Uutiset2019-05-19T23:42:44+00:00

2019-05-18

JBK:LLE PISTE KAJAANISTA VIIME HETKEN TASOITUKSEN JÄLKEEN

 

39′ 0-1 Kevin Larsson
61′ 1-1 Lassi Toppinen
64′ 2-1 Niko Parkkari
90′ 2-2 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 153

Ottelun pöytäkirja

Lauantaina JBK:lla oli edessä kauden ensimmäinen vierasottelu kun matka kävi Kajaaniin, missä oli ottelu Kajaanin Hakaa vastaan. Kajaanin Haka joka päättyi viime kaudella toiseksi Pohjois-Suomen Kolmosessa, mutta koska PS Kemi ja JJK eivät pystyneet ottamaan paikan Kakkosessa vastaan paikka tarjoitui Kajaanin Hakalle. Kajaanin Haka on aloittanut kauden kotitappiolla VPS/2:lle, ottelu joka pelattiin hallissa Kajaanissa lumeen takia, VPS/2 voitti 3-1. Viime ottelussa Haka koki savolaisen selkäsaunan kun KuFu oli parempi maalein 6-0 Kuopiossa. JBK ja Kajaanin Haka kohtasivat viimeksi 2017, silloin JBK voitti Pietarsaaressa 4-0, Kajaanissa päädyttiin 0-0 lukemiin.

JBK meni johtoon 39 minuutilla kun Kevin Larsson (ottelupöytäkirjassa lukee vieläkin väärä nimi) vei mustapaidat johtoon. JBK:lla oli mahdollisuus naulata ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, mutta pallo ei mennyt millään sisään, monesta maalintekopaikasta huolimatta. JBK:lla oli myös yhdeksän kulmapotkua ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla Haka tuli rinnalle ja ohi. Tasoitus tuli kun Lassi Toppinen pääsi laukomaan hienosti takakulmaan ohi Konstantin Sorokin. Vain kolme minuuttia myöhemmin ja Haka meni johtoon. Kommunikointi ei pelannut puolustuksen ja Konstantin Sorokinin välillä, eikä kukaan ottanut palloa, ja Niko Parkkari sai tehdä aika helpon maalin. Loppua kohti JBK alkoi saamaan vähän painetta kohti Hakan maalia, ja yliajalla syntyi tasoitus. Anton Kass keskitti maalille ja Wilterlynd Inalien laittoi ensimmäisellä kosketuksella maaliin.

Ottelussa palkittiin JBK:lta Jim Myrevik ja Hakalta Niko Parkkari.

Ottelu kuvattiin suorana JBK:n Facebookissa, teknisten ongelmien takia lähetys katkesi juuri ennen JBK:n avausmaalia. Mutta toinen jakso löytyy kokonaisuudessaan katsottavissa. Laatu on vähän niin ja näin kyllä.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina kun PK-37 Iisalmesta tulee Länsikentälle. Ottelu on siis 26 toukokuuta 18:30.

2019-05-12

FC VAAJAKOSKI ILMAN MAHDOLLISUUKSIA LÄNSIKENTÄLLÄ

 

2′ 1-0 Wilterlynd Inalien
7′ 2-0 Walter Moore
9′ 3-0 Walter Moore
23′ 4-0 Kevin Larsson
56′ 5-0 Linus Kass
66′ 6-0 Severi Kähkönen
76′ 6-1 Panu Väliaho
90′ 7-1 Severi Kähkönen

Yleisöä: 55

Ottelun pöytäkirja

Kooste ottelusta (FC Vaajakosken mediateamin kuvaama)

Viime lauantaina JBK kohtasi FC Vaajakosken Länsikentällä. Joukkue joka ei olla kohdattu kovin usein, viimeksi 2011 oltiin samassa lohkossa. Silloin Vaajakoskella pelattiin 1-1, Länsikentällä JBK voitti 4-3. FC Vaajakoski pelasi viime kaudella A-lohkossa, ja päätyi siinä 1o sijalle, 23 pistettä 22 ottelun jälkeen, ja putoaminen Kolmoseen oli edessä. Mutta koska JJK ja PS Kemi eivät pystyneet ottamaan paikan vastaan Kakkosessa, FC Vaajakoski nostettiin mukaan tähän lohkoon.

Ottelu oli vain käyty 1.20 kun JBK meni johtoon kulmapotkun jälkeen kun Wilterlynd Inalien laittoi pallon sisään aivan maalin edestä Ville Viljalan taakse, jolla on kokemusta myös Ykkösessä JJK:n ja Ekenäs IF:n kanssa. Vain viisi minuuttia myöhemmin ja pallo oli taas maalissa. Rasmus Korkea-Aho katkaisi FC Vaajakosken puolustajan syötön, Kevin Larsson syötti Jim Myrevikille, joka näki maalille ryntäävän Walter Moore joka laittoi pallon varmasti sisään. JBK:n kolmas maali tuli vain minuuttia myöhemmin, kun Ville Viljala avasi lyhyesti, Walter Moore oli hereillä ja riisti pallon puolustajalta, eteni kohti maalia ja pallo sisään. Myös JBK:n neljännessä maalissa Walter Moore oli mukana, nyt syöttäjänä. Keskitys taka-alueelle missä Kevin Larsson laittoi suoraan ilmasta takakulmaan. JBK:lle tarjottiin enemmän maalejakin, mutta tauolle 4-0 lukemissa.

Toista jaksoa oli kymmenen minuuttia vanha kun JBK sai kulmapotkun. Pallo tuli maalin eteen missä Linus Kass pääsi ensin yrittämään maalin tekoa, mutta laukaus osui punapaitaiseen pelaajaan, toisella yrittämällä pallo meni maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin JBK laittoi taululle 6-0 lukemat kun Wilterlynd Inalien pelasi Severi Kähkösen vapaaksi, eikä hän erehtynyt. Kun vartti oli peliaikaa jäljellä myös vieraat pääsivät maalin makuun. Panu Väliahon laukaus meni hienosti riman kautta sisään. Vielä aivan loppuhetkillä Severi Kähkönen pääsi taas iskemään kun kommunikointi ei ihan toiminut Ville Viljalan ja puolustuksen välillä. Varsinkin toisella jaksolla Topi Valtonen pääsi tekemään pari hienoa torjuntaa.

Nyt lauantaina JBK:lla on edessä kauden ensimmäinen vierasottelu, kun Kajaanin Haka isännöi JBK:ta Kajaanissa. Ottelu alkaa 17:00.

2019-05-05

JBK:LLE VOITTO KAUDEN AVAUKSESSA

 

60′ 1-0 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 156

Ottelun pöytäkirja

Pitkän ja myös aika tapahtumarikkaan talvikauden jälkeen JBK:n kausi Kakkosessa potkaistiin käyntiin sunnuntai iltana Länsikentällä kun Oulun Luistinseura tuli vierailulle. Viime kaudella joukkueet pelasivat vastakkain niin että melkein tasan vuosi sitten JBK haki 3-1 voiton Oulusta. Pari kuukautta myöhemmin JBK voitti Länsikentällä 2-0.

Kuuden minuutin kohdalla Wilterlynd Inalienilla meni kahden OLS pelaajan ohi, ja laukoi pallon tolppaan. Sen lähemmäksi JBK ei tullut maalia ensimmäisellä jaksolla.

Toista jaksoa oli pelattu 15 minuuttia kun JBK meni johtoon. Topi Valtonen avasi Anton Sandlinille, jonka pitkä syöttö ylöspäin tuli Wilterlynd Inalienille, otti pallon haltuun ja heittämällä OLS:in puolustajan ohi, ja pallo takakulmaan. Hetki maalin jälkeen Viktor Strömbäck loukkasi nilkansa pahan näköisesti ja joutui vaihtoon. Varsinkin JBK:lla oli paikkoja tehdä enemmän maaleja, mutta yksi maali riitti voittoon tänään. OLS:in oikein hyvät maalipaikat olivat aika helposti laskettuja.

JBK:n seuraava ottelu pelataan myös Länsikentällä, silloin Jyväskylän ykkösjoukkue FC Vaajakoski tulee mittaamaan JBK:n kunnon. Ottelu pelataan lauantaina 12.5. 15:00.

2019-04-13

JBK OCH VASA IFK PELASIVAT TASAN

 

9′ 0-1 Mustafa Maki
53′ 1-1 Alfred Söderman

Lauantai iltana 13 huhtikuuta JBK pelasi harjoitusottelun Vasa IFK:ta vastaan Länsikentällä. Vasa IFK joka putosi Kakkosesta viime kauden päätteeksi, mutta sai paikan takaisin takaoven kautta kun JJK ja PS Kemi eivät pystyneet ottamaan paikan vastaan Kakkosessa.

Jo yhdeksän minuutin jälkeen vieraat menivät johtoon kun Mustafa Maki sai pallon ja kiersi Jonas Edströmin JBK:n maalissa, ja laittoi pallon sisään. Puolen tunnin kohdalla Rasmus Korkea-Aholla oli paikka tasoittaa vapaapotkusta, mutta pallo osui tolppaan, maalivahti seurasi tilannetta kylmänrauhallisesti katseella vaan. Puoliajan viettoon mentiin siis vierasjohdossa.

53 minuutilla JBK tasoitti. Joakim Häggblom laittoi matalan keskityksen maalille jonka Alfred Söderman otti haltuun ja sijoitti pallon alakulmaan. Hetki tämän jälkeen Vasa IFK:lla oli paikka mennä johtoon, mutta laukaus avonaisesta paikasta meni tolppaan. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Vasa IFK:lla oli taas hyvä paikka mennä johtoon vapaapotkusta, mutta pallo osui tolppaan, maalivahdin paras ystävä. Heti tämän jälkeen vierailla oli pari paikkaa mennä johtoon, mutta ottelu päättyi tasan 1-1.

Kokonaisuudessaan aika tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä miten vain paremmalla viimeistelyllä. JBK ei ollut ihan vaaraton Vasa IFK:n tolppalaukauksista huolimatta.

2019-03-30

JBK MURSKASI VPS-J AKATEMIAN

1-0 10’ Kasper Granholm
2-0 30’ Jonathan Nylund
3-0 37’ Jahir Barraza
4-0 43’ Jahir Barraza
5-0 45’ Oma maali
5-1 69’ Jesse Kankaanpää
6-1 86’ Anton Sandlin
7-1 90’ Washilly Tshibasu

Jo ottelun alussa JBK otti pelin haltuun, ja kymmenellä minuutilla JBK meni myös johtoon kulmapotkusta. Jahir Barraza joka on antamassa näyttöjä FF Jarolle oli JBK:n mukana, ja puski pallon rimaan, irtopallo tuli Kasper Granholmille joka pisti JBK:n johtoon. 20 minuuttia myöhemmin ja JBK lisäsi johtoa, keskitys takatopalle missä Jonathan Nylund oli aivan vapaana, ja rullasi pallon sisään etutolpan vierestä. 37 minuutilla Jahir Barraza esittäytyi kunnolla, ja pisti pallon sisään ensimmäisellä kosketuksella keskityksen jälkeen. Vain kuusi minuuttia myöhemmin ja tilanne oli 4-0. Taas keskitys maalille, ja tällä kertaa Jahir Barraza laittoi pää väliin ja pallo takakulmaan. Vielä puoliajan viime hetkillä Jahir Barraza syötti eteenpäin kohti Sumit Singhiä, mutta VPS:n pelaaja tuli väliin ja pisti pallon omaan maaliin. VPS Akatemia ei saanut kovin paljon aikaan kohti JBK:n maalia.

Toinen puoliaika oli paljon rauhallisempi, ja JBK:n hyökkäyspeli ei ehkä yhtä vauhdikasta kuin ensimmäisellä puoliajalla. Jahir Barraza ei saanut kovin monta palloa. 69 minuutilla VPS-J Akatemia pääsi myös kaventamaan, JBK:n puolustukselta harhasyöttö ja Jesse Kankaanpää laukoi takaulmaan. Vielä ottelun loppuhetkillä JBK teki pari maalia. JBK:n kuudetta maalia edelsi kulmapotku jonka VPS Akatemia puski pois, mutta JBK sai pallon haltuun taas, keskitys maalille ja Anton Sandlin puski pallon sisään. Vielä viimeisellä minuutilla Washilly Tshibasu onnistui maalinteossa kun VPS Akatemian avauspelaaminen epäonnistui aika pahasti.

Ottelua lähetettiin suorana JBK:n Facebook sivulla ja on katsottavissa siellä.

Kirjoitushetkellä JBK:lla on vielä yksi ottelu ennen kauden avausta Länsikentällä 5 toukokuuta OLS:ia vastaan. Lauantaina 13 huhtikuuta pelataan Vasa IFK:ta vastaan, ottelu alkaa 18:00 ja tarkoitus olisi pelata Länsikentällä silloin.

Följ oss på Social Media

facebook
instagram
instagram

2019 © Jakobstads Bollklubb
Web made by Gloo Creative Studio