottelun ja voitti 2-1 lopulta. VPS:llä oli kokoonpanossa Veikkausliiga-ryhmästä Samu Alanko, Fabrice Gatambiye ja Mika Kaarre.

JBK:n ensimmäinen maali oli hienosti rakenneltu. Konstantin Sorokin avaa pelin heitolla, pallo pelataan eteenpäin Kevin Larssonille jolla on latu vapaana vasemmalla laidalla, etenee kohti maalia ja varma sijoitus maaliin Mika Kaarren taakse. JBK:n toinen maali tuli 11 minuuttia myöhemmin. Myös se oli näkemisen arvoinen. Katkaisu keskikentällä, Viktor Strömbäck syöttää eteenpäin Kevin Larssonille joka kampitaan, mutta saa pallon kontrolliin ja Wilterlynd Inalienille, joka nostaa pallon hienosti puolustuksen taakse, Kevin Larsson ottaa pallon alas ja sijoittaa varmasti maaliin.

JBK ei hiljentänyt vauhtia toisella jaksolla. Vain viisi minuuttia oli pelattu kun Wilterlynd Inalien sijoitti pallon takakulmaan ja tilanne oli 0-3. Viimeisellä kympillä JBK teki vielä kaksi maalia. 0-4 maali tuli kun Wilterlynd Inalien oli syöttänyt Jim Myrevikille, joka laittoi matalan keskityksen joka päätyi rangaistusalueen ulkopuolelle Jaakko Alasuutarille, käänsi yhden pelaajan pois ja laukoi rauhallisen mutta tarkan laukauksen takatolpan kautta maaliin. Yliajalla Kevin Larsson teki kolmannen maalinsa. Hänellä ja Sumit Singhillä oli hieno yhteispeliä, ja hänen pystysyötöstä Kevin Larsson viimeisteli tarkasti. Heti tämän jälkeen tuomari vihelsi pelin loppuneeksi myös.

Lopulta siis selvä voitto JBK:lle. Olisi voinut tulla enemmän maaleja myös. Kevin Larsson pisti tyhjän maalin ohi, ja myös laukaus tolppaan tuli.

Ja JBK:n seuraava kotiottelu on seuran 75-vuotis juhlaottelu Vasa IFK:ta vastaan, pelataan sunnuntaina 25.8. kello 18:30, ja paikkana on Pietarsaaren Keskuskenttä. Silloin kannattaa tulla paikan päälle!

2019-08-11

VOITTO SARJAJOHTAJASTA

   

39′ 1-0 Wilterlynd Inalien (rp)
66′ 1-1 Joonas Lepistö
89′ 2-1 Anton Sandlin

Yleisöä: 206

Ottelun pöytäkirja

Viime lauantaina JBK:lla oli edessä mielenkiintoinen ottelu kun sarjajohtaja SJK Akatemia tuli Länsikentälle. Joka on pelannut ilman tappioita tähän menneessä, pari tasapeliä tullut. Heidän kokoonpanosta löytyi myös pari pelaaja Veikkausliiga-joukkueesta, Maximo Tolonen ja Samba Benga. Keväällä kun joukkueet kohtasivat Seinäjoella SJK Akatemia voitti 3-0.

Ottelun avausmaali nähtiin 39 minuutilla. Jim Myrevik pisti hienon pallon Kevin Larssonille joka oli menossa läpi, mutta Veeti Mustonen tuli selkään ja pallo pilkulle. Wilterlynd Inalienilta varma suoritus ja JBK johtoon.

SJK:n tasoitus tuli 66 minuutilla, ihan mielenkiintoisesta tilanteesta. Keskitys maalille johon Joonas Lepistö pääsi puskemaan, mutta Topi Valtoselta hieno torjunta, mutta Joonas Lepistö pääsi jotenkin myös paluupalloon ja laukoi kohti maalia, Topi Valtonen pääsi tosin kaivamaan pallon pois, mutta JBK:n epäonneksi avustava tuomari oli nähnyt että pallo olisi käynyt maalissa, ja SJK tasoitti pelin. VAR olisi ollut mielenkiintoista olla tässä tilanteessa, mutta sellaista ei toki ole tällä tasolla Länsikentällä. Aivan lopussa 200-päinen kotiyleisö ja kotijoukkue sai juhlia. Anton Kassilta keskitys boksiin, Rasmus Korkea-Aho ei päässyt aivan puskemaan, mutta taustalle oli hiipinyt Anton Sandlin joka laittoi polvella (!) hienon roikkupallon Severi Ikäheimon yli.

Hyvä jalkapallo ottelu näin kokonaisuudessaan. Kova tempo ja molemmilla paikkoja tehdä enemmän maaleja. Mainita voisi nyt ainakin Viktor Strömbäckin nosto jostain 25 metristä, mutta Severi Ikäheimo sai vaivoin näppejä väliin ja pallo juuri ja juuri riman yli.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina Mustasaaressa, missä vastaan tulee VPS-J Akatemia. Ja ottelu pelataan tosiaan poikkeuksellisesti tekonurmikentällä Botniahallin ulkopuolella, ei hienolla Elisa Stadionilla. Ottelu alkaa 18:30.
Ja JBK:n seuraava kotiottelu on seuran 75-vuotis juhlaottelu Vasa IFK:ta vastaan, pelataan sunnuntaina 25.8. kello 18:30, ja paikkana on Pietarsaaren Keskuskenttä.

2019-07-20

3-0 VOITTO VAAJAKOSKELLA

 

57′ 0-1 Wilterlynd Inalien (rp.)
63′ 0-2 Kevin Larsson
90′ 0-3 Alfred Söderman

Yleisöä: 269

Ottelun pöytäkirja

Kooste ottelusta (FC Vaajakosken mediateamin kuvaama)

Viime lauantaina JBK matkusti Vaajakoskelle kohtaamaan FC Vaajakoskea. Vaajakoski joka nykyään kuuluu Jyväskylään. Länsikentällä aikaisin kaudella JBK oli voittanut peräti 7-1. Viimeksi kun kohdattiin Vaajakoskella elettiin vuosi 2011, silloin ottelu päättyi 1-1.

JBK:lla oli aika vaikea alku ottteluun, eikä saannut rakennettua kunnon tilanteita FCV:n maalille. 30 minuutilla FCV:lle tuomittiin rangaistuspotku kun Jusa Ihalainen tuli Juuso Haapasaaren kantapäille ja kaatui. Mutta Samu Suoraniemen rangaistuspotku ei ollut parhaimmasta päästä, ja pallo meni reippaasti riman yli. Heti perään FCV:lle tulee taas paikka, kun pallo kimpoaa lopulta Toni Järviselle, mutta hänen veto menee maalista yli suht vapaasta tilanteesta.

Toista jaksoa oli pelattu 53 minuuttia kun FCV tuli vasemmalta laidalta läpi, mutta Peetu Lintisen ensimmäinen kosketus palloon oli huono, ja laukaus epäonnistui täysin. Topi Valtonen ei tarvinnut torjua, vaikka tilanne näytti pahalta. Pari minuuttia myöhemmin Juuso Haapasaari oli vapaana maalin edessä, mutta ei saanut päätä kunnolla palloon keskityksestä, ja pallo selvästi ohi. 57 minuutilla tuli sitten JBK:n avausmaali. Wilterlynd Inalienilta hieno pallo puolustuksen taakse, minne Kevin Larsson ehti ensimmäisenä, Pyry Friman syöksyi vastaan, mutta suoraan jaloille ja pallo pilkulle. Wilterlynd Inalien oli varma ja laittoi pallon maaliin, Pyry Friman sai kyllä kädet vähän väliin. Kuusi minuuttia myöhemmin ja pallo oli taas FCV:n maalissa. Rasmus Korkea-Aholta samanlainen syöttö kuin Wilterlynd Inalienilla rangaistustilanteeseen, Kevin Larsson voitti kaksinkamppailun Teemu Roposen kanssa, Pyry Friman tuli vastaan mutta Kevin Larsson nosti pallon hänen yli. Vielä viime sekunneilla Sumit Singh eteni hienosti laidalta läpi, pienestä kulmasta laukaus, ja pallo tulee vähän sivulle missä Alfred Södermanilla on helppo työ laittaa pallon tyhjään maaliin.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana torstaina Länsikentällä, kun vieraita tulee Kajaanista. Ottelu Hakaa vastaan alkaa 18:30. Mikäs sen parempaa kuin tulla katsomaan vähän jalkapalloa myös Jaakon Päivillä kun sää on tällainen!

2019-06-30

JBK:LLE VOITTO PAIKALLISOTTELUSSA

 

10′ 0-1 Lawrence Smith
13′ 1-1 Wilterlynd Inalien
17′ 1-2 Miika Hohentahl
21′ 2-2 Joakim Häggblom
85′ 3-2 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 330

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina JBK:lla oli ehkä kauden mielenkiintoisin ottelu edessä kun paikallisvastustaja GBK Kokkolasta tuli Länsikentälle. Ennen tätä kierrosta joukkueet olivat peräkkäin taulukossa, JBK neljäs 17 pisteellä ja GBK viides 14 pisteellä. Viime kaudella kun joukkueet kohtasivat GBK voitti molemmat ottelut 2-1.

Ottelu sai aika vauhdikkaan alun. Kymmenellä minuutilla GBK sai kulmapotkun, joka tuli pois rangaistusalueelta, mutta uusi keskitys maalille ja amerikkalainen Lawrence Smith puski pallon sisään. Vain kolme minuuttia myöhemmin ja tilanne oli 1-1. JBK riisti pallon keskikentällä, Anton Kassilta pystysyöttö Wilterlynd Inalienia kohti, kiersi Olli Nylundin ja huonosta kulmasta huolimatta hän sai pallon maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin ja GBK oli taas johdossa. Nosto JBK:n puolustuslinjan taakse, Miika Hohenthal ottaa pallon haltuun ja siirtää sen ohi Konstantin Sorokinia. Taas meni neljä minuuttia ja JBK tasoitti. Rangaistusalueen kulmalta tuli vapaapotku, jonka Anton Kass laittoi kohti takatolppaa missä Joakim Häggblom sai päänsä väliin ja pallo maaliin.

Toinen jakso oli aika pitkälti taistoa keskikentällä, vaikka nyt JBK:lla oli kyllä enemmän palloa ja myös enemmän maalinteko tilanteita. Ottelun ratkaisu nähtiin 85 minuutilla. Markus Kronholmilta löytää Wilterlynd Inalienin keskityksellä joka pistää pallon sisään. Ja näin kaikki pisteet jäivät Pietarsaareen. Paikalle saapuneet puna-valkoiset kannattajat saivat mennä pettyneenä kotiin Länsikentältä.

Voiton jälkeen JBK paransi asemia top-4:ssa, kun KuFu98 hävisi myös Oulussa OLS:ia vastaan. Paikka neljän joukossa merkitsisi myös sitä että JBK saisi taistella noususta Ykköseen. Neljä parasta pelaavat vielä yksinkertaisen sarjan keskenään, kerätyt pisteet tulevat mukaan. Voittaja nousee suoraan Ykköseeen kaudeksi 2020.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina kun matkustetaan pitkälle itään Kuopioon saakka, missä KuFu98 isännöi ottelua Savon Sanomat Areenalla. Ottelu on siis 6 heinäkuuta 19:30.

2019-06-16

RoPS/2 PAREMPI LÄNSIKENTÄLLÄ

 

81′ 0-1 Janne Ojaniemi
87′ 0-2 Samuel Olabisi

Yleisöä: 113

Ottelun pöytäkirja

Sunnuntaina JBK pelasi taas Länsikentällä kun RoPS/2 saapui vierailulle. Joka on JBK:lle ihan tuntematon vastustaja. RoPS/2 voitti Pohjois-Suomen Kolmonen viime kaudella, ja nousi siis Kakkoseen. Edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa kuten hyvin tiedetään. RoPS/2 vakuutti viime kaudella Kolmosessa, ja sai 2o ottelusta 19 voittoa ja 1 tappio, maalierolla 90-14. RoPS/2 on aloittanut kauden myös hyvin Kakkosessa ja seitsemän ottelun jälkeen heillä on saldo 4-2-1, maalierolla 21-8. Heillä oli apua myös Liiga-joukkueesta, ja avauksessa oli esimerkiksi Sampo Ala joka kuuluu U17 maajoukkueeseen, on myös tehnyt debyytin Veikkausliigassa, ja onnistunut myös maalinteossa.

Ensimmäinen jakso oli aika tasainen, ja maalinteko tilanteita ei ollut paljon. JBK:lla oli vaikeaa saada mitään luotua hyökkäyskolmanneksella.

Toinen jakso ei ollut kovin paljon erilainen, vaikka nyt RoPS sai luotua enemmän tilanteita JBK:n maalille. Ja Konstantin Sorokin piti JBK:ta mukana ottelussa monella hyvällä torjunnalla. Mutta 81 minuutilla Erik Kantola löysi joukkuekaverin pystysyötöllä, ja hän syötti etutolpalle missä Janne Ojaniemi jatkoi pallon etukulmasta sisään. Kuusi minuuttia myöhemmin RoPS laittoi viimeinen naula JBK:n arkkuun. RoPS sai vapaapotkun kulmalipun kohdalta, keskitys maalille ja nigerialainen toppari Samuel Olabisi puski pallon sisään.

Tappion jälkeen JBK on nyt kolmantena taulukossa, joka on todella tasainen! SJK Akatemia jatkaa vielä puhtaalla pelillä 21 pisteellä, sen jälkeen tulee RoPS/2 17 pisteellä, JBK 16 pisteellä, KuFu98 15 pisteellä ja GBK 13 pisteellä.

JBK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 26 kesäkuuta Oulussa, kun Hercules isännöi ottelua Castrénin kentällä, ottelu alkaa 19:30. Kannattaa myös merkata sunnuntai 30 kesäkuuta punaisella kalenteriin kun Länsikentällä pelataan mielenkiintoinen paikallisottelu kun GBK tulee tänne, silloin ottelu alkaa 18:30.

2019-06-03

JBK KÄÄNSI OTTELUN JA OTTI ANSAITUN VOITON

 

4′ 0-1 Momodou Sarr
57′ 1-1 Wilterlynd Inalien
76′ 2-1 Jusa Ihalainen

Yleisöä: 75

Ottelun pöytäkirja

Maanantaina JBK sai vieraita Vaasasta kun VPS-J Akatemia tuli Länsikentälle. Joukkue joka nousi viime kauden päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen. Viimeksi kun joukkueet kohtasivat oli 2016 kun molemmat olivat Kolmosessa. Silloin JBK voitti Vaasassa 1-0 ja Länsikentällä tuli 4-3 voitto. Mutta silloin VPS-J Akatemialla oli aivan eri joukkue, kukaan (!) joka pelasi silloin JBK:ta vastaan ei ollut mukana maanantain ottelussa. Sen jälkeen Akatemian yhteistyö edustuksen kanssa on vahvistunut myös, ja Akatemialla oli mukana Momodou Sarr sekä Fabrice Gatambiye Liiga-joukkueesta. Maaliskuun lopussa pelattiin toki harjoitusottelu Tellushallissa myös, kun JBK voitti peräti 7-1. VPS-J Akatemian kausi on alkanut vähän yskähdellen, kauden avauksessa Kajaanissa tuli voitto, mutta sen jälkeen on tullut neljä perättäistä tappiota, Kokkolassa 6-0 luvuin esim.

Ottelu oli vain neljä minuuttia vanha kun vieraat menivät johtoon. Nosto JBK:n puolustuslinjan taakse johon Momodou Sarr ehti ensimmäisenä, ja hieno viimeistely takanurkkaan, Konstantin Sorokin ilman mahdollisuuksia. JBK ei ollut ihan terävimmillään avausjaksolla, ja tauolle mentiin vierasjohdossa.

Toiseen jaksoon JBK tuli kentälle aivan eri meiningillä, ja pelasi sillä tasolla jolla pystyy. Ja 57 minuutilla JBK tasoitti ottelun. Wilterlynd Inalienilla oli seinäpeliä Anthony Olusanyan kanssa, harhautti vielä yhden puolustajan ja laukoi pallon sisään. Hieno maali taas JBK:lta! Kun vartti oli ottelua jäljellä JBK meni johtoon. VPS-J Akatemia sai purettua kulmapotkun, mutta Jusa Ihalainen pääsi palloon ja laukoi sen sisään jostain 20 metristä. Ja näin JBK otti ansaitun voiton lopulta.

Mainita voisi myös että JBK on nyt pelannut neljä ottelua Länsikentällä, maalierolla 16-3. Wilterlynd Inalien jakaa toista sijaa maalinteko tilastossa 8 osumalla. Ja JBK on siis toisella sijalla kun joukkueet ovat pelanneet 5-7 ottelua (suurin osa 6 ottelua).

JBK pelaa seuraavan kerran maanantaina 10.6. kun joukkue matkustaa Vaasaan missä Vasa IFK isännöi ottelua. Ottelu alkaa 18:30 ja pelataan Nya Ehnvallenilla Gerbyssä.

2019-05-26

JBK NÄYTTI MALLIA PK-37 VASTAAN

 

6′ 1-0 Kevin Larsson
10′ 2-0 Wilterlynd Inalien
30′ 2-1 Viljami Aittokoski
35′ 3-1 Severi Kähkönen
46′ 4-1 Wilterlynd Inalien
51′ 5-1 Wilterlynd Inalien
59′ 6-1 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 162

Ottelun pöytäkirja

JBK joka on aloittanut kauden positiivisesti kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä kohtasi viime sunnuntaina PK-37 Iisalmesta Länsikentällä. Viime kaudella keskinäiset ottelut menivät niin että Länsikentällä kohdattiin melkein tasan vuosi sitten, silloin JBK voitti 1-0 Joakim Häggblomin myöhäisen maalin jälkeen. Iisalmessa pisteet jäivät kotijoukkueelle 3-1 voiton jälkeen. Ennen sunnuntain ottelua PK-37 ei ollut vielä onnistunut maalinteossa. Kauden avauksessa Seinäjoella päättyi SJK Akatemian 4-0 voittoon. Seuraavalla kierroksella GBK haki pisteet kotiin Iisalmesta 3-0 voiton jälkeen. Vaajakoskella tuli 1-0 tappio.

JBK aloitti ottelun hyvin, ja näytti heti PK-37:lle kaapin paikka. Kuusi minuuttia oli pelattu kun Kevin Larsson pelattiin vapaaksi ja rullasi pallon sisään. Vain neljä minuuttia myöhemmin helisi verkko taas Ville Kososen takana. Severi Kähkönen syötti maalille ja Wilterlynd Inalien laittoi jalka väliin ja pallo maaliin. Mutta puolen tunnin kohdalla vieraat pääsivät mukaan otteluun. Ville Seppä joka oli maalissa tällä kertaa sai taaksepäin syötön, mutta avauspelaaminen ei ihan onnistunut, vaan Viljami Aittokoski pelattiin läpi yhdellä syötöllä, ja pallo maaliin. Mutta JBK ei synkistynyt tästä. Viisi minuuttia myöhemmin ja Severi Kähkönen pujoitteli itsensä hienosti puolustuksen läpi ja pisti pallon maalin kattoon.

Moni olivat varmaan vielä makkaran kimpussa kun JBK teki 4-1, vain 20 sekuntia oli pelattu. PK-37:lta huono syöttö maalivahdille, Wilterlynd Inalien pääsi väliin, kiersi maalivahdin ja pallo sisään. Vain viisi minuuttia myöhemmin ja Wilterlynd Inalien sai vapaasti puskea Anton Kassin keskityksen sisään. Tunnin kohdalla tilanne oli jo 6-1. Severi Kähköseltä pystysyöttö Wilterlynd Inalienille, ja laukaus etutolpan kautta sisään. Mutta siihen maalien tehtailu loppui.

JBK pelaa seuraavan kerran helatorstaina Seinäjoella, missä SJK Akatemia isännöi JBK:ta. SJK Akatemia joka on aloittanut kauden viidellä voitolla, ja ovat sarjan kärjessä, heti JBK:n jälkeen. Ottelu on siis tulevana torstaina 17:00 modernilla Oma SP-Arenalla.

2019-05-18

JBK:LLE PISTE KAJAANISTA VIIME HETKEN TASOITUKSEN JÄLKEEN

 

39′ 0-1 Kevin Larsson
61′ 1-1 Lassi Toppinen
64′ 2-1 Niko Parkkari
90′ 2-2 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 153

Ottelun pöytäkirja

Lauantaina JBK:lla oli edessä kauden ensimmäinen vierasottelu kun matka kävi Kajaaniin, missä oli ottelu Kajaanin Hakaa vastaan. Kajaanin Haka joka päättyi viime kaudella toiseksi Pohjois-Suomen Kolmosessa, mutta koska PS Kemi ja JJK eivät pystyneet ottamaan paikan Kakkosessa vastaan paikka tarjoitui Kajaanin Hakalle. Kajaanin Haka on aloittanut kauden kotitappiolla VPS/2:lle, ottelu joka pelattiin hallissa Kajaanissa lumeen takia, VPS/2 voitti 3-1. Viime ottelussa Haka koki savolaisen selkäsaunan kun KuFu oli parempi maalein 6-0 Kuopiossa. JBK ja Kajaanin Haka kohtasivat viimeksi 2017, silloin JBK voitti Pietarsaaressa 4-0, Kajaanissa päädyttiin 0-0 lukemiin.

JBK meni johtoon 39 minuutilla kun Kevin Larsson (ottelupöytäkirjassa lukee vieläkin väärä nimi) vei mustapaidat johtoon. JBK:lla oli mahdollisuus naulata ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, mutta pallo ei mennyt millään sisään, monesta maalintekopaikasta huolimatta. JBK:lla oli myös yhdeksän kulmapotkua ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla Haka tuli rinnalle ja ohi. Tasoitus tuli kun Lassi Toppinen pääsi laukomaan hienosti takakulmaan ohi Konstantin Sorokin. Vain kolme minuuttia myöhemmin ja Haka meni johtoon. Kommunikointi ei pelannut puolustuksen ja Konstantin Sorokinin välillä, eikä kukaan ottanut palloa, ja Niko Parkkari sai tehdä aika helpon maalin. Loppua kohti JBK alkoi saamaan vähän painetta kohti Hakan maalia, ja yliajalla syntyi tasoitus. Anton Kass keskitti maalille ja Wilterlynd Inalien laittoi ensimmäisellä kosketuksella maaliin.

Ottelussa palkittiin JBK:lta Jim Myrevik ja Hakalta Niko Parkkari.

Ottelu kuvattiin suorana JBK:n Facebookissa, teknisten ongelmien takia lähetys katkesi juuri ennen JBK:n avausmaalia. Mutta toinen jakso löytyy kokonaisuudessaan katsottavissa. Laatu on vähän niin ja näin kyllä.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina kun PK-37 Iisalmesta tulee Länsikentälle. Ottelu on siis 26 toukokuuta 18:30.

2019-05-12

FC VAAJAKOSKI ILMAN MAHDOLLISUUKSIA LÄNSIKENTÄLLÄ

 

2′ 1-0 Wilterlynd Inalien
7′ 2-0 Walter Moore
9′ 3-0 Walter Moore
23′ 4-0 Kevin Larsson
56′ 5-0 Linus Kass
66′ 6-0 Severi Kähkönen
76′ 6-1 Panu Väliaho
90′ 7-1 Severi Kähkönen

Yleisöä: 55

Ottelun pöytäkirja

Kooste ottelusta (FC Vaajakosken mediateamin kuvaama)

Viime lauantaina JBK kohtasi FC Vaajakosken Länsikentällä. Joukkue joka ei olla kohdattu kovin usein, viimeksi 2011 oltiin samassa lohkossa. Silloin Vaajakoskella pelattiin 1-1, Länsikentällä JBK voitti 4-3. FC Vaajakoski pelasi viime kaudella A-lohkossa, ja päätyi siinä 1o sijalle, 23 pistettä 22 ottelun jälkeen, ja putoaminen Kolmoseen oli edessä. Mutta koska JJK ja PS Kemi eivät pystyneet ottamaan paikan vastaan Kakkosessa, FC Vaajakoski nostettiin mukaan tähän lohkoon.

Ottelu oli vain käyty 1.20 kun JBK meni johtoon kulmapotkun jälkeen kun Wilterlynd Inalien laittoi pallon sisään aivan maalin edestä Ville Viljalan taakse, jolla on kokemusta myös Ykkösessä JJK:n ja Ekenäs IF:n kanssa. Vain viisi minuuttia myöhemmin ja pallo oli taas maalissa. Rasmus Korkea-Aho katkaisi FC Vaajakosken puolustajan syötön, Kevin Larsson syötti Jim Myrevikille, joka näki maalille ryntäävän Walter Moore joka laittoi pallon varmasti sisään. JBK:n kolmas maali tuli vain minuuttia myöhemmin, kun Ville Viljala avasi lyhyesti, Walter Moore oli hereillä ja riisti pallon puolustajalta, eteni kohti maalia ja pallo sisään. Myös JBK:n neljännessä maalissa Walter Moore oli mukana, nyt syöttäjänä. Keskitys taka-alueelle missä Kevin Larsson laittoi suoraan ilmasta takakulmaan. JBK:lle tarjottiin enemmän maalejakin, mutta tauolle 4-0 lukemissa.

Toista jaksoa oli kymmenen minuuttia vanha kun JBK sai kulmapotkun. Pallo tuli maalin eteen missä Linus Kass pääsi ensin yrittämään maalin tekoa, mutta laukaus osui punapaitaiseen pelaajaan, toisella yrittämällä pallo meni maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin JBK laittoi taululle 6-0 lukemat kun Wilterlynd Inalien pelasi Severi Kähkösen vapaaksi, eikä hän erehtynyt. Kun vartti oli peliaikaa jäljellä myös vieraat pääsivät maalin makuun. Panu Väliahon laukaus meni hienosti riman kautta sisään. Vielä aivan loppuhetkillä Severi Kähkönen pääsi taas iskemään kun kommunikointi ei ihan toiminut Ville Viljalan ja puolustuksen välillä. Varsinkin toisella jaksolla Topi Valtonen pääsi tekemään pari hienoa torjuntaa.

Nyt lauantaina JBK:lla on edessä kauden ensimmäinen vierasottelu, kun Kajaanin Haka isännöi JBK:ta Kajaanissa. Ottelu alkaa 17:00.

2019-05-05

JBK:LLE VOITTO KAUDEN AVAUKSESSA

 

60′ 1-0 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 156

Ottelun pöytäkirja

Pitkän ja myös aika tapahtumarikkaan talvikauden jälkeen JBK:n kausi Kakkosessa potkaistiin käyntiin sunnuntai iltana Länsikentällä kun Oulun Luistinseura tuli vierailulle. Viime kaudella joukkueet pelasivat vastakkain niin että melkein tasan vuosi sitten JBK haki 3-1 voiton Oulusta. Pari kuukautta myöhemmin JBK voitti Länsikentällä 2-0.

Kuuden minuutin kohdalla Wilterlynd Inalienilla meni kahden OLS pelaajan ohi, ja laukoi pallon tolppaan. Sen lähemmäksi JBK ei tullut maalia ensimmäisellä jaksolla.

Toista jaksoa oli pelattu 15 minuuttia kun JBK meni johtoon. Topi Valtonen avasi Anton Sandlinille, jonka pitkä syöttö ylöspäin tuli Wilterlynd Inalienille, otti pallon haltuun ja heittämällä OLS:in puolustajan ohi, ja pallo takakulmaan. Hetki maalin jälkeen Viktor Strömbäck loukkasi nilkansa pahan näköisesti ja joutui vaihtoon. Varsinkin JBK:lla oli paikkoja tehdä enemmän maaleja, mutta yksi maali riitti voittoon tänään. OLS:in oikein hyvät maalipaikat olivat aika helposti laskettuja.

JBK:n seuraava ottelu pelataan myös Länsikentällä, silloin Jyväskylän ykkösjoukkue FC Vaajakoski tulee mittaamaan JBK:n kunnon. Ottelu pelataan lauantaina 12.5. 15:00.

2019-04-13

JBK OCH VASA IFK PELASIVAT TASAN

 

9′ 0-1 Mustafa Maki
53′ 1-1 Alfred Söderman

Lauantai iltana 13 huhtikuuta JBK pelasi harjoitusottelun Vasa IFK:ta vastaan Länsikentällä. Vasa IFK joka putosi Kakkosesta viime kauden päätteeksi, mutta sai paikan takaisin takaoven kautta kun JJK ja PS Kemi eivät pystyneet ottamaan paikan vastaan Kakkosessa.

Jo yhdeksän minuutin jälkeen vieraat menivät johtoon kun Mustafa Maki sai pallon ja kiersi Jonas Edströmin JBK:n maalissa, ja laittoi pallon sisään. Puolen tunnin kohdalla Rasmus Korkea-Aholla oli paikka tasoittaa vapaapotkusta, mutta pallo osui tolppaan, maalivahti seurasi tilannetta kylmänrauhallisesti katseella vaan. Puoliajan viettoon mentiin siis vierasjohdossa.

53 minuutilla JBK tasoitti. Joakim Häggblom laittoi matalan keskityksen maalille jonka Alfred Söderman otti haltuun ja sijoitti pallon alakulmaan. Hetki tämän jälkeen Vasa IFK:lla oli paikka mennä johtoon, mutta laukaus avonaisesta paikasta meni tolppaan. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Vasa IFK:lla oli taas hyvä paikka mennä johtoon vapaapotkusta, mutta pallo osui tolppaan, maalivahdin paras ystävä. Heti tämän jälkeen vierailla oli pari paikkaa mennä johtoon, mutta ottelu päättyi tasan 1-1.

Kokonaisuudessaan aika tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä miten vain paremmalla viimeistelyllä. JBK ei ollut ihan vaaraton Vasa IFK:n tolppalaukauksista huolimatta.

2019-03-30

JBK MURSKASI VPS-J AKATEMIAN

1-0 10’ Kasper Granholm
2-0 30’ Jonathan Nylund
3-0 37’ Jahir Barraza
4-0 43’ Jahir Barraza
5-0 45’ Oma maali
5-1 69’ Jesse Kankaanpää
6-1 86’ Anton Sandlin
7-1 90’ Washilly Tshibasu

Jo ottelun alussa JBK otti pelin haltuun, ja kymmenellä minuutilla JBK meni myös johtoon kulmapotkusta. Jahir Barraza joka on antamassa näyttöjä FF Jarolle oli JBK:n mukana, ja puski pallon rimaan, irtopallo tuli Kasper Granholmille joka pisti JBK:n johtoon. 20 minuuttia myöhemmin ja JBK lisäsi johtoa, keskitys takatopalle missä Jonathan Nylund oli aivan vapaana, ja rullasi pallon sisään etutolpan vierestä. 37 minuutilla Jahir Barraza esittäytyi kunnolla, ja pisti pallon sisään ensimmäisellä kosketuksella keskityksen jälkeen. Vain kuusi minuuttia myöhemmin ja tilanne oli 4-0. Taas keskitys maalille, ja tällä kertaa Jahir Barraza laittoi pää väliin ja pallo takakulmaan. Vielä puoliajan viime hetkillä Jahir Barraza syötti eteenpäin kohti Sumit Singhiä, mutta VPS:n pelaaja tuli väliin ja pisti pallon omaan maaliin. VPS Akatemia ei saanut kovin paljon aikaan kohti JBK:n maalia.

Toinen puoliaika oli paljon rauhallisempi, ja JBK:n hyökkäyspeli ei ehkä yhtä vauhdikasta kuin ensimmäisellä puoliajalla. Jahir Barraza ei saanut kovin monta palloa. 69 minuutilla VPS-J Akatemia pääsi myös kaventamaan, JBK:n puolustukselta harhasyöttö ja Jesse Kankaanpää laukoi takaulmaan. Vielä ottelun loppuhetkillä JBK teki pari maalia. JBK:n kuudetta maalia edelsi kulmapotku jonka VPS Akatemia puski pois, mutta JBK sai pallon haltuun taas, keskitys maalille ja Anton Sandlin puski pallon sisään. Vielä viimeisellä minuutilla Washilly Tshibasu onnistui maalinteossa kun VPS Akatemian avauspelaaminen epäonnistui aika pahasti.

Ottelua lähetettiin suorana JBK:n Facebook sivulla ja on katsottavissa siellä.

Kirjoitushetkellä JBK:lla on vielä yksi ottelu ennen kauden avausta Länsikentällä 5 toukokuuta OLS:ia vastaan. Lauantaina 13 huhtikuuta pelataan Vasa IFK:ta vastaan, ottelu alkaa 18:00 ja tarkoitus olisi pelata Länsikentällä silloin.

Följ oss på Social Media

facebook
instagram
instagram

2020 © Jakobstads Bollklubb
Web made by Gloo Creative Studio