2021-01-29

Valmentajat

JBK on tehnyt sopimuksen Emil Öhbergin kanssa. Emil toimii maalivahtina , apuvalmentajana sekä maalivahtivalmentajana.

2020-12-05

Haemme jalkapallovalmentajaa kokopäiväiseen työsuhteeseen

FF Jaro Junior JS ja Jakobstads Bollklubb, JBK, hakevat yhdessä jalkapallovalmentajaa kokopäiväiseen työsuhteeseen. Lähtökohtaisesti työ on vuoden mittainen, 04.1.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Valmentaja toimii puolet ajastaan FF Jaro Junioreiden vanhempien ikäluokkien (13-17 v.) lahjakkaiden pelaajien talenttivalmentajana. Toisen osan hän toimii JBK:n päävalmentajana, joka pelaa Kakkosessa. Valmentaja on tärkeä lenkki juniorikehityksemme pelaajapolkumallissamme ja näin tiiviissä yhteistyössä Jaro Junioreiden B-junioreiden, JBK:n ja Ykkösessä pelaavan FF Jaron edustusjoukkueen välillä.

Me etsimme nyt pelaajiemme kehitystä edustavaa innokasta valmentajaa.

Tarjoamme tavoitteellisen toimintaympäristön, mahdollisuuden kehittyä uralla sekä hyvät ympärivuotiset harjoittelumahdollisuudet.

Vaatimuksena on vähintään UEFA B valmentajalisenssi sekä valmennustaustaa. Hakijalta odotetaan myös hyviä pedagogisia taitoja valmentaa ja kehittää nuoria sekä valmius noudattaa seurojen suuntaviivauksia. Toimessa edellytetään myös yhteistyökykyä ja hyviä sosiaalisia taitoja. Kielitaidot katsotaan eduksi.

FF Jaro on perustettu 1965 ja FF Jaro Junior JS on vuodesta 2009 oma seuransa. JBK on perustettu 1944 ja kaikki nämä seurat toimivat vahvan jalkapallokulttuurin kaupungissa Pietarsaaressa.

Lähetäthän vapaamuotoisesti kirjoitetun hakemuksesi ja CV:si viimeistään 16.12.2020 Michael Östmanille, michael.ostman@ekorosk.fi. Lisätietoja antaa Michael Östman, puheenjohtaja FF Jaro Junior JS, puh. +358 40 503 6480

Kausi alkaa vihdoin!

Erikoisen pre-seasonin jälkeen ollaan vihdoin siinä pisteessä että JBK:n kausi on alkamassa. Harjoittelukausi alkoi joulukuussa kevyellä harjoittelulla FF Jaron kanssa. Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin 24 tammikuuta kun KPV Akatemia kaatui 3-0. Sen jälkeen pelattiin  maali-iloitttelua Vasa IFK:ta vastaan, vieraat vei voiton maalein 5-6. Norrvalla FF joka nousi takaisin Kolmoseen hävisi Tellushallissa 5-1. NIK:ta voitettiin 6-1. Sen jälkeen corona virus astui kuvioihin ja jäädytti kaikki jalkapallo toiminta noin kolmeksi kuukaudeksi. Kakkosen alku siirrettiin, otettiin käyttöön uusi pelijärjestelmä ja uusi otteluohjelma myös. Ja pelataanko edes jalkapalloa tänä kesänä moni varmaan ihmetteli. Mutta sitten tuli päätös Palloliitolta, Kakkonen alkaa 13 kesäkuuta! Ennen sitä JBK ehti vielä pelata kaksi harjoitusottelua. NIK:n kanssa pelattiin uudestaan, nyt aurinkoisessa säässä Länsikentällä, yleisön edessä myös! Ottelu päättyi lopulta 2-2 kun NIK tasoitti ihan lopussa. Ottelua pelattiin 3 x 30 minuuttia. 6 kesäkuuta kohdattiin KPV Akatemian Ykspihlajan kentällä Kokkolassa, JBK voitti 2-1.

Niin, uusi pelisysteemi? Kyllä, ei pelataan ihan kuten normaalisesti, vaan kohdataan nämä “paikalliset joukkueet” GBK, FC Kiisto sekä Vasa IFK:n kolme kertaa. Vasa IFK ja FC Kiisto tulevat kahdesti Länsikentälle, Kokkolassa pelataan kahdesti. Muita joukkueita pelataan sitten vain yhden kerran. Länsikentällä nähdään myös OLS, Rovaniemi Football Academy (entinen RoPS II), JJK joka pelasi vielä 2017 Veikkausliigassa, mutta putosi silloin, ja siihen päälle vielä suuret taloudelliset ongelmat johti siihen että JJK haki vauhtia Kolmosesta. Mutta nyt takaisin ainakin nyt Kakkosessa. Myös JS Hercules kohdataan Länsikentällä. Mikä merkitsee sitä että vieraissa kohdataan sitten JIPPO, FC Vaajakoski, Kemin uusi tuttavuus Kemi City FC joka perustettiin PS Kemin raunioiden jälkeen, kausi päättyy aivan kuten edellisellä kaudella ottelulla Kuopiossa KuFu98 vastaan.

Kuten sanottua, niin kausi alkaa nyt lauantaina ottelulla Joensuussa JIPPO:a vastaan Mehtimäen tekonurmikentällä, alkaen 17:00. JIPPO (Joensuun Iloiset Peli-Pojat) joka on perustettu 2001 kun Ratanat ja JiiPee (Joensuun Pallo) löivät hanskat yhteen. Kaudet 2006-2014 JIPPO pelasi Ykkösessä. Edellinen kausi meni JIPPO:n kannalta loistavasti, hävisi vain kaksi ottelua koko kaudella, ja jäi MP:n jälkeen toiseksi Kakkosen A-lohkossa. JIPPO:ssa pelaa vielä tänä päivänä Timo Tahvanainen joka on tuttu FF Jarosta missä hän pelasi 2011-2012.

Keskiviikkona 17 kesäkuuta JBK pelaa ensimmäinen kotiottelu kun OLS tulee Länsikentälle, ottelu alkaa silloin 18:30. Tervetuloa silloin jos Joensuu tuntuu liian kaukaiselta!

Pelaajasopimukset

Anders Brunell jatkaa maalivahtivalmentajana. Kevin Larsson ja Jeremias Klemets pelaavat JBK:ssa tulevalla kaudella.

Uusimmat uutiset Jimmy Warghin kanssa

2020-01-05

Ensimmäinen harjoitus JBK:n kanssa on takana, miltä nyt tuntuu?
Tuntuu hyvältä kun pääsee käyntiin, marraskuusa ja joulukuussa sitä vaan odottaa että pääsee vihdoin käyntiin.

Miten olet valmistellut esikauden?
Tammikuu tulee olemaan vähän sekava kun en tiedä vielä kuka tulee olemaan FF Jaron ryhmässä, ja jotkut pelaajat opiskelevat toisella paikkakunnalla. Antonio Hotta, Oskar Sandström, Alex Ramsay ja Benjamin Östman ovat tällä hetkellä FF Jaron kanssa harjoittelemassa, mutta olen tietysti kiinnostunut myös niistä.

Miten oli katsella JBK:n ottelut viime kaudella? Kaikesta huolimatta yksi parhaimmista joukkueista viime kaudella Kakkosessa.
JBK pelaa hyvää jalkapalloa, monella omalla pelaajalla. Katselin 5-7 ottelua viime kaudella.

Oletko sitä mieltä että sinulla on hyvä/mielenkiintoinen runko mistä rakentaa?
Materiaali on kyllä mielenkiintoinen, löytyy nuorempaa ja vanhempaa. Mutta nuori harjoitusrinki juuri nyt. Joukkueessa pitää olla hyvä sekoitus.

Oletko tyytyväinen joukkueeseen?
Olen tyytyväinen, löytyy pieni epävarmuus siinä mitä FF Jaro tekee. Mutta yhteistyö niiden kanssa tulee kyllä varmasti toimimaan hyvin myös tänä vuonna. Pelaajia sieltä tulee olemaan meidän kanssa, ja ehkä myös joku siirtyy toiseen suuntaan. Löytyy paljon mielenkiintoisia pelaajia mukana. Olen kiinnostunut jokaiseseta pelaajasta jotka olivat viime vuonna mukana, kukaan ei ole sanonut ei.

Millainen olet valmentajana?
En ole ollut vastaava valmentajana jonkun vuoteen (olin viime kaudella FF Jaron B-junioreiden kanssa, ennen sitä FF Jaron 14 vuotiaiden kanssa). Näen itseni vaativana valmentajana, pitää olla sata lasissa kun ollaan mukana. Jonkinlainen vaatimustaso pitää olla.

Ensimmäinen harjoitusottelu on sovittuna 24.1 KPV Akatemiaa vastaan, sitä kohti!
Kyllä, kolme harjoitusottelua ovat sovittuna. Tarkoitus on pelata joka toinen viikonloppu. Ja myös perjantaisiin että kaikki kiinnostuneita pääsevät katsomaan, ettei ottelut menevät samalle päivälle kuin FF Jaron kanssa.

Haluan vielä lisätä että Kevin Larsson, Anton ja Linus Kass ovat ajankohtaisia, mutta ne opiskelevat toisella paikkakunnalla, ja jos sopimus syntyy haluan että myös niiden arkipäivä on antoisa.

VUOSIKOKOUS

Torstaina 28.11. klo. 18:00 Kaupunginhotellilla. Samana iltana 19:00 kauden päättäjäiset!

2019-09-28

JBK TASASI PISTEET GBK:N KANSSA KOKKOLASSA

    

2′ 0-1 Kevin Larsson
65′ 1-1 Miika Hohenthal
78′ 1-2 Kevin Larsson (rp)
83′ 2-2 David Carlsson (rp)

Yleisöä: 159

Ottelun pöytäkirja

Maalit ottelusta

Lauantaina JBK:lla oli kunnia olla GBK:n vieraana niiden viimeisessä kotiottelussa. JBK oli kesäkuun lopussa voittanut GBK:n 3-2 Länsikentällä. Konstantin Sorokin oli aiemmin viikolla saanut pienen vamman ja Anders Brunell sai tehdä paluun tolppien väliin.

Juuri kun ottelun toinen minuutti lähti käyntiin JBK:lla oli jo pallo maalissa. Alex Ramsay löysi Kevin Larssonin joka oli puolittain läpi, ja pisti pallon varmasti takanurkkaan. Enemmän maaleja ei nähty ensimmäisellä jaksolla.

JBK:n johto pysyi reilun tunnin ennen kuin GBK tasoitti. Pallo tuli David Carlssonin kautta Miika Hohenthalille joka pisti pallon varmasti sisään. 13 minuuttia myöhemmin ja JBK:lle tuomittiin rangaistuspotku kun Elmer Kääntä tuli Axel Vidjeskogin selkään, ei mitään sanomista siinä. Kevin Larsson pisti pallon yläkulmaan pilkusta, ei mitään mahdollisuuksia Olli Nylundilla. Mutta viisi minuuttia myöhemmin ja myös toisessa päässä kenttää nähtiin rangaistuspotku. Juuso Öst liukui tilanteeseen peittämään mahdollista keskitystä, mutta pallo osui käteen ja pallo pilkulle. David “Tulle” Carlsson oli yhtä varma ja tilanne oli 2-2.

Vielä on yksi ottelu pelaamatta ennen kuin tämä yksinkertainen sarja neljän joukkueen kanssa alkaa. Tulee mielenkiintoinen viimeinen kierros kun JBK kohtaa KuFu98:n Länsikentällä, ja Rovaniemellä RoPS/2 kohtaa SJK Akatemian. SJK Akatemialla on 12 pisteen johto sarjassa, mutta sen jälkeen RoPS/2:lla on 42 pistettä, KuFu98:lla 41 pistettä, ja JBK:lla 40 pistettä.

JBK:n seuraava ottelu on siis tulevana lauantaina 5 lokakuuta kello 14:00 Länsikentällä, missä KuFu98 Kuopiosta tulee vastaan. Tärkeistä pisteistä pelataan!

2019-09-22

SELKEÄ VOITTO OULUSSA

    

6′ 0-1 Rasmus Korkea-Aho
26′ 0-2 Rasmus Korkea-Aho
49′ 0-3 Markus Kronholm
69′ 0-4 Jonathan Nylund
71′ 1-4 Abdul Sesay
77′ 1-5 Alex Ramsay

Yleisöä: 57

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina JBK:lla oli kauden toinen ottelu Oulussa, tällä kertaa isäntä Castrenin tekonurmella oli Oulun Luistinseura, eli lyhyemmin sanottuna OLS. Toukokuussa joukkueet kohtasivat Länsikentällä, ja silloin JBK voitti 1-0. JBK:lla oli hyvin ohut kokoonpano Oulussa, ja avauksessa oli mm. Marcel Wargh ja Samuel Uusitalo jotka ovat vielä B-junioreita.

JBK piti tahtipuikkoa alusta saakka. Ja kuudennella minuutilla JBK meni johtoon. Juuso Öst laittoi korkean pallon kohti boksia, Juuso Särkelä OLS-maalissa tuli vastaan nyrkkeilemään, mutta ei saanut palloa pois kunnolla, vaan pallo tuli suoraan Rasmus Korkea-Ahon jalkoihin joka laittoi pallon tyhjään maaliin. Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin laittoi Rasmus Korkea-Aho maaliverkot heilumaan taas. JBK katkaisi Juuso Särkelän avauksen keskikentällä, kaksi syöttöä myöhemmin Rasmus Korkea-Aho oli läpi ja pisti pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen OLS:in valmentaja Augustine Jibrin käsi pelaajat kentän laidalle, ja otti vähän kuin aikalisän ennen kuin peli jatkui taas. Mutta tämä ei kuitenkaan muuttanut pelin kulkua sen enemmän.

Vain neljä minuuttia oli pelattu kun JBK siirtyi 0-3 johtoon. Markus Kronholm sai hienon pitkän pallon, otti sen haltuun ja sijoitti pallon ohi Juuso Särkelän. Taas meni kaksikymmentä minuuttia ja JBK onnistui maalinteossa. Markus Kronholm jatkoi pallon eteenpäin Jonathan Nylundille joka tuli yksin läpi eikä erehtynyt. Mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin OLS pääsi kaventamaan. Keskitys maalille jonka JBK ei saanut siivottua pois ja Abdul Sesay pisti pallon sisään. Kuusi minuuttia myöhemmin ja Alex Ramsay viimeisteli loppulukemat. Keskitys laidalta jonka hän laittoi ensimmäisellä kosketuksella maaliin.

Tämä tulos merkitsi myös sitä että JBK varmisti paikan neljän joukossa, mikä merkitsee sitä että JBK pelaa vielä yksinkertaisen sarjan missä on myös SJK Akatemia, RoPS/2, ja KuFu98.

JBK:n seuraava ottelu on eksoottinen matka Kokkolaan missä vastassa on GBK. JBK on nyt pelannut kaksi ottelua putkeen 50-60 hengen edessä, ehkä nyt on edes vähän enemmän katsomoissa? Ottelu on lauantaina 28 syyskuuta kello 15:00 Kokkolan Keskuskentällä.

2019-09-15

HERCULES KAATUI SATEESSA LÄNSIKENTÄLLÄ

   

27′ 1-0 Wilterlynd Inalien
49′ 2-0 Wilterlynd Inalien
53′ 2-1 Onni Heikkinen
86′ 3-1 Juuso Öst

Yleisöä: 59

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina JBK oli takaisin Länsikentällä, kun viime ottelu oli 75-vuotis juhlaottelu Vasa IFK:ta vastaan viereisellä Keskuskentällä, missä ottelu päättyi JBK:n 1-0 voittoon. Nyt vastustaja oli Hercules Oulusta. Kesäkuun lopussa kohdattiin Oulussa, silloin päädyttiin 1-1 lukemiin. Ottelun aikana tuli enemmän tai vähemmän sadetta koko ajan, ja katsomossa oli kyllä vain ne urheimmat henkilöt tällä kertaa.

Ottelun ensimmäinen maali tuli kun Kevin Larsson vapautti Wilterlynd Inalienin läpiajoon, joka sai tuurilla pallon mukaan kun syöttö jäi vähän taakse. Kylmänviileä viimeistely ja JBK oli johdossa. Juuri ennen maalia Linus Kass oli siivonnut pallon pois vähän ennen maaliviivaa.

Heti toisen jakson alkuun Wilterlynd Inalien oli esillä taas. Oli Alex Ramsay joka syötti Wilterlynd Inalienille maalin eteen, ja pallo oli taas Aki Peltokorven takana, joka debytoi äskettäin Suomen U16 maajoukkeessa, nuori kaveri kyseessä. Mutta vain neljä minuuttia myöhemmin ja Hercules pääsi ottelun mukaan kavennuksen jälkeen. Vähän nolo maali myös. Konstantin Sorokin sai syötön jalkaan, mutta potku ylöspäin epäonnistui pahemman kerran ja pallo tuli suoraan Onni Heikkisen jalkaan, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksella 20 metristä suoraan JBK:n tyhjään maaliin. Mutta viime hetkillä JBK ratkaisi ottelun tekemällä 3-1. Wilterlynd Inalien syötti maalille, minne pallo jäi pelattavaksi myös, ensimmäisenä palloon oli Juuso Öst joka kantapäällä (!) pisti pallon maaliin.

Voitosta huolimatta JBK on vielä neljännellä sijalla 36 pisteellä. Niin KuFu:lla kuin RoPS/2:lla on 38 pistettä. RoPS/2 joka myös hävisi OLS:lle Oulussa samaan aikaan. Kolme ottelua vielä jäljellä.

JBK:lla on seuraava ottelu Oulussa, missä vastaan tulee juuri OLS joka voitti siis RoPS/2 maalein 3-1 viime kierroksella. Ottelu pelataan Castrenilla, 22 syyskuuta kello 15:00.

2019-08-25

MAALIN VOITTO JUHLAOTTELUSSA

   

44′ 1-0 Kevin Larsson

Yleisöä: 335

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina oltiin juhlatunnelmissa Pietarsaaren Keskuskentällä kun JBK juhlisti 75 vuotta sitten seura perustettiin. Paikalla oli myös vanhoja puheenjohtajia jotka palkittiin ruusulla nykyisen puheenjohtajan Timo Kuusistolta. Hugo Still (1957-1959), Stig Johansson (1972-1973 ja 1998-2019), Bror Nygård (1983-1987) ja Johan Nyman (2015-2016) olivat paikalla. Jokaisella pelaajalla oli mukana myös seuran oma juniori kun menivät kentälle. Ottelu aiemmin Vaasassa oli päättynyt JBK:n 4-0 voittoon. Päivän “kuuniaksi” keli oli hyvin tuulinen, ja toisessa jaksossa saatiin myös kaksi rankkaa sadekuuroa kentän ylle, yksi salama oli myös joukossa.

Ottelun ainoa maali nähtiin ensimmäisen jakson lopussa. Wilterlynd Inalienilta puolenvaihto Kevin Larssonille, jolla oli reippaasti tilaa oikealla laidalla. Ensimmäinen laukaus Johannes Ström torjui, mutta toinen löysi tiensä verkon perukoille ja JBK johtoon. Vasa IFK ei ollut ihan vaaraton, vaan pallo oli kaksikin kertaa Topi Valtosen takana, mutta molemmissa tilanteissa tilanne oli paitsio.

Toinen jakso ei tarjonnut enää maaleja, ja Vasa IFK:n viimeinen rynnistys jäi aika köyhäksi. Kunnon paikkoja ne eivät oikein saanneet. Vaan 2-0 oli lähempänä kuin 1-1. Kevin Larssonilla oli parikin paikkaa tehdä illan toinen maali.

Voitto merkitsi myös sitä että JBK nousi taulukossa kolmanneksi kun KuFu98 hävisi kotona FC Vaajakoskelle. GBK viidennellä sijalla on jo seitsemän pistettä neljännen paikan perässä. Yleisö oli myös hyvin mukana, mitä oli kivaa nähdä! Toivottavasti nähdään samanlaista meininkiä kauden viimeisissä otteluissa myös.

JBK:lla on vähän pidempi matka ottelupaikalle seuraavan kerran, kun matka käy Rovaniemelle missä vastassa on toki RoPS/2. Ottelu pelataan lauantaina 7 syyskuuta kello 15:00 Rovaniemen Keskuskentällä. Tärkeä ottelu kun sijoille 1 ja 2 tulleet saavat tässä neljän joukkueen sarjassa kaksi kotiottelua ja yksi vierasottelu. RoPS/2:lla on 35 pistettä ja ovat toisena, JBK:lla 33 pistettä ja siis kolmantena.

2019-08-18

SELKEÄ VOITTO VPS-J AKATEMIASTA – KEVIN LARSSONILLE HATTUTEMPPU

   

26′ 0-1 Kevin Larsson
37′ 0-2 Kevin Larsson
50′ 0-3 Wilterlynd Inalien
81′ 0-4 Jaakko Alasuutari
90′ 0-5 Kevin Larsson

Yleisöä: 71

Ottelun pöytäkirja

Sunnuntaina JBK:lla oli ottelu Mustasaaressa VPS-J Akatemiaa vastaan. Ottelu oli poikkeuksellisesti Botniahallin ulkotekonurmella eikä modernilla Elisa Stadionilla. Missä fasiliteetit ovat vähän erilaisempia kuin tuolla tekonurmikentällä. Aiemmin tällä kaudella kun joukkueet kohtasivat Länsikentällä VPS-J Akatemia johti 1-0 tauolla, mutta JBK käänsi ottelun ja voitti 2-1 lopulta. VPS:llä oli kokoonpanossa Veikkausliiga-ryhmästä Samu Alanko, Fabrice Gatambiye ja Mika Kaarre.

JBK:n ensimmäinen maali oli hienosti rakenneltu. Konstantin Sorokin avaa pelin heitolla, pallo pelataan eteenpäin Kevin Larssonille jolla on latu vapaana vasemmalla laidalla, etenee kohti maalia ja varma sijoitus maaliin Mika Kaarren taakse. JBK:n toinen maali tuli 11 minuuttia myöhemmin. Myös se oli näkemisen arvoinen. Katkaisu keskikentällä, Viktor Strömbäck syöttää eteenpäin Kevin Larssonille joka kampitaan, mutta saa pallon kontrolliin ja Wilterlynd Inalienille, joka nostaa pallon hienosti puolustuksen taakse, Kevin Larsson ottaa pallon alas ja sijoittaa varmasti maaliin.

JBK ei hiljentänyt vauhtia toisella jaksolla. Vain viisi minuuttia oli pelattu kun Wilterlynd Inalien sijoitti pallon takakulmaan ja tilanne oli 0-3. Viimeisellä kympillä JBK teki vielä kaksi maalia. 0-4 maali tuli kun Wilterlynd Inalien oli syöttänyt Jim Myrevikille, joka laittoi matalan keskityksen joka päätyi rangaistusalueen ulkopuolelle Jaakko Alasuutarille, käänsi yhden pelaajan pois ja laukoi rauhallisen mutta tarkan laukauksen takatolpan kautta maaliin. Yliajalla Kevin Larsson teki kolmannen maalinsa. Hänellä ja Sumit Singhillä oli hieno yhteispeliä, ja hänen pystysyötöstä Kevin Larsson viimeisteli tarkasti. Heti tämän jälkeen tuomari vihelsi pelin loppuneeksi myös.

Lopulta siis selvä voitto JBK:lle. Olisi voinut tulla enemmän maaleja myös. Kevin Larsson pisti tyhjän maalin ohi, ja myös laukaus tolppaan tuli.

Ja JBK:n seuraava kotiottelu on seuran 75-vuotis juhlaottelu Vasa IFK:ta vastaan, pelataan sunnuntaina 25.8. kello 18:30, ja paikkana on Pietarsaaren Keskuskenttä. Silloin kannattaa tulla paikan päälle!

2019-08-11

VOITTO SARJAJOHTAJASTA

   

39′ 1-0 Wilterlynd Inalien (rp)
66′ 1-1 Joonas Lepistö
89′ 2-1 Anton Sandlin

Yleisöä: 206

Ottelun pöytäkirja

Viime lauantaina JBK:lla oli edessä mielenkiintoinen ottelu kun sarjajohtaja SJK Akatemia tuli Länsikentälle. Joka on pelannut ilman tappioita tähän menneessä, pari tasapeliä tullut. Heidän kokoonpanosta löytyi myös pari pelaaja Veikkausliiga-joukkueesta, Maximo Tolonen ja Samba Benga. Keväällä kun joukkueet kohtasivat Seinäjoella SJK Akatemia voitti 3-0.

Ottelun avausmaali nähtiin 39 minuutilla. Jim Myrevik pisti hienon pallon Kevin Larssonille joka oli menossa läpi, mutta Veeti Mustonen tuli selkään ja pallo pilkulle. Wilterlynd Inalienilta varma suoritus ja JBK johtoon.

SJK:n tasoitus tuli 66 minuutilla, ihan mielenkiintoisesta tilanteesta. Keskitys maalille johon Joonas Lepistö pääsi puskemaan, mutta Topi Valtoselta hieno torjunta, mutta Joonas Lepistö pääsi jotenkin myös paluupalloon ja laukoi kohti maalia, Topi Valtonen pääsi tosin kaivamaan pallon pois, mutta JBK:n epäonneksi avustava tuomari oli nähnyt että pallo olisi käynyt maalissa, ja SJK tasoitti pelin. VAR olisi ollut mielenkiintoista olla tässä tilanteessa, mutta sellaista ei toki ole tällä tasolla Länsikentällä. Aivan lopussa 200-päinen kotiyleisö ja kotijoukkue sai juhlia. Anton Kassilta keskitys boksiin, Rasmus Korkea-Aho ei päässyt aivan puskemaan, mutta taustalle oli hiipinyt Anton Sandlin joka laittoi polvella (!) hienon roikkupallon Severi Ikäheimon yli.

Hyvä jalkapallo ottelu näin kokonaisuudessaan. Kova tempo ja molemmilla paikkoja tehdä enemmän maaleja. Mainita voisi nyt ainakin Viktor Strömbäckin nosto jostain 25 metristä, mutta Severi Ikäheimo sai vaivoin näppejä väliin ja pallo juuri ja juuri riman yli.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina Mustasaaressa, missä vastaan tulee VPS-J Akatemia. Ja ottelu pelataan tosiaan poikkeuksellisesti tekonurmikentällä Botniahallin ulkopuolella, ei hienolla Elisa Stadionilla. Ottelu alkaa 18:30.
Ja JBK:n seuraava kotiottelu on seuran 75-vuotis juhlaottelu Vasa IFK:ta vastaan, pelataan sunnuntaina 25.8. kello 18:30, ja paikkana on Pietarsaaren Keskuskenttä.

2019-07-20

3-0 VOITTO VAAJAKOSKELLA

 

57′ 0-1 Wilterlynd Inalien (rp.)
63′ 0-2 Kevin Larsson
90′ 0-3 Alfred Söderman

Yleisöä: 269

Ottelun pöytäkirja

Kooste ottelusta (FC Vaajakosken mediateamin kuvaama)

Viime lauantaina JBK matkusti Vaajakoskelle kohtaamaan FC Vaajakoskea. Vaajakoski joka nykyään kuuluu Jyväskylään. Länsikentällä aikaisin kaudella JBK oli voittanut peräti 7-1. Viimeksi kun kohdattiin Vaajakoskella elettiin vuosi 2011, silloin ottelu päättyi 1-1.

JBK:lla oli aika vaikea alku ottteluun, eikä saannut rakennettua kunnon tilanteita FCV:n maalille. 30 minuutilla FCV:lle tuomittiin rangaistuspotku kun Jusa Ihalainen tuli Juuso Haapasaaren kantapäille ja kaatui. Mutta Samu Suoraniemen rangaistuspotku ei ollut parhaimmasta päästä, ja pallo meni reippaasti riman yli. Heti perään FCV:lle tulee taas paikka, kun pallo kimpoaa lopulta Toni Järviselle, mutta hänen veto menee maalista yli suht vapaasta tilanteesta.

Toista jaksoa oli pelattu 53 minuuttia kun FCV tuli vasemmalta laidalta läpi, mutta Peetu Lintisen ensimmäinen kosketus palloon oli huono, ja laukaus epäonnistui täysin. Topi Valtonen ei tarvinnut torjua, vaikka tilanne näytti pahalta. Pari minuuttia myöhemmin Juuso Haapasaari oli vapaana maalin edessä, mutta ei saanut päätä kunnolla palloon keskityksestä, ja pallo selvästi ohi. 57 minuutilla tuli sitten JBK:n avausmaali. Wilterlynd Inalienilta hieno pallo puolustuksen taakse, minne Kevin Larsson ehti ensimmäisenä, Pyry Friman syöksyi vastaan, mutta suoraan jaloille ja pallo pilkulle. Wilterlynd Inalien oli varma ja laittoi pallon maaliin, Pyry Friman sai kyllä kädet vähän väliin. Kuusi minuuttia myöhemmin ja pallo oli taas FCV:n maalissa. Rasmus Korkea-Aholta samanlainen syöttö kuin Wilterlynd Inalienilla rangaistustilanteeseen, Kevin Larsson voitti kaksinkamppailun Teemu Roposen kanssa, Pyry Friman tuli vastaan mutta Kevin Larsson nosti pallon hänen yli. Vielä viime sekunneilla Sumit Singh eteni hienosti laidalta läpi, pienestä kulmasta laukaus, ja pallo tulee vähän sivulle missä Alfred Södermanilla on helppo työ laittaa pallon tyhjään maaliin.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana torstaina Länsikentällä, kun vieraita tulee Kajaanista. Ottelu Hakaa vastaan alkaa 18:30. Mikäs sen parempaa kuin tulla katsomaan vähän jalkapalloa myös Jaakon Päivillä kun sää on tällainen!

2019-06-30

JBK:LLE VOITTO PAIKALLISOTTELUSSA

 

10′ 0-1 Lawrence Smith
13′ 1-1 Wilterlynd Inalien
17′ 1-2 Miika Hohentahl
21′ 2-2 Joakim Häggblom
85′ 3-2 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 330

Ottelun pöytäkirja

Viime sunnuntaina JBK:lla oli ehkä kauden mielenkiintoisin ottelu edessä kun paikallisvastustaja GBK Kokkolasta tuli Länsikentälle. Ennen tätä kierrosta joukkueet olivat peräkkäin taulukossa, JBK neljäs 17 pisteellä ja GBK viides 14 pisteellä. Viime kaudella kun joukkueet kohtasivat GBK voitti molemmat ottelut 2-1.

Ottelu sai aika vauhdikkaan alun. Kymmenellä minuutilla GBK sai kulmapotkun, joka tuli pois rangaistusalueelta, mutta uusi keskitys maalille ja amerikkalainen Lawrence Smith puski pallon sisään. Vain kolme minuuttia myöhemmin ja tilanne oli 1-1. JBK riisti pallon keskikentällä, Anton Kassilta pystysyöttö Wilterlynd Inalienia kohti, kiersi Olli Nylundin ja huonosta kulmasta huolimatta hän sai pallon maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin ja GBK oli taas johdossa. Nosto JBK:n puolustuslinjan taakse, Miika Hohenthal ottaa pallon haltuun ja siirtää sen ohi Konstantin Sorokinia. Taas meni neljä minuuttia ja JBK tasoitti. Rangaistusalueen kulmalta tuli vapaapotku, jonka Anton Kass laittoi kohti takatolppaa missä Joakim Häggblom sai päänsä väliin ja pallo maaliin.

Toinen jakso oli aika pitkälti taistoa keskikentällä, vaikka nyt JBK:lla oli kyllä enemmän palloa ja myös enemmän maalinteko tilanteita. Ottelun ratkaisu nähtiin 85 minuutilla. Markus Kronholmilta löytää Wilterlynd Inalienin keskityksellä joka pistää pallon sisään. Ja näin kaikki pisteet jäivät Pietarsaareen. Paikalle saapuneet puna-valkoiset kannattajat saivat mennä pettyneenä kotiin Länsikentältä.

Voiton jälkeen JBK paransi asemia top-4:ssa, kun KuFu98 hävisi myös Oulussa OLS:ia vastaan. Paikka neljän joukossa merkitsisi myös sitä että JBK saisi taistella noususta Ykköseen. Neljä parasta pelaavat vielä yksinkertaisen sarjan keskenään, kerätyt pisteet tulevat mukaan. Voittaja nousee suoraan Ykköseeen kaudeksi 2020.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina kun matkustetaan pitkälle itään Kuopioon saakka, missä KuFu98 isännöi ottelua Savon Sanomat Areenalla. Ottelu on siis 6 heinäkuuta 19:30.

2019-06-16

RoPS/2 PAREMPI LÄNSIKENTÄLLÄ

 

81′ 0-1 Janne Ojaniemi
87′ 0-2 Samuel Olabisi

Yleisöä: 113

Ottelun pöytäkirja

Sunnuntaina JBK pelasi taas Länsikentällä kun RoPS/2 saapui vierailulle. Joka on JBK:lle ihan tuntematon vastustaja. RoPS/2 voitti Pohjois-Suomen Kolmonen viime kaudella, ja nousi siis Kakkoseen. Edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa kuten hyvin tiedetään. RoPS/2 vakuutti viime kaudella Kolmosessa, ja sai 2o ottelusta 19 voittoa ja 1 tappio, maalierolla 90-14. RoPS/2 on aloittanut kauden myös hyvin Kakkosessa ja seitsemän ottelun jälkeen heillä on saldo 4-2-1, maalierolla 21-8. Heillä oli apua myös Liiga-joukkueesta, ja avauksessa oli esimerkiksi Sampo Ala joka kuuluu U17 maajoukkueeseen, on myös tehnyt debyytin Veikkausliigassa, ja onnistunut myös maalinteossa.

Ensimmäinen jakso oli aika tasainen, ja maalinteko tilanteita ei ollut paljon. JBK:lla oli vaikeaa saada mitään luotua hyökkäyskolmanneksella.

Toinen jakso ei ollut kovin paljon erilainen, vaikka nyt RoPS sai luotua enemmän tilanteita JBK:n maalille. Ja Konstantin Sorokin piti JBK:ta mukana ottelussa monella hyvällä torjunnalla. Mutta 81 minuutilla Erik Kantola löysi joukkuekaverin pystysyötöllä, ja hän syötti etutolpalle missä Janne Ojaniemi jatkoi pallon etukulmasta sisään. Kuusi minuuttia myöhemmin RoPS laittoi viimeinen naula JBK:n arkkuun. RoPS sai vapaapotkun kulmalipun kohdalta, keskitys maalille ja nigerialainen toppari Samuel Olabisi puski pallon sisään.

Tappion jälkeen JBK on nyt kolmantena taulukossa, joka on todella tasainen! SJK Akatemia jatkaa vielä puhtaalla pelillä 21 pisteellä, sen jälkeen tulee RoPS/2 17 pisteellä, JBK 16 pisteellä, KuFu98 15 pisteellä ja GBK 13 pisteellä.

JBK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 26 kesäkuuta Oulussa, kun Hercules isännöi ottelua Castrénin kentällä, ottelu alkaa 19:30. Kannattaa myös merkata sunnuntai 30 kesäkuuta punaisella kalenteriin kun Länsikentällä pelataan mielenkiintoinen paikallisottelu kun GBK tulee tänne, silloin ottelu alkaa 18:30.

2019-06-03

JBK KÄÄNSI OTTELUN JA OTTI ANSAITUN VOITON

 

4′ 0-1 Momodou Sarr
57′ 1-1 Wilterlynd Inalien
76′ 2-1 Jusa Ihalainen

Yleisöä: 75

Ottelun pöytäkirja

Maanantaina JBK sai vieraita Vaasasta kun VPS-J Akatemia tuli Länsikentälle. Joukkue joka nousi viime kauden päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen. Viimeksi kun joukkueet kohtasivat oli 2016 kun molemmat olivat Kolmosessa. Silloin JBK voitti Vaasassa 1-0 ja Länsikentällä tuli 4-3 voitto. Mutta silloin VPS-J Akatemialla oli aivan eri joukkue, kukaan (!) joka pelasi silloin JBK:ta vastaan ei ollut mukana maanantain ottelussa. Sen jälkeen Akatemian yhteistyö edustuksen kanssa on vahvistunut myös, ja Akatemialla oli mukana Momodou Sarr sekä Fabrice Gatambiye Liiga-joukkueesta. Maaliskuun lopussa pelattiin toki harjoitusottelu Tellushallissa myös, kun JBK voitti peräti 7-1. VPS-J Akatemian kausi on alkanut vähän yskähdellen, kauden avauksessa Kajaanissa tuli voitto, mutta sen jälkeen on tullut neljä perättäistä tappiota, Kokkolassa 6-0 luvuin esim.

Ottelu oli vain neljä minuuttia vanha kun vieraat menivät johtoon. Nosto JBK:n puolustuslinjan taakse johon Momodou Sarr ehti ensimmäisenä, ja hieno viimeistely takanurkkaan, Konstantin Sorokin ilman mahdollisuuksia. JBK ei ollut ihan terävimmillään avausjaksolla, ja tauolle mentiin vierasjohdossa.

Toiseen jaksoon JBK tuli kentälle aivan eri meiningillä, ja pelasi sillä tasolla jolla pystyy. Ja 57 minuutilla JBK tasoitti ottelun. Wilterlynd Inalienilla oli seinäpeliä Anthony Olusanyan kanssa, harhautti vielä yhden puolustajan ja laukoi pallon sisään. Hieno maali taas JBK:lta! Kun vartti oli ottelua jäljellä JBK meni johtoon. VPS-J Akatemia sai purettua kulmapotkun, mutta Jusa Ihalainen pääsi palloon ja laukoi sen sisään jostain 20 metristä. Ja näin JBK otti ansaitun voiton lopulta.

Mainita voisi myös että JBK on nyt pelannut neljä ottelua Länsikentällä, maalierolla 16-3. Wilterlynd Inalien jakaa toista sijaa maalinteko tilastossa 8 osumalla. Ja JBK on siis toisella sijalla kun joukkueet ovat pelanneet 5-7 ottelua (suurin osa 6 ottelua).

JBK pelaa seuraavan kerran maanantaina 10.6. kun joukkue matkustaa Vaasaan missä Vasa IFK isännöi ottelua. Ottelu alkaa 18:30 ja pelataan Nya Ehnvallenilla Gerbyssä.

2019-05-26

JBK NÄYTTI MALLIA PK-37 VASTAAN

 

6′ 1-0 Kevin Larsson
10′ 2-0 Wilterlynd Inalien
30′ 2-1 Viljami Aittokoski
35′ 3-1 Severi Kähkönen
46′ 4-1 Wilterlynd Inalien
51′ 5-1 Wilterlynd Inalien
59′ 6-1 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 162

Ottelun pöytäkirja

JBK joka on aloittanut kauden positiivisesti kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä kohtasi viime sunnuntaina PK-37 Iisalmesta Länsikentällä. Viime kaudella keskinäiset ottelut menivät niin että Länsikentällä kohdattiin melkein tasan vuosi sitten, silloin JBK voitti 1-0 Joakim Häggblomin myöhäisen maalin jälkeen. Iisalmessa pisteet jäivät kotijoukkueelle 3-1 voiton jälkeen. Ennen sunnuntain ottelua PK-37 ei ollut vielä onnistunut maalinteossa. Kauden avauksessa Seinäjoella päättyi SJK Akatemian 4-0 voittoon. Seuraavalla kierroksella GBK haki pisteet kotiin Iisalmesta 3-0 voiton jälkeen. Vaajakoskella tuli 1-0 tappio.

JBK aloitti ottelun hyvin, ja näytti heti PK-37:lle kaapin paikka. Kuusi minuuttia oli pelattu kun Kevin Larsson pelattiin vapaaksi ja rullasi pallon sisään. Vain neljä minuuttia myöhemmin helisi verkko taas Ville Kososen takana. Severi Kähkönen syötti maalille ja Wilterlynd Inalien laittoi jalka väliin ja pallo maaliin. Mutta puolen tunnin kohdalla vieraat pääsivät mukaan otteluun. Ville Seppä joka oli maalissa tällä kertaa sai taaksepäin syötön, mutta avauspelaaminen ei ihan onnistunut, vaan Viljami Aittokoski pelattiin läpi yhdellä syötöllä, ja pallo maaliin. Mutta JBK ei synkistynyt tästä. Viisi minuuttia myöhemmin ja Severi Kähkönen pujoitteli itsensä hienosti puolustuksen läpi ja pisti pallon maalin kattoon.

Moni olivat varmaan vielä makkaran kimpussa kun JBK teki 4-1, vain 20 sekuntia oli pelattu. PK-37:lta huono syöttö maalivahdille, Wilterlynd Inalien pääsi väliin, kiersi maalivahdin ja pallo sisään. Vain viisi minuuttia myöhemmin ja Wilterlynd Inalien sai vapaasti puskea Anton Kassin keskityksen sisään. Tunnin kohdalla tilanne oli jo 6-1. Severi Kähköseltä pystysyöttö Wilterlynd Inalienille, ja laukaus etutolpan kautta sisään. Mutta siihen maalien tehtailu loppui.

JBK pelaa seuraavan kerran helatorstaina Seinäjoella, missä SJK Akatemia isännöi JBK:ta. SJK Akatemia joka on aloittanut kauden viidellä voitolla, ja ovat sarjan kärjessä, heti JBK:n jälkeen. Ottelu on siis tulevana torstaina 17:00 modernilla Oma SP-Arenalla.

2019-05-18

JBK:LLE PISTE KAJAANISTA VIIME HETKEN TASOITUKSEN JÄLKEEN

 

39′ 0-1 Kevin Larsson
61′ 1-1 Lassi Toppinen
64′ 2-1 Niko Parkkari
90′ 2-2 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 153

Ottelun pöytäkirja

Lauantaina JBK:lla oli edessä kauden ensimmäinen vierasottelu kun matka kävi Kajaaniin, missä oli ottelu Kajaanin Hakaa vastaan. Kajaanin Haka joka päättyi viime kaudella toiseksi Pohjois-Suomen Kolmosessa, mutta koska PS Kemi ja JJK eivät pystyneet ottamaan paikan Kakkosessa vastaan paikka tarjoitui Kajaanin Hakalle. Kajaanin Haka on aloittanut kauden kotitappiolla VPS/2:lle, ottelu joka pelattiin hallissa Kajaanissa lumeen takia, VPS/2 voitti 3-1. Viime ottelussa Haka koki savolaisen selkäsaunan kun KuFu oli parempi maalein 6-0 Kuopiossa. JBK ja Kajaanin Haka kohtasivat viimeksi 2017, silloin JBK voitti Pietarsaaressa 4-0, Kajaanissa päädyttiin 0-0 lukemiin.

JBK meni johtoon 39 minuutilla kun Kevin Larsson (ottelupöytäkirjassa lukee vieläkin väärä nimi) vei mustapaidat johtoon. JBK:lla oli mahdollisuus naulata ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, mutta pallo ei mennyt millään sisään, monesta maalintekopaikasta huolimatta. JBK:lla oli myös yhdeksän kulmapotkua ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla Haka tuli rinnalle ja ohi. Tasoitus tuli kun Lassi Toppinen pääsi laukomaan hienosti takakulmaan ohi Konstantin Sorokin. Vain kolme minuuttia myöhemmin ja Haka meni johtoon. Kommunikointi ei pelannut puolustuksen ja Konstantin Sorokinin välillä, eikä kukaan ottanut palloa, ja Niko Parkkari sai tehdä aika helpon maalin. Loppua kohti JBK alkoi saamaan vähän painetta kohti Hakan maalia, ja yliajalla syntyi tasoitus. Anton Kass keskitti maalille ja Wilterlynd Inalien laittoi ensimmäisellä kosketuksella maaliin.

Ottelussa palkittiin JBK:lta Jim Myrevik ja Hakalta Niko Parkkari.

Ottelu kuvattiin suorana JBK:n Facebookissa, teknisten ongelmien takia lähetys katkesi juuri ennen JBK:n avausmaalia. Mutta toinen jakso löytyy kokonaisuudessaan katsottavissa. Laatu on vähän niin ja näin kyllä.

JBK pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina kun PK-37 Iisalmesta tulee Länsikentälle. Ottelu on siis 26 toukokuuta 18:30.

2019-05-12

FC VAAJAKOSKI ILMAN MAHDOLLISUUKSIA LÄNSIKENTÄLLÄ

 

2′ 1-0 Wilterlynd Inalien
7′ 2-0 Walter Moore
9′ 3-0 Walter Moore
23′ 4-0 Kevin Larsson
56′ 5-0 Linus Kass
66′ 6-0 Severi Kähkönen
76′ 6-1 Panu Väliaho
90′ 7-1 Severi Kähkönen

Yleisöä: 55

Ottelun pöytäkirja

Kooste ottelusta (FC Vaajakosken mediateamin kuvaama)

Viime lauantaina JBK kohtasi FC Vaajakosken Länsikentällä. Joukkue joka ei olla kohdattu kovin usein, viimeksi 2011 oltiin samassa lohkossa. Silloin Vaajakoskella pelattiin 1-1, Länsikentällä JBK voitti 4-3. FC Vaajakoski pelasi viime kaudella A-lohkossa, ja päätyi siinä 1o sijalle, 23 pistettä 22 ottelun jälkeen, ja putoaminen Kolmoseen oli edessä. Mutta koska JJK ja PS Kemi eivät pystyneet ottamaan paikan vastaan Kakkosessa, FC Vaajakoski nostettiin mukaan tähän lohkoon.

Ottelu oli vain käyty 1.20 kun JBK meni johtoon kulmapotkun jälkeen kun Wilterlynd Inalien laittoi pallon sisään aivan maalin edestä Ville Viljalan taakse, jolla on kokemusta myös Ykkösessä JJK:n ja Ekenäs IF:n kanssa. Vain viisi minuuttia myöhemmin ja pallo oli taas maalissa. Rasmus Korkea-Aho katkaisi FC Vaajakosken puolustajan syötön, Kevin Larsson syötti Jim Myrevikille, joka näki maalille ryntäävän Walter Moore joka laittoi pallon varmasti sisään. JBK:n kolmas maali tuli vain minuuttia myöhemmin, kun Ville Viljala avasi lyhyesti, Walter Moore oli hereillä ja riisti pallon puolustajalta, eteni kohti maalia ja pallo sisään. Myös JBK:n neljännessä maalissa Walter Moore oli mukana, nyt syöttäjänä. Keskitys taka-alueelle missä Kevin Larsson laittoi suoraan ilmasta takakulmaan. JBK:lle tarjottiin enemmän maalejakin, mutta tauolle 4-0 lukemissa.

Toista jaksoa oli kymmenen minuuttia vanha kun JBK sai kulmapotkun. Pallo tuli maalin eteen missä Linus Kass pääsi ensin yrittämään maalin tekoa, mutta laukaus osui punapaitaiseen pelaajaan, toisella yrittämällä pallo meni maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin JBK laittoi taululle 6-0 lukemat kun Wilterlynd Inalien pelasi Severi Kähkösen vapaaksi, eikä hän erehtynyt. Kun vartti oli peliaikaa jäljellä myös vieraat pääsivät maalin makuun. Panu Väliahon laukaus meni hienosti riman kautta sisään. Vielä aivan loppuhetkillä Severi Kähkönen pääsi taas iskemään kun kommunikointi ei ihan toiminut Ville Viljalan ja puolustuksen välillä. Varsinkin toisella jaksolla Topi Valtonen pääsi tekemään pari hienoa torjuntaa.

Nyt lauantaina JBK:lla on edessä kauden ensimmäinen vierasottelu, kun Kajaanin Haka isännöi JBK:ta Kajaanissa. Ottelu alkaa 17:00.

2019-05-05

JBK:LLE VOITTO KAUDEN AVAUKSESSA

 

60′ 1-0 Wilterlynd Inalien

Yleisöä: 156

Ottelun pöytäkirja

Pitkän ja myös aika tapahtumarikkaan talvikauden jälkeen JBK:n kausi Kakkosessa potkaistiin käyntiin sunnuntai iltana Länsikentällä kun Oulun Luistinseura tuli vierailulle. Viime kaudella joukkueet pelasivat vastakkain niin että melkein tasan vuosi sitten JBK haki 3-1 voiton Oulusta. Pari kuukautta myöhemmin JBK voitti Länsikentällä 2-0.

Kuuden minuutin kohdalla Wilterlynd Inalienilla meni kahden OLS pelaajan ohi, ja laukoi pallon tolppaan. Sen lähemmäksi JBK ei tullut maalia ensimmäisellä jaksolla.

Toista jaksoa oli pelattu 15 minuuttia kun JBK meni johtoon. Topi Valtonen avasi Anton Sandlinille, jonka pitkä syöttö ylöspäin tuli Wilterlynd Inalienille, otti pallon haltuun ja heittämällä OLS:in puolustajan ohi, ja pallo takakulmaan. Hetki maalin jälkeen Viktor Strömbäck loukkasi nilkansa pahan näköisesti ja joutui vaihtoon. Varsinkin JBK:lla oli paikkoja tehdä enemmän maaleja, mutta yksi maali riitti voittoon tänään. OLS:in oikein hyvät maalipaikat olivat aika helposti laskettuja.

JBK:n seuraava ottelu pelataan myös Länsikentällä, silloin Jyväskylän ykkösjoukkue FC Vaajakoski tulee mittaamaan JBK:n kunnon. Ottelu pelataan lauantaina 12.5. 15:00.

2019-04-13

JBK OCH VASA IFK PELASIVAT TASAN

 

9′ 0-1 Mustafa Maki
53′ 1-1 Alfred Söderman

Lauantai iltana 13 huhtikuuta JBK pelasi harjoitusottelun Vasa IFK:ta vastaan Länsikentällä. Vasa IFK joka putosi Kakkosesta viime kauden päätteeksi, mutta sai paikan takaisin takaoven kautta kun JJK ja PS Kemi eivät pystyneet ottamaan paikan vastaan Kakkosessa.

Jo yhdeksän minuutin jälkeen vieraat menivät johtoon kun Mustafa Maki sai pallon ja kiersi Jonas Edströmin JBK:n maalissa, ja laittoi pallon sisään. Puolen tunnin kohdalla Rasmus Korkea-Aholla oli paikka tasoittaa vapaapotkusta, mutta pallo osui tolppaan, maalivahti seurasi tilannetta kylmänrauhallisesti katseella vaan. Puoliajan viettoon mentiin siis vierasjohdossa.

53 minuutilla JBK tasoitti. Joakim Häggblom laittoi matalan keskityksen maalille jonka Alfred Söderman otti haltuun ja sijoitti pallon alakulmaan. Hetki tämän jälkeen Vasa IFK:lla oli paikka mennä johtoon, mutta laukaus avonaisesta paikasta meni tolppaan. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Vasa IFK:lla oli taas hyvä paikka mennä johtoon vapaapotkusta, mutta pallo osui tolppaan, maalivahdin paras ystävä. Heti tämän jälkeen vierailla oli pari paikkaa mennä johtoon, mutta ottelu päättyi tasan 1-1.

Kokonaisuudessaan aika tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä miten vain paremmalla viimeistelyllä. JBK ei ollut ihan vaaraton Vasa IFK:n tolppalaukauksista huolimatta.

2019-03-30

JBK MURSKASI VPS-J AKATEMIAN

1-0 10’ Kasper Granholm
2-0 30’ Jonathan Nylund
3-0 37’ Jahir Barraza
4-0 43’ Jahir Barraza
5-0 45’ Oma maali
5-1 69’ Jesse Kankaanpää
6-1 86’ Anton Sandlin
7-1 90’ Washilly Tshibasu

Jo ottelun alussa JBK otti pelin haltuun, ja kymmenellä minuutilla JBK meni myös johtoon kulmapotkusta. Jahir Barraza joka on antamassa näyttöjä FF Jarolle oli JBK:n mukana, ja puski pallon rimaan, irtopallo tuli Kasper Granholmille joka pisti JBK:n johtoon. 20 minuuttia myöhemmin ja JBK lisäsi johtoa, keskitys takatopalle missä Jonathan Nylund oli aivan vapaana, ja rullasi pallon sisään etutolpan vierestä. 37 minuutilla Jahir Barraza esittäytyi kunnolla, ja pisti pallon sisään ensimmäisellä kosketuksella keskityksen jälkeen. Vain kuusi minuuttia myöhemmin ja tilanne oli 4-0. Taas keskitys maalille, ja tällä kertaa Jahir Barraza laittoi pää väliin ja pallo takakulmaan. Vielä puoliajan viime hetkillä Jahir Barraza syötti eteenpäin kohti Sumit Singhiä, mutta VPS:n pelaaja tuli väliin ja pisti pallon omaan maaliin. VPS Akatemia ei saanut kovin paljon aikaan kohti JBK:n maalia.

Toinen puoliaika oli paljon rauhallisempi, ja JBK:n hyökkäyspeli ei ehkä yhtä vauhdikasta kuin ensimmäisellä puoliajalla. Jahir Barraza ei saanut kovin monta palloa. 69 minuutilla VPS-J Akatemia pääsi myös kaventamaan, JBK:n puolustukselta harhasyöttö ja Jesse Kankaanpää laukoi takaulmaan. Vielä ottelun loppuhetkillä JBK teki pari maalia. JBK:n kuudetta maalia edelsi kulmapotku jonka VPS Akatemia puski pois, mutta JBK sai pallon haltuun taas, keskitys maalille ja Anton Sandlin puski pallon sisään. Vielä viimeisellä minuutilla Washilly Tshibasu onnistui maalinteossa kun VPS Akatemian avauspelaaminen epäonnistui aika pahasti.

Ottelua lähetettiin suorana JBK:n Facebook sivulla ja on katsottavissa siellä.

Kirjoitushetkellä JBK:lla on vielä yksi ottelu ennen kauden avausta Länsikentällä 5 toukokuuta OLS:ia vastaan. Lauantaina 13 huhtikuuta pelataan Vasa IFK:ta vastaan, ottelu alkaa 18:00 ja tarkoitus olisi pelata Länsikentällä silloin.

Följ oss på Social Media

facebook
instagram
instagram

2020 © Jakobstads Bollklubb
Web made by Gloo Creative Studio